СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Телекомуникации

07 Август 13, 18:39 / Автор: LG
LG G2 налага нова концепция за дизайн при смартфоните
Новият флагман на LG ще се предлага от над 130 мобилни оператора по целия свят
София, 07 август 2013 г. – LG Electronics (LG) официално представи днес своя най-нов флагман LG G2. Това е първият смартфон от новата серия устройства от висок клас, наречена „G”. На световната премиера присъстваха почти 700 гости от над 30 различни страни. Тя се състоя в обновената зала „Фредерик П. Роуз”, известна още под името „Home of the Jazz” в Линкълн център в Ню Йорк. LG G2 предлага иновативни решения в отговор на потребителските нужди и желания. Съобразен изцяло със стила на живот и поведението на ползвателите на мобилни устройства от висок клас, новият смартфон на LG предлага невероятна комбина-ция от ергономичен и стилен дизайн, практични функции и интуитивен интер- фейс.

”Нашето разбиране за иновация е технология, която e изцяло в унисон с нуждите на потребителя,” каза д-р Йонг-сеок Парк, президент и главен изпълнителен директор на LG Electronics Mobile Communications Company, приветствайки гостите на събитието. „В търсенето на креативни решения ние се вслушваме и се учим от нашите клиенти. Тази стратегия бе неизменна част от цялостния процес по разработването на LG G2.”

Нова концепция в дизайна на смартфони
LG G2 съчетава в едно удобен, практичен и красив дизайн. Той е първият смарт-фон, при който страничните бутони са разположени на задния панел на устойст-вото. Идеята идва в резултат на проучвания, които сочат, че колкото по-голям е мобилният телефон, толкова по-трудно става за потребителите да достигат стра-ничните бутони. Преместването на бутоните на гърба на смартфона улеснява ра-ботата с тях, защото показалецът на потребителя естествено застава върху тях. Тази промяна в дизайна прави и по-лесно регулирането на звука по време на раз-говор, като намалява риска от неволно изпускане на устройството.

Функцията QuickMemoTM и камерата се активират по-бързо от всякога с едно продължително натискане на задните бутони за звука. Благодарение на новото им разположение и функцията KnockON, LG G2 може лесно да бъде включен само с двойно потупване на екрана, без да се налага да бъде местен от мястото, на което е поставен.

Широк дисплей и несравнима енергийна ефективност
Със своя 5.2-инчов Full HD дисплей LG G2 е единственият смартфон с толкова голям екран, подходящ за работа само с една ръка. В допълнение, с иновативната технология Dual Routing LG успяват да намалят дебелината на устройството до едва 2.65 мм. Използвайки вече доказалата се IPS технология LG G2 предлага на потребителите невероятна графика, реалистични цветове и изчистен образ.

LG G2 разполага с Graphic RAM (GRAM) памет, която намалява разхода на енергия на дисплея с до 26% и увеличава времето за работа на устройството с ед-но зареждане с близо 10%. Голямата батерия на смартфона с капацитет 3000 mAh издържа един пълен ден при максимално функциониране на устройството.

Възможност за снимки с невероятно качество
LG G2 разполага с камера с резолюция 13 MP, която в съчетание с технологията Optical Image Stabilizer (OIS), осигурява ярки и чисти изображения, както при снимки в движение, така и при слаба видимост. Функции като Super Resolution и Multi-point AF улесняват допълнително фокусирането на образа подобно на само-стоятелна дигитална камера.

Hi-Fi качество на звука
LG G2 е първият смартфон на пазара, който предлага 24 bit/192kHz Hi-Fi възпро-извеждане на звука, сравним по качество с този в студио и непостижим до момента за всички останали смартфони.

Практични функции с приложение в ежедневието
LG G2 предлага набор от функции, които са изцяло разработени, за да направят живота на потребителите по-удобен и лесен:
• Answer Me – автоматично приемане на обаждане, след намаляване на звука при доближаване на телефона до ухото
• Plug & Pop - предлага различни опции, когато към смартфона се включат слушалки или USB кабел
• Text Link – позволява информацията, получена в текстово съобщение да бъде записана като бележка в календара, да бъде използвана като ключова дума при търсене в Интернет или в картата на телефона
• Quick Remote – дава възможност смартфонът да се използва като универ-сално дистанционно управление и за други устройства
• Slide Aside – улеснява едновременната работа с различни приложения на телефона, като отворените могат да бъдат преплъзнати настрани с три пръ-ста
• Guest Mode – улеснява защитата на лични данни посредством използването на телефона през втори акаунт с достъп само до ограничена информация

Хардуер от следващо поколение
LG G2 е снабден с процесор Qualcomm® Snapdragon™ 800, който е напълно инте-гриран в цялостния хардуер на устройството. Благодарение на това новият флаг-ман на LG преобръща представите за потребителско изживяване. Той предлага на своите ползватели висока функционалност, богати графики и издръжлива бате-рия.

След световната премиера на LG G2 днес в Ню Йорк, устройството ще бъде пус-нато в продажба от над 130 мобилни оператора в рамките на осем седмици. Въ-веждането му на пазара варира в зависимост от региона и мобилния оператор.

Ключови характеристики:
• Процесор: 2.26GHz Quad-Core Qualcomm® Snapdragon™
• Дисплей: 5.2-инча Full HD IPS (1080 x 1920 pixels / 423 ppi)
• Памет: 32GB / 16GB
• RAM: 2GB LPDDR3 800MHz