Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Банки и финанси

Вземи в gLOG
21 Август 13, 16:14 / Автор: Visa
Българите са изхарчили 65 млн. евро за покупки с Visa карти в чужбина през м. юни и юли
Най-популярните дестинации за лятно пазаруване са САЩ и страните от Европейския съюз
София, 19 август 2013 г. – Изхарчените средства с карти Visa, издадени от български финансови институции, в търговски обекти извън страната нарастват с 23% през юни и юли 2013 г. спрямо същия период на миналата година до 65,5 млн. евро. За целта са осъществени 1,23 млн. трансакции, с 28% повече спрямо двата летни месеца на 2012 г.

Основните държави, в които картодържателите са правили своите покупки – във физически или онлайн магазини, са Великобритания, Съединените американски щати (САЩ), Италия, Франция, Унгария, Германия, Гърция и Испания.

„Данните показват, че българските картодържатели все по-активно използват картите си Visa, когато пътуват и пазаруват онлайн в чужди магазини. Радваме се, че потребителите оценяват преимуществата на безналичните разплащания и ги предпочитат за своите ваканционни покупки“, коментира Красимира Райчева, мениджър на Visa Европа за България.

Само за м. юли притежателите на карти Visa, издадени от български финансови институции, са направили покупки в чужбина на стойност 33,9 млн. евро, със 7% повече от предходния месец.

„Сравнението показва, че м. юли е по-активният от двата месеца. Вероятната причина за това е, че хората традиционно планират летните си пътувания за периода след средата на м. юни“, допълни Красимира Райчева.

Според проучване на Visa , направено по-рано тази година, 27% от българите, които ще почиват това лято, ще пътуват в чужбина. От тях 1/3 ще прекарат ваканцията си изцяло зад граница. Фаворити сред дестинациите, които българските летовниците избират, са Гърция, Турция, Испания и Германия.

По данни на Visa хората предпочитат да използват своите карти за разплащане, защото им позволяват да разполагат с парите си винаги и по всяко време и да правят спонтанни покупки. Освен това картите дават сигурност на притежателите си, че ще платят дължимата сума, и ги застраховат срещу неполучаване на точно ресто или да връщане на фалшиви банкноти.

Visa Европа дава следните съвети за сигурност при използването на карти при пътуване в чужбина:

• Преди да тръгнете:
o Проверете датата, на която Вашата карта изтича
o Уверете се, че имате достатъчно средства в сметката
o Запишете телефонния номер на колцентъра на Вашата банка
• Когато пристигнете:
o Постарайте се да не държите картите и парите си на едно и също място – така няма да загубите всичко едновременно, ако някой открадне чантата или портмонето Ви
o На оживени места дръжте чантата или портмонето близо до тялото си
o Използвайте сейфовете в стаите на хотелите, за да съхранявате ценни вещи
o Пазете копие на всички бележки от извършени плащания с Вашата карта, за да можете да ги проверите в месечното извлечение
o Запомнете PIN-а си, ако планирате да теглите местна валута от банкомат, и се уверете, че никой не наднича, когато го въвеждате
o При инцидент – открадната или загубена карта, незабавно се свържете с Вашата банка. Не забравяйте, че ако подадете навременен сигнал, картата ще бъде блокирана, а сумата по нея – възстановена

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.7864