Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Технологии

Вземи в gLOG
15 Август 13, 15:17 / Автор: LG
Извитият OLED телевизор на LG отличен на наградите на EISA 2013
Футуристичният продукт на компанията получи приз за иновативен дизайн
LG Electronics (LG) пожъна невероятен успех с извития OLED телевизор на тазгодишното издание на наградите на Европейската асоциация за изображения и звук (EISA). Моделът LG 55EA9800 бе отличен за най-добър дизайн сред телевизорите. Със своя извит 55-инчов екран и IMAX зрително изживяване, иновативният телевизор дава наслада за окото. Елегантният дизайн на 4-милиметровата му рамка е доказателство за усилията на компанията да наложи OLED технологията в производството на големи екрани.

Ергономичната извивка на телевизора създава потапящо зрително изживяване. До голяма степен неговата елегантна и ултра тънка рамка дължи естетиката си на качествата на OLED технологията. Функцията WRGB допринася за живи и ярки цветове с добро съотношение на контраста. Задната част на телевизора е от паст-маса, подсилена с карбонови нишки, която предпазва 55-инчовия екран от повре-да и го прави по-лек.

„За нас е чест да получим признание от една толкова престижна асоциация като EISA,“ каза Хавис Куон, президент и изпълнителен директор на LG Home Enter-tainment Company. „Тази награда е удостоверение за успешните ни усилия да въ-ведем иновативния дизайн и технологии в дома на съвременните потребители с изискан вкус.”

Извитият OLED телевизор притежава стойката Crystal Stand, която е почти неза-бележима и позволява на зрителя да се наслади изцяло на прекрасните изображе-ния на екрана. В стойката са вградени и два висикоговорителя LG Clear Speakers, благодарение на които устройството предлага ясен и детайлен звук. В допълне-ние, телевизорът съчетава водещата в индустрията на LG Cinema 3D технология със Smart TV възможности, засилвайки усещането за домашно кино.

Представен за първи път на CES 2013, телевизорът на LG CURVED OLED TV продължава да събира овации. По-рано тази година той получи престижната Red Dot награда „Best of the Best“ и сертификати за качество на картината от между-народни институции за продуктови тестове, като TÜV Rheinland, Intertek и VDE. Моделът 55EA9800 е първият OLED телевизор в света, който бе удостоен със сер-тификат THX.

Отличена от EISA тази година беше и аудио системата на LG Micro Audio System (model CM3430) . Тя бе удостоена с наградата European Micro Audio System 2013-2014. 40-ватовата, 2,1-канална система на LG, която произвежда отличен звук при ниски честоти, е идеална за всеки дом или офис.

Международно признати, наградите на EISA се връчват на най-добрите продукти от областта на потребителската електроника. Подбрани от 50 аудио и видео спи-сания от 19 европейски страни, номинираните устройства се оценяват на базата на техния дизайн, технология и иновации.

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.0126