Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Изкуство

Вземи в gLOG
26 Август 13, 16:42 / Автор: M3 Communications Group, Inc.
Canon представя две изложби на Празниците на изкуствата „Аполония 2013“
Canon, световният лидер в решенията за създаване и възпроизвеждане на изображения, представя две фотоизложби на „Аполония 2013” като част от традиционната си подкрепа за българското изкуство. Освен участник Canon България е и генерален спонсор на културния фестивал, който ще се проведе от 30 август до 7 септември в Созопол.

„Радваме се, че за 13-и път имаме възможността да подкрепим българските творци в рамките на този изключителен форум на българската култура“, коментира управителят на Canon България Атанас Настрадинов. „Фотографското изкуство винаги е намирало достойно място за изява и тази година няма да бъде изключение“, допълни той.

Canon България ще участва в 29-ото издание на фестивала с две фотографски изложби – „Снимка на годината“ и „Посланици на Canon“.

Традиционната изложба „Снимка на годината – България“ ще бъде представена в галерията на читалище „Отец Паисий“ в Созопол. Творбите, подбрани и подредени за конкурса от видния български художник- фотограф Иво Хаджимишев, съдържат колекция от най-добрите фотографии, участвали през тази година. В конкурса за 2012 г. са присъдени награди в три раздела: „Художествена фотография“, „Репортажна фотография“ и „Фото есе“.

На площада на Стария град в Созопол ще бъде подредена и специалната изложба „Посланици на Canon“ (Canon Ambassadors). Това е проект на Canon Europe, в който участват 12 от най-известните фотографи в света, представители на най-разнообразни жанрове. Те са професионални потребители на серията EOS на Canon и споделят своята и на компанията страст към перфектното изображение.

Гостите на „Аполония 2013“ ще се срещнат с изкуството на световнопризнати майстори, а сред участниците през годините са имена от Polaris, Getty Images и National Geographic като Lorenzo Agius и Brent Stirton, Paolo Pellegrin, Ziv Koren, Jeff Ascough.

Партньорството между Canon България и „Аполония“, което компанията изгражда вече 13 години, е израз на корпоративната философия „Киосей“ на Canon по света, а именно – всички да живеем и работим заедно в полза на цялото общество. Това е принцип, възприет от всички служители на Canon и прилаган в обществените дейности и взаимоотношенията на компанията с клиенти и партньори.

За Празници на изкуствата „Аполония“
Фестивалът „Аполония“ датира от 1984 г., а тази година ще се проведе за 29-и път. Традиционно културната инициатива събира в морския град театър, кино, музика, литература, изобразителни изкуства и архитектура.
Програмата и повече информация за фестивала можете да намерите на: www.apollonia.bg

За Canon Europe
Canon Europe е регионален представител за продажби и маркетинг на Canon Inc., опериращ в 120 страни и с повече от 11 000 служители в цяла Европа, Близкия изток и Африка (EMEA).
Canon Inc. е основана през 1937 г. със специфичната цел да създаде за своите клиенти камерата с най-високо качество. Оттогава непресъхващата страст на Canon към „Силата на изображението“ е развила високи технологии на много други пазари и е превърнала компанията в световен лидер във фотографските и копирните технологии както сред крайните потребители, така и сред бизнес клиентите.
Портфолиото на компанията включва продукти, които варират от цифрови компактни и огледално-рефлексни фотоапарати, през телеобективи и преносими рентгенови апарати до мултифункционални принтери за производство – всички обезпечени с редица първокласни услуги от Canon.
Canon инвестира постоянно в R&D, за да осигури най-качествените и най-иновативните продукти и услуги и да удовлетвори творческите потребности на всички свои клиенти. Технологиите на Canon позволяват на всеки клиент – от любителите фотографи до професионалните компании за печат, да реализира собствената си страст към изображението.
Canon вярва, че грижата за интересите на обществото и опазването на околната среда са неразделна част от добрите бизнес практики. Това Canon е въплътила в своята корпоративна философия Kyosei: „За да живеем и работим заедно за общото благо.“

Допълнителна информация за Canon Europe е достъпна на адрес:
www.canon-europe.com

За Контакти:

M3 Communications Group, Inc., тел. 02/818 70 10,
или Силвия Христова, Canon Bulgaria, тел. 0885 767603.

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.5459