Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Спорт

20 Август 13, 16:03 / Автор: Anett & Co.
Човек зад борда и поставен нов рекорд за българското ветроходство на финала на XIII-тата Международна регата "Cor Caroli - Bavaria Yachts, powered by LEXUS”
Вчера, 18 август, на церемония на Морска гара – Варна, се проведе награждаването на победителите в III гонка - SOGELEASE OFFSHORE RACE, както и в генералното класиране на XIII Международна регата "Cor Caroli - Bavaria Yachts, powered by LEXUS”, която се проведе от 14 до 18 август между градовете Варна, Несебър и Балчик.
Вчера, 18 август, на церемония на Морска гара – Варна, се проведе награждаването на победителите в III гонка - SOGELEASE OFFSHORE RACE, както и в генералното класиране на XIII Международна регата "Cor Caroli - Bavaria Yachts, powered by LEXUS”, която се проведе от 14 до 18 август между градовете Варна, Несебър и Балчик.

Последният етап от Балчик до Варна се отличи с оспорвана борба във всички класове, което не се размина без инциденти. Член на екипажа на миналогодишния победител в клас IRC Classic – яхта “Albireo” падна зад борда при остра маневра. Докато яхтата успее да обърне и да се върне да го качи обратно, още две лодки спират при него без да се замислят, че рискуват своето класиране в регатата. Яхта „Siesta” му хвърля спасителен пояс, а от яхта “Arneb” му предлагат да го качат при тях. Така, след изключително спортменство и феърплей, инцидентът прикючи с положителен край.

В III гонка - SOGELEASE OFFSHORE RACE бе поставен и нов рекорд за българското ветроходство. В клас IRC Racers победата в гонка взе „Evil woman” , която проплава разстоянието Балчик – Варна за рекордното време от 1 час и 36 минути. Нейният екипаж заслужено грабна и „Синята лента на Cor Caroli”” за най-бърза яхта в реално време на всички етапи в генералното калсиране на Lexus, въпреки че в първите две гонки, наградата й се изплъзна. Тази година яхта „Windwalker”държа два пъти в ръцете си Синята лента, но поради технически проблеми в третия етап, лодката не можа да завърши състезанието и се раздели с приза. Второто и третото място в последната гонка на същия клас бяха съответно за “Venid Yacht” и “Petra”.

Много интересна беше последната трета гонка и в клас IRC Cruisers, където победата отиде при „Elan 514”, второто място при „LZ Yachting”, а третото при „De Maria”.

Купата за гонката в клас IRC Classic вдигна екипажът на “Blue Magic”. Втори в клас IRC Classic останаха „Oceanis”, а трети „Diva”.

Освен купите, екипажите си поделиха като награда порядъчно количество отлежало марково уиски, което допринесе за настроението на коктейла за закриване на регатата.

Taка, след изключително успорвани гонки и непрекъсната смяна на призьорите, генералното класиране стана ясно в последния момент.
Победителите бяха наградени лично от Заместник-кмета на гр. Варна – г-н Пейчо Пейчев, който приветства събралите се ветроходци от името на кмета на община Варна – г-н Иван Портних.

Освен купите, победителите получиха специализирано яхтено облекло от генералния спонсор Lexus, ваучери за 50% намаление от прозиводителя на платна UK Sails, приключенски книги от издателство Ciela и 3 литрови супер магнум бутилки колекционерски червени вина от юбилейната серия NEXT 20 YEARS на Domaine Boyar. По традиция победителите във всеки клас вдигнаха 3 литрови бутилки шампанско, с които поляха победата и част от публиката.

Тазгодишното издание на XIII-тата Международна регата "Cor Caroli - Bavaria Yachts, powered by LEXUS”, събра 320 ветроходци и 47 яхти, плаващи под флаговете на България, Украйна, Русия, Франция, Италия, Панама – с 9 повече от миналата година. Благодарение на изключително силната подкрепа на генералния спонсор, както и на всички останали спонсори и партньори, XIII-тата Международна регата "Cor Caroli - Bavaria Yachts, powered by LEXUS” се превърна в най-успешното издание на регатата.

Управляващият директор на Тойота Балканс ЕООД Велко Лазов сподели, че за Lexus е изключителна чест да подкрепя това събитие и ветроходния спорт в България.

Равносметката от изминалите дни – много незабравими емоции за всички участници и любители на ветроходството. Организаторите си пожелаха догодина да удвоят броя на лодките, а генералните спонсори от LEXUS заявиха, че и занапред ще застават зад това събитие, допринасяйки за развитието на ветроходния спорт в България.

Класиране в III гонка SOGELEASE OFFSHORE RACE:

IRC 1- RACERS

1. EVIL WOMAN
2. VENID YACHT
3. PETRA
IRC2- CRUISERS

1. ELAN 514
2. LZ YACHTING
3. DE MARIA
IRC3-CLASSIC

1. SIESTA
2. LA BELLA II
3. MUSON
FREE CLASS

1. BLUE MAGIC
2. OCEANIS
3. DIVA
Генерално класиране на LEXUS в Международна регата "Cor Caroli - Bavaria Yachts, powered by LEXUS”:

IRC 1- RACERS

4. VENID YACHT
5. PETRA
6. EXTASY
IRC2- CRUISERS

4. ELAN 514
5. DE MARIA
6. LZ YACHTING
IRC3-CLASSIC

4. LA BELLA II
5. MUSON
6. SIESTA
FREE CLASS



4. BLUE MAGIC
5. BAVARIA 50
6. DIVA

За Контакти:office@anett.co

Източник: Anett & Co.

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.586