Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Информационни технологии

Вземи в gLOG
22 Август 13, 11:30 / Автор: CKBB
ASUS представи първата дънна платка с Intel Thunderbolt 2
Z87-Deluxe/Quad предлага два Thunderbolt 2 порта, всеки със скорост на трансфер на данни от 20Gbit/s
ASUS обяви Z87-Deluxe/Quad – първата дънна платка в света, която е сертифицирана от Intel® за работа с технологията Thunderbolt™ 2. Моделът работи с чипсета на Intel Z87 и четвъртото поколение процесори Intel Core™. Дънната платка разполага с два Thunderbolt 2 порта за работа с до 12 устройства едновременно, а всеки порт предлага скорост на трансфер на данни от 20Gbit/s. Z87-Deluxe/Quad поддържа и технологията Thunderbolt 1.

„Z87-DELUXE/QUAD беше подложена на огромно количество тестове на съвместимостта, BIOS-а, видео и аудио възможностите, чрез които потвърдихме нейните качества,“ каза Джо Хсиех, корпоративен вицепрезидент и генерален мениджър на бизнес звено „Дънни платки и настолни системи“ в ASUS. „Тъй като това е първата в света дънна платка, която е сертифицирана за работа с технологията Thunderbolt 2, което означава, че тя поставя нов стандарт за всички нови продукти – нещо, което е напълно в стила на ASUS“, допълни той.

Два пъти по-висока производителност и поддръжка на дисплей с резолюция 4K
Оригиналният Thunderbolt стандарт разполага с четири отделни канала за трансфер – два за получаване и два за подаване на информация, с максимална скорост на трансфер от 10Gbit/s на канал. Thunderbolt 2 обединява четирите канала в два 20Gbit/s канала. Те имат капацитет както да предават, така и да приемат информация, без да се налага да споделят честотата, и са четири пъти по-бързи от USB 3.0. В съчетание с поддръжката на DisplayPort 1.2 дънната платка позволява на Thunderbolt 2 да предложи едновременно изображения в много висока резолюция за последните 4K/ 2K (резолюция от 4096 x 2160) дисплеи и да комуникира с други устройства като твърди дискове, които обработват по-голям обем данни. Благодарение на вградения HDMI порт, ASUS Z87-Deluxe/Quad може да поддържа до три 4K монитора с ултрависока резолюция (UHD) едновременно.

Технологията Thunderbolt 2 също поддържа каскадно свързани (daisy chain) устройства – до шест устройства на един порт. Само с два Thunderbolt 2 порта дънната платка Z87-Deluxe/Quad може да комуникира с до 12 устройства наведнъж, което намалява нуждата от отделни хъбове и спомага за по-приятна работна среда, без кабели.

Винаги сред най-добрите предложения
Дънната платка Z87-Deluxe/Quad включва набор от ексклузивни технологии на ASUS. Технологията Dual Intelligent Processors 4 с 4-Way Optimization представлява лесен за работа инструмент, който спомага за точния контрол на производителността и охлаждането за по-малко шум и по-висока ефективност. UEFI BIOS-ът предлага графичен интерфейс, който прави по-лесно от когато и да било избирането на бързи клавиши и други предпочитани функции за по-бърз достъп до настройките, които се използват най-често.

Моделът Z87-Deluxe/Quad е снабден с NFC Express аксесоар, който може да автоматизира всекидневните компютърни задачи, като просто се доближи NFC етикет или умно устройство с NFC до компютърната кутия. NFC Express служи и за влизане в Windows, без да е необходимо въвеждането на парола и за стартирането на избрани приложения. Безплатните приложения за съвместими NFC умни устройства Wi-Fi GO! и NFC Remote помагат на потребителите да синхронизират снимки и видео файлове от своя смартфон със своя компютър, и то напълно автоматично.

Характеристики1


ASUS Z87-Deluxe/Quad

2 x Intel Thunderbolt 2 порта
1 x HDMI порт
4 x DIMM слота
3 x PCIe 3.0/2.0 x16 слота
10 x SATA 6Gbit/s порта
8 x USB 3.0 порта с USB 3.0 Boost
8 x USB 2.0 порта
ATX форм фактор


1 Характеристиките и наличността на продуктите са обект на промяна без предизвестие и могат да се различават в отделните страни. Действителните резултати могат да варират в зависимост от използваните приложения, начина на употреба, заобикалящата среда и други фактори.
Пълните характеристики са налични на:
www.asus.com

###
Повече за ASUS
ASUS е водеща компания, която се нарежда в Топ 3 на световните лидери в продажбите на потребителски ноутбуци и е най-награждаваният производител на дънни платки в света. ASUS създава и произвежда продукти, които по най-добрия начин удовлетворяват нуждите както на съвременния потребител, така и на модерните домакинства и офиси. Портфолиото на компанията включва дънни платки, видеокарти, оптични устройства, дисплеи, десктоп-конфигурации, персонални компютри, ноутбуци, нетбуци, таблети, сървъри, мултимедийни и безжични устройства, мрежови устройства и смартфони. Водена от иновациите и посветена на качеството, компанията е носител на 4168 награди през 2012 г., а благодарение на Eee PC™ е световно признат лидер в революционното развитие на компютърната индустрия. Компанията е работодател на над 12500 служители в света и разполага с инженерен екип от 3800 доказани специалисти. Приходите на ASUS за 2012 г. са близо 14 млрд. щатски долара.

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.0383