Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Музика

Вземи в gLOG
23 Август 13, 16:29 / Автор: Studio 5
Jam session night обединява BG, UK & USA
В съботната вечер на 24-ти август, точно в 20.00ч, на сцената а Studio 5 ще се качат барабанистката от Ню Орлиънс – Бояна и метъл китаристката от Лондон – Нели, за да направят един незабравим Jam session с приятели. Трудно или лесно се създават приятелства сред джазмените? Основното е – да улавят ритъма на другия, да си подават, да се разбират с очи, да се чувстват. Колко му е. Особено когато става въпрос за музика.

Бояна, Нели, Рентън и двамата Митковци – Гидишки и Горчаков, не се познаваха помежду си. Всъщност, не ги знаеше Бояна, а иначе Нели с Рентън – идват от Лондон, и Митковците – свирят в групата Old Gold Band. В центъра стои старшията, доайенът Генчо Въртовски, който подаде имената, защото ги следи творчески.

Бояна Траянова е барабанистка, а те знаем, се броят на пръсти в света. От деветгодишна живее и се учи в Ню Орлиънс. А в люлката на джаза, в града на Луис Армстронг, Уинтън Марсалис, Луи Прима, какъв да се пръкнеш, освен музикант? Тя е от най-търсените там. Редовен участник е в известния New Orleans Jazz Festival, както и във фестивала Марди Гра, прочути с парадите си, с диксиленда, в който свири.

Участва в дамската формация Geynielle Neville&New Orleans Ladys, подготвят се за първия си албум. На Фестивала в Банско пристигна с триото си Блекаут. Представиха се изцяло с авторската музика на китариста им Ед Барет (готвили се бяха близо две годии). Поднесоха и изненада – на сцената качиха тромпетистите Генчо Въртовски и Мишо Йосифов, Наско Хаджиев на саксофона и настъпи импровизация по американо-български модел.

Нели Димитрова и Рентън Харпър са професионални китаристи, идват от Лондон. Работят с най-различни групи в музикалната столица на Европа. Рентън има репутация на студиен акустичен китарист, а главният му проект хард рок трибют е с групата All Guns No Roses.

Нели е търсена китаристка от музикалните среди в Лондон. В момента най-важна за кариерата й е прогресив метъл групата Iota, с която през септември започват запис на първият си албум.

Димитър Горчаков е завършил джаз пиано в НМА „Панчо Владигеров“ и майсторския клас на Милчо Левиев. Освен че има много награди от конкурси, свири с групите Train Station, Old Gold Band, участвал е в джаз фестивалите в Банско и Ниш. Обича да импровизира с музиканти и го прави в Studio 5, Maze, Тънка червена линия, Sofia Live Club, DaDa Bar, Tea House.

Митко Гидишки също е от известните. Освен че свири на контрабас и китара, композира и аранжира. Може да го видите в Динамит брас бенд, в Old Gold Band, на джаз фестивалите в Банско, Русе, Ниш, Турция, Сопот с Васко Петров или Йълдъз Ибрахимова.

A вие не пропускайте този Jam session с приятели и резервирате местата си на тел: 0887 934 335 или 02/ 963 12 54 и не забравяйте да си сложите най-удобните обувки, защото купонът е гарантиран, а в Studio 5 музиката има значение! А ако желаете да знаете винаги какво се случва при нас заповядайте на www.clubstudio5.com или станете наши приятели във Facebook: Studio 5* music club.

За Контакти:

Биляна Кънчева

PR Club Studio 5
pr@clubstudio5.com
0885 79 53 52
Facebook: Studio 5* music club

Източник: www.clubstudio5.com

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1051