Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Електроника

Вземи в gLOG
26 Юли 13, 13:58 / Автор: CKBB
Новият Nexus 7 пристига в България в средата на септември на цена от 569 лева
С безжично зареждане и дисплей с най-високата резолюция на 7-инчов таблет, новият Nexus 7 задава нов стандарт за мобилна производителност
ASUS и Google представиха изключителния нов таблет Nexus™ 7, който ще започне да се предлага и в България от средата на месец септември на цена от 569 лева за 32 GB версия. 7-инчовият таблет с операционната система Android има най-яркия дисплей, използван досега на същия размер портативни устройства, и поддържа безжично зареждане на батерията, което премахва нуждата от досадния захранващ кабел. 
Новият Nexus 7 е създаден, за да предложи най-доброто от Google в невероятно тънък профил, което го прави удобен за работа с една ръка. Той продължава успешното сътрудничество между ASUS и Google, започнало през 2012 г. с раволюционния първи таблет Nexus 7.
„След успеха на първия Nexus 7, ние се радваме да продължим нашето партньорство с Google със създаването на този нов модел“, каза президентът на ASUS Джони Ши. „Новият Nexus 7 предоставя на потребителите най-новите мобилни технологии и задава нов стандарт на пазара на таблети“, допълни той.
„Заедно с ASUS ние взехме всичко, което харесвахте в оригиналния Nexus 7, и го направихме още по-добро“, посочи от своя страна Сундар Пичай, старши вицепрезидент на Google, ръководител на подразделението за Android, Chrome и приложения. „Сега той е по-тънък, лек, бърз и разполага с дисплея с най-висока резолюция при 7-инчовите таблети. Без значение дали се намирате вкъщи, в кафенето или на летището, новият Nexus 7 е мощен, преносим и проектиран спрямо вашите нужди“, каза още Пичай.

Дисплей без конкуренция и отлична преносимост
Новият Nexus 7 е снабден с ярък 7-инчов Full HD дисплей, който разполага с повече от 2,3 милиона пиксела с висока гъстота от 323 ppi (pixels-per-inch). По този начин той придава ново ниво на реализъм на игри, приложения, книги и филми с живи цветове и качество на картината без конкуренция. Технологията ASUS TruVivid подобрява яркостта и наситеността на цветовете, докато IPS дисплеят позволява ултраширок ъгъл на видимост от 178 градуса. Устойчивото на надраскване Corning® Glass и положената по целия корпус специална мека и удобна текстура го прави изключително устойчив. От друга страна дебелината му от едва 8,65 мм и тегло 290 г означава, че е Nexus 7 е по-преносим дори и от книга с меки корици.
Таблетът използва четириядрен процесор Qualcomm® Snapdragon® S4 Pro, 2 GB RAM, а батерията му издържа до 10 часа с едно зареждане. Тези характеристики предлагат невероятна производителност и забавление с мобилни игри без насичане. Звукът на филмите и игрите е чист и с изключително качество благодарение на мобилната аудио технология Cingo™ на Fraunhofer – създателите на формата MP3 (за повече информация: www.fraunhofer-cingo.com).
Таблетът разполага с две висококачествени камери – предна и задна, които го правят идеален за провеждане на видео разговори с Google Hangouts. Nexus 7 може да прави кристалночисти снимки, видео записи и панорамни снимки на 360 градуса с Photo Spheres, които да бъдат споделени в Google+. Новият Nexus 7 разполага с двубандов Wi-Fi адаптер и 4G LTE като допълнителна опция, които позволяват гладък стрийминг на HD видео, бързо сърфиране в мрежата и висока скорост на даунлоуд.

Първото устройство с Android Jelly Bean 4.3
Новият Nexus 7 е първият таблет, който ще се доставя с Android 4.3, последната версия на най-популярната мобилна операционна система в световен мащаб. Таблетите са перфектни устройства за споделяне на съдържание и Android 4.3 въвежда възможността за „ограничени“ профили, които, например, позволяват на родителите да ограничават достъпа на деца до неподходящо за тях съдържание.
Друго приложение функцията намира при търговците, които ще могат както да показват продуктова информация на своите клиенти, така и да използват устройствата като „point of sale“ терминали. Android 4.3 поддържа и технологията Bluetooth Smart, която отваря нови възможности пред мобилните приложения. Чрез нея таблетът може да се свързва с други малки устройства, като фитнес и други сензори, без това да оказва сериозно влияние върху живота на батерията.
Nexus 7 идва с множество инсталирани приложения на Google, включително Chrome, Maps, YouTube, Hangouts и Google Now. Всички те са създадени, за да работят в облака, което ги прави лесни за употреба и синхронизиране с различни видове устройства.
Google Play е най-лесният начин за потребителите да се наслаждават на неизчерпаем избор от приложения, без кабели, без затруднения, само забавление в най-чистия му вид. Те могат да се забавляват с най-големия избор от електронни книги, да слушат милиони песни и да гледат хиляди филмови заглавия и телевизионни програми, всички от които – налични на момента. Благодарение на непрекъснато растящия избор от приложения, създадени специално за таблети, в Google Play има за всекиго по нещо.

СПЕЦИФИКАЦИИ 1
Nexus 7 (2013 г.)
Android 4.3 Jelly Bean
7-инчов 1920 x 1200 Full HD мултитъч дисплей (323ppi)
ASUS TruVivid технология
Qualcomm Snapdragon S4 Pro процесор
До 32 GB вградена памет
Двубандов Wi-Fi адаптер и опционален 4G LTE модул
114 x 200 x 8.65 мм
290 г (за Wi-Fi версията) / 299 г (за LTE версията)

1 Характеристиките и наличността на продуктите са обект на промяна без предизвестие и могат да се различават в отделните страни. Действителните резултати могат да варират в зависимост от използваните приложения, начина на употреба, заобикалящата среда и други фактори.
Всички характеристики са налични на: www.asus.com/Tablets_Mobile/Nexus_7_2013

###
Повече за ASUS
ASUS е водеща компания, която се нарежда в Топ 3 на световните лидери в продажбите на потребителски ноутбуци и е най-награждаваният производител на дънни платки в света. ASUS създава и произвежда продукти, които по най-добрия начин удовлетворяват нуждите както на съвременния потребител, така и на модерните домакинства и офиси. Портфолиото на компанията включва дънни платки, видеокарти, оптични устройства, дисплеи, десктоп-конфигурации, персонални компютри, ноутбуци, нетбуци, таблети, сървъри, мултимедийни и безжични устройства, мрежови устройства и смартфони. Водена от иновациите и посветена на качеството, компанията е носител на 4168 награди през 2012 г., а благодарение на Eee PC™ е световно признат лидер в революционното развитие на компютърната индустрия. Компанията е работодател на над 12500 служители в света и разполага с инженерен екип от 3800 доказани специалисти. Приходите на ASUS за 2012 г. са близо 14 млрд. щатски долара.

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.1528