Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Технологии

Вземи в gLOG
21 Август 13, 16:16 / Автор: Samsung
Samsung показа концепция за принтер, направен от картон
Samsung представи три концептуални модела принтери – Origami, Clip и Mate, които получиха златна награда на международния конкурс Design Excellence Awards (IDEA) – Международни награди за отличия в дизайна. Основната цел при разработката на прототипите е постигане на по-ниска цена и по-приятелско отношение към природата.
Samsung представи три концептуални модела принтери – Origami, Clip и Mate, които получиха златна награда на международния конкурс Design Excellence Awards (IDEA) – Международни награди за отличия в дизайна. Основната цел при разработката на прототипите е постигане на по-ниска цена и по-приятелско отношение към природата.

Идеята на дизайнерите от Samsung – Мин-чул Ким, Санг-ин Лии и Сюнг-уоок Йонг, е да направят външния корпус на принтера от рециклиращи се материали, като по този начин намалят не само количеството използвана пластмаса, но и материалите за опаковка, която се изхвърля. Процесът на производство и на трите принтера е опростен и поради това ще са и доста по-евтини за крайния потребител.

Samsung Origami е изработен с корпус от картон. Идеята се e зародила, след като дизайнерите на компанията започнали да мислят за количествата хартия, която се използва от принтерите. Не е изненадващо и неговото наименование¬ Origami, загатващо за сложните прегъвки, които превръщат картонената кутия в корпус на принтер. За съжаление малко вероятно е картоненият корпус да влезе в производство.

Една от другите представени концепции, наречена Clip, има много по-добър шанс да достигне до рафтовете на магазините.

Samsung Clip има части на вътрешното тяло, подобни на тези на Origami, но корпусът му е от компресирана полиетиленова пластмаса. Според дизайнерите процесът по сглобяване на корпуса е съвсем прост и много лесно може да се извърши от купувача – реално няма нужда от отвертки или други инструменти, а само да се сгъне една пластмаса по указания начин, което става без никакви усилия.

„Няма пречки за производството. Остава да се решат няколко инженерни проблема, след което принтерът може да се предлага на около 10% по-евтино от цената на другите продукти в същия сегмент”, заяви главният дизайнер на Samsung Юхюн Джънг.

Третият концептуален модел е Samsung Mate, който идва с панели в различни цветове и размери, така че потребителят да може да сглоби корпус по свое предпочитание. Дизайнът му е разработен така, че да може да се вмести в средата, в която ще се използва.

Повече за представените модели можете да видите тук: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=qfIg8oXDwx8


-КРАЙ-


За Samsung Electronics Co. Ltd.
Samsung Electronics Co. Ltd. е световен лидер в областта на полупроводниците, телекомуникациите, цифровите медии и цифровите технологии за конвергенция с консолидирани продажби за 2011 г. от 143.1 млрд щатски долара. Служителите на компанията наброяват близо 206 000 души, работещи в 197 офиса в 72 държави. Компанията управлява две отделни организации, чрез които координира своите девет независими бизнес звена: Цифрови медии и комуникации, обхващаща Визуални дисплеи, Мобилни комуникации, Телекомуникационни системи, Цифрови уреди, ИТ решения и Цифрови изображения; и Решения за устройства, включваща Памет, Системна LSI и LED. Призната като водеща в индустрията по редица икономически, екологични и социални критерии, Samsung Electronics е обявена за най-устойчивата технологична компания година според индекса за устойчивост Dow Jones за 2011 г. За повече информация посетете www.samsung.com или www.samsung.com/bg.

За Контакти: Милена Димитрова, milena.dimitrova@proximitysofia.com

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1179