Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Информационни технологии

Вземи в gLOG
13 Август 13, 11:34 / Автор: CKBB
ASUS представи PB298Q ултраширок 21:9 панорамен монитор
29-инчовият AH-IPS дисплей без рамка с резолюция 2560 х 1080 пиксела предлага площ на екрана, равна на тази на два 17-инчови монитора
ASUS представи PB298Q – 29-инчов широкоекранен монитор с ултрашироко съотношение на картината от 21:9 и резолюция от 2560 х 1080 пиксела. Мониторът PB298Q е снабден с Advanced High Performance In-Plane Switching (AH-IPS) дисплей за ярки и наситени цветове и зрителен ъгъл от 178 градуса. Той има тънка рамка, само 0.8 мм, което създава усещане за монолитен панел без рамка и пълна картина от край до край. PB298Q също предлага различни възможности за свързаност, ексклузивни технологии на ASUS и ергономична стойка, която позволява промяна на наклона, височината и завъртане на монитора по вертикала и хоризонтала.

Висока продуктивност с панорамен 21:9 дисплей
Резолюцията от 2560 х 1080 пиксела на ASUS PB298Q е с 33% по-широка от тази на стандартните Full HD дисплеи. Това, в съчетание с 29-инчовия диагонал на дисплея, прави неговата обща площ двойно по-голяма от тази на два 17-инчови монитора със съотношение на картината 5:4. Съотношението на страните на картината от 21:9 предоставя повече пространство за работа с няколко прозореца едновременно и по този начин елиминира нуждата от втори монитор. Благодарение на ултрашироката резолюция потребителите могат да виждат до 13 стандартни колони на таблица в Microsoft Excel в сравнение с традиционните Full HD монитори.
AH-IPS дисплеят с LED подсветка възпроизвежда изключително точни цветове, което го прави подходящ както за професионална, така и за домашна употребата. Широкият ъгъл на гледане от 178 градуса пък гарантира, че изображенията няма да се размият и променят цветовете си дори гледани отстрани или отгоре. Тези характеристики, съчетани с тънката 0.8 мм рамка, спомагат за създаване на усещане за монитор без рамка, който предлага пълна картина от край до край.

Разнообразие от възможности за свързаност и ексклузивни технологии
PB298Q разполага с разнообразие от възможности за свързаност, което повишава неговата съвместимост с различните мултимедийни устройства. Видео сигналът може да се получава чрез DisplayPort, HDMI и Dual-link DVI портове, докато звукът се възпроизвежда от вградените 3W стерео високоговорители.
Мониторът има динамичен контраст ASUS Smart Contrast Ratio 80 000 000:1 и яркост от 300 cd/м². По този начин PB298Q пресъздава изключително близки до оригинала изображения с по-плътно черно и по-ярко бяло. Ексклузивният софтуер ASUS MultiFrame позволява на потребителите да организират отворените прозорци на десктопа и да ги подреждат по максимално удобен начин, без прозорците да се припокриват.
Интелигентната видео технология ASUS Splendid™ осигурява по-живи цветове при всеки вид съдържание, което се възпроизвежда на монитора. Тя има шест режима (стандартен, sRGB, пейзажен, театрален, геймърски и нощен), всеки един от които се задейства само с натискането на един бутон. PB298Q идва и със софтуера QuickFit Virtual Scale за предварителен преглед на съдържанието в реален размер преди неговото отпечатване.
Солидната стойка на PB298Q позволява той да се накланя, завърта и да се променя неговата височина (до 150 мм). Благодарение на нея мониторът може да се завърти и на 90 градуса за портретно изображение.


###
Повече за ASUS
ASUS е водеща компания, която се нарежда в Топ 3 на световните лидери в продажбите на потребителски ноутбуци и е най-награждаваният производител на дънни платки в света. ASUS създава и произвежда продукти, които по най-добрия начин удовлетворяват нуждите както на съвременния потребител, така и на модерните домакинства и офиси. Портфолиото на компанията включва дънни платки, видеокарти, оптични устройства, дисплеи, десктоп-конфигурации, персонални компютри, ноутбуци, нетбуци, таблети, сървъри, мултимедийни и безжични устройства, мрежови устройства и смартфони. Водена от иновациите и посветена на качеството, компанията е носител на 4168 награди през 2012 г., а благодарение на Eee PC™ е световно признат лидер в революционното развитие на компютърната индустрия. Компанията е работодател на над 12500 служители в света и разполага с инженерен екип от 3800 доказани специалисти. Приходите на ASUS за 2012 г. са близо 14 млрд. щатски долара.

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1063