Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Информационни технологии

Вземи в gLOG
19 Август 13, 15:54 / Автор: CKBB
ASUS Republic of Gamers представи геймърската дънна платка Maximus VI Impact Mini-ITX за чипсет Intel Z87
SupremeFX Impact аудио, Wi-Fi 802.11ac и същите възможности за овърклок като на дънните платки с форм фактор ATX осигуряват отлична основа за компактен настолен компютър
ASUS обяви Maximus VI Impact – дънна платка с форм фактор mini-ITX, която е базирана на чипсета Intel Z87 и поддържа последното четвърто поколение процесори Intel® Core™.

Maximus VI Impact е първата дънна платка на ROG (Republic of Gamers) с форм фактор mini-ITX, която е снабдена с последните технологични иновации за феновете на компютърните игри. Така моделът доказва, че размерът вече не е определящ за производителността. Дънната платка предлага дискретна звукова карта SupremeFX Impact за най-добрия в този клас звук от 115dB съотношение звук-шум (SNR). Моделът предлага технологията за автоматично управление на консумацията на електроенергия Impact Power и по-добър контрол на овърклока, с която разполагат и по-големите като размер – форм фактор ATX – дънни платки от серията ROG. Maximus VI Impact предлага също много добра свързаност с вградените Wi-Fi 802.11ac и Bluetooth 4.0.

Моделът Maximus VI Impact е преминал през стотици тестове за съвместимост с популярни компютърни кутии с форм фактор mini-ITX и охладители на процесора. Така че ако нещо е направено за форм фактор mini-ITX, то е направено за Maximus VI Impact.

Отличен звук от форм фактор mini-ITX
Дънната платка ROG Maximus VI Impact е снабдена с дискретна звукова карта SupremeFX Impact с нова конструкция, която оставя PCI Express x16 слота свободен. Изключителното подобрение на работата на картата се състои в разделянето на аналоговия сигнал на аудио чипа в два канала с обратна фаза, които впоследствие се използват от четири активни усилвателя. Усилвателите изчистват шума и смущенията, за да възпроизведат по-силен, чист и дълбок звук. Звуковата карта е снабдена и с кондензатори ELNA®, които изглаждат пиковете при високите честоти и усилват басите при ниските. Така звукът е по-ясен и близък до оригиналния.

Maximus VI Impact е снабдена и с технологията Perfect Voice, която чувствително подобрява разговорите по интернет (VoIP). Perfect Voice премахва страничните шумове по време на паузи или други моменти на тишина от разговора. В същото време специален алгоритъм анализира и определя нивото на страничен шум, което трябва да се премахне, докато потребителят говори. Друга технология Music PnP позволява външните стерео високоговорители на компютъра да бъдат използвани дори и когато той е изключен. Тези характеристики, съчетани с ексклузивната SupremeFX Shielding, която намалява изкривяванията, причинени от електромагнитните смущения, изходните нива от 115dB и възможността за забавление със слушалки с номинално съпротивление до 600 ома, поставят нов аудио стандарт при дънните платки с форм фактор mini-ITX.

Ултрастабилен овърклок и отлична свързаност
Инженерите на ROG са създали Maximus VI Impact за феновете на компютърните игри, които търсят удобството на размера mini-ITX, без това да пречи на възможностите за овърклок и за съвместимост. Технологията Impact Power е базирана на ROG Extreme Engine DIGI+ III и представлява компактен модул, който регулира напрежението чрез 60 А BlackWing дросели и черни метални кондензатори. Така технологията позволява по-прецизен контрол на консумацията на електроенергия за пълен овърклок, който е на същото ниво като това на дънните платки ROG с форм фактор ATX.

Maximus VI Impact предлага и множество възможности за свързаност. Компактната карта mPCIe Combo II включва Wi-Fi 802.11ac и Bluetooth 4.0. Така картата предлага до три пъти по-висока скорост на безжичната мрежа в сравнение със стандарта 802.11n. Моделът е снабден и с M.2 слот, който поддържа последните SSD устройства.

Създаден за геймъри
Дънната платка ROG Maximus VI Impact разполага с ексклузивни характеристики, които помагат на геймърите да бъдат винаги сред победителите. Функцията Sonic Radar засича позицията, от която идва звукът по време на игра, и го визуализира на екрана под формата на звуков радар. По този начин геймърите могат лесно да видя къде и колко близко спрямо тяхната позиция се намират както техните съотборници, така и играчите от противниковия отбор. ROG Maximus VI Impact е снабдена и с мрежова карта Intel Gigabit Ethernet с технологията ROG GameFirst II. Тази технология премахва насичането по време на игра в мрежа, като приоритизира трафика на данни и подобрява времето от предаване на съобщението до времето на получаването му от първоначалния компютър (ping).

Другите инструменти, които се предлагат с дънната платка, включват ROG RAMDisk и SSD Secure Erase. ROG RAMDisk позволява до 80% от свободната RAM памет на компютъра да бъде използвана като виртуално дисково устройство, което чувствително намалява времето за зареждане на игрите. От друга страна SSD Secure Erase, който е вграден в UEFI BIOS-а на Maximus VI Impact, позволява бързото възстановяване до фабрични настройки на всички SSD устройства, без да е необходимо използването на приложения на трети страни.

Лесни за работа функции за диагностика
Дънната платка на ROG Maximus VI Impact разполага с вградени възможности за диагностика на задния I/O панел, което помага на ентусиастите да изпробват различни овърклок конфигурации. Q-Code дисплеят показва двуцифрен код за бързо установяване на грешки при POST процедура. Точно под него се намира и DirectKey бутон, чрез който може директно да се стартира UEFI. Дънната платка също разполага с MemOK! бутон, който автоматично задейства защитни настройки на паметта, когато компютърът не може да се стартира.




###
Повече за ASUS
ASUS е водеща компания, която се нарежда в Топ 3 на световните лидери в продажбите на потребителски ноутбуци и е най-награждаваният производител на дънни платки в света. ASUS създава и произвежда продукти, които по най-добрия начин удовлетворяват нуждите както на съвременния потребител, така и на модерните домакинства и офиси. Портфолиото на компанията включва дънни платки, видеокарти, оптични устройства, дисплеи, десктоп-конфигурации, персонални компютри, ноутбуци, нетбуци, таблети, сървъри, мултимедийни и безжични устройства, мрежови устройства и смартфони. Водена от иновациите и посветена на качеството, компанията е носител на 4168 награди през 2012 г., а благодарение на Eee PC™ е световнопризнат лидер в революционното развитие на компютърната индустрия. Компанията е работодател на над 12500 служители в света и разполага с инженерен екип от 3800 доказани специалисти. Приходите на ASUS за 2012 г. са близо 14 млрд. щатски долара.

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.6712