СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Технологии

14 Август 13, 15:13 / Автор: Lancom Bulgaria
TP-Link представи джобния безжичен рутер TL-WR710N, способен да създава Wi-Fi точка за достъп навсякъде
Компанията за мрежово и телекомуникационно оборудване TP-Link представи джобния безжичен рутер TL-WR710N, който позволява лесното и бързо създаване на Wi-Fi точка за достъп навсякъде. Моделът е с капацитет от 150Mbps, отличава се с изключителна компактност (широчина от 75 мм и височина от 85 мм) и стилен дизайн. Може лесно да бъде поставен в джоба или чантата и да бъде използван навсякъде. Освен това разполага с вграден адаптер, както и с един USB, един LAN и един LAN / WAN порт, което го прави перфектен избор за студенти, туристи, малки офиси, независими консултанти, хора със свободни професии, както и за всеки човек, чиято работа е свързана с интензивно пътуване. Особено подходящ е за изграждане на временно Wi-Fi покритие на семинари, конференции, изложения, фестивали, партита, сезонни туристически обекти и всевъзможни събития. У нас TL-WR710N се предлага от българския доставчик на мрежово оборудване и компютърна периферия Ланком България.

Многофункционалният USB порт на безжичния рутер позволява към него да бъде прикрепен външен диск или друго устройство, като по този начин разнообразно съдържание или специфични функции могат да бъдат споделени с голям брой потребители. Друга възможна употреба на USB порта е за зареждане на смартфони, таблети или други мобилни устройства. По този начин на собственика на TL-WR710N няма да се налага да носи няколко различни зарядни по време на път.

Най-голямото предимство на новия джобен рутер са разнообразните режими на работа, които позволяват различни сценарии за използването на устройството. Неговият базов режим „безжичен рутер“ позволява във всеки момент лесно да създадем защитена безжична мрежа и да споделим фиксирания интернет в офиса или хотела с голям брой Wi-Fi устройства – смартфони, таблети, лаптопи, четци за електронни книги, игрови конзоли и др. Функцията е удобна за обезпечаването с интернет на малки екипи, заведения, конференции и семинари. Клиентският режим пък предоставя достъп до други Wi-Fi мрежи на различни устройства - телевизори, игрови конзоли, настолни компютри и др., свързани към безжичния рутер посредством кабел. Друг полезен режим е „Wi-Fi усилвател“, с който TL-WR710N може да разшири съществуващото Wi-Fi покритие, осигурявано от друг източник, подобрявайки силата на сигнала и увеличавайки неговия обхват. В „Access Point“ режим (т.нар. „точка за достъп“) рутерът създава нова безжична точка за достъп, използвайки наличната фиксирана интернет услуга, а в т.нар. WISP клиентски режим той може да получава достъп от WISP доставчик на интернет, изпозлвайки го за създаване на Wi-Fi мрежа.

Повече за Ланком България

Ланком България ООД (http://www.lancombg.com) е компания за внос, доставка и продажба на едро на висококачествено комуникационно и ИТ оборудване от водещи световни производители. Компанията работи със световни лидери в своите области като TP-Link, Brand-Rex, Motorola, ZyXEL, Kyocera, AEG, Giada и др. Ланком България предлага пълна гама продукти в сферата на локалните мрежи за малки и средни фирми, корпоративни клиенти и домове, кабелните системи, телекомуникациите и интернет услугите, безжичните мрежи, VoIP услугите, Set Up Box и IPTV решенията. Портфолиото на фирмата включва още mini PC решения, виртуални десктоп компютри, комуникационни шкафове и UPS устройства.

Сред клиентите на Ланком България са десетки телекомуникационни и интернет оператори, търговски вериги, корпоративни клиенти, малки и средни фирми от всички големи градове в България. Дългосрочното ни партньорство с нашите клиенти се дължи на комбинацията от висококачествени продукти, надеждни партньори, висококвалифициран собствен екип и силен фокус върху конкретните необходимости на клиентите ни. Ланком България доставя както отделни продукти, така и цялостни решения, съобразявайки се максимално с изискванията на своите клиенти.

За Контакти:http://www.lancombg.com