Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Бизнес

29 Август 13, 14:11 / Автор: M3 Communications Group, Inc.
United Capital PLC (UK) става основен акционер в пенсионно осигурителна компания „Доверие”
28 август 2013 г., София – Английската компания United Capital PLC е подписала окончателно споразумение с Vienna Insurance Group за придобиване на 92,58% от най-големия български пенсионен фонд „Доверие”. Финансирането на сделката, както се изисква от регулаторните органи в България и Великобритания, ще бъде осигурено от акционерите на United Capital PLC.

United Capital PLC напълно осъзнава отговорността, която поема към българския народ и клиентите на Доверие, и се ангажира разумно и ефективно да управлява компанията в съответствие с принципите за социална отговорност и съгласно със законите на Република България и Европейския съюз. United Capital PLC скоро ще представи своята дългосрочна стратегия за развитието на Доверие пред българските регулаторни органи, което ще осигури пълна прозрачност на сделката.

“Бизнес приемствеността е от съществено значение”, каза Сергей Мастюгин, основен инвеститор в United Capital PLC. Компанията ще следва същите принципи за етичен и социално ориентиран бизнес, прилагани за всички техни дейности, и са убедени, че това ще се осъществява и в Доверие. “При придобиване на нови активи един от ключовите фактори за успех е да се запази съществуващият на място екип - т.е. хората които познават същността на бизнеса, както и да се увеличат иновативните умения и опитът на кадрите от другите дружества на групата, за да се достигнат нови висоти.”

Г-н Мастюгин, опитен и успешен мениджър на активи в пенсионните фондове и в застрахователния сектор, наскоро придоби Lighthouse Capital, която е водеща застрахователна група в Централна и Източна Европа. „Запазването на хората и развитието на екипа са точно това, което направихме в Lighthouse Capital ", казва той. Lighthouse Capital ще се превърне в главен акционер в United Capital PLC до приключването на сделката с VIG.

Г-н Магомед Аликханов, международно известен специалист с изключителен опит в застраховането и управлението на пенсионните активи, наскоро се присъедини към екипа на Lighthouse след няколко години мандат в Zurich Financial Services и Renova Group. Г-н Аликханов ще оглавява инвестициите на United Capital PLC в Доверие и ще ръководи интегрирането на специалистите от Lighthouse в настоящото управление на Доверие.

За да се осигури последователност на дейностите в Доверие, Даниела Петкова ще остане главен изпълнителен директор на компанията. United Capital PLC оценява високо силното лидерство и управленски умения на г-жа Петкова, както и нейният личен принос за развитието на Доверие през последните дванадесет години. Партньорството със съществуващия екип ще бъде неразделна част от постоянната стратегия на Доверие, както и добавянето на „свежи сили”, за да се повиши ефективността на компанията.

За United Capital PLC
United Capital PLC е основана във Великобритания с цел управление на активи и инвестиции в Русия и Източна Европа. Трите основни насоки на бизнеса на United Capital PLC са застраховане, управление на пенсионни фондове и търговски банки. Целта на компанията е да предлага на своите клиенти в региона широк спектър от печеливши и сигурни банкови, застрахователни и пенсионни продукти и услуги за управление. Г-н Сергей Мастюгин е главен акционер в United Capital PLC. Компанията в момента води преговори с няколко европейски и американски инвеститори с цел разширяване на акционерната си база и постигане на по-голямо въздействие с новото постижение. Новите акционери ще бъдат обявени, преди да се подаде молбата за оторизиране към българските регулаторни органи.

За Сергей Мастюгин
Сергей Мастюгин е руски предприемач и основен акционер в United Capital PLC (Великобритания). Той е и мажоритарен собственик на Asia Trade Management LTD (Хонг Конг), контролиращ съдружник и член на Надзорния съвет на JSCB INVESTBANK Open-end JSC (Русия), чийто активи надвишават 1,5 млрд. долара, както и собственик на Investment Finance House “Postum” (Русия).
Професионалните интереси на г-н Мастюгин са разнообразни и обхващат строителство, IT компании, недвижими имоти, инвестиции и финансово консултиране в Русия, Европа и САЩ. Последните инвестиции също включват индустриални активи (откритията на дървени въглища и антрацитни въглища в Източна Русия) и логистиката. Най-големият логистичен център в Източна Русия е в момент на изграждане. Значителна инвестиция е била направена в разработването на логистичния терминал в Свиленград (България), а за придобиването му в момента се провеждат преговори в Унгария.
През последните години г-н Мастюгин значително разшири своите бизнес граници, като инвестира в няколко фирми в Словакия, Австрия и България.

За повече информация, моля, свържете се с

M3 Communications Group, Inc. на телефон 02/818 70 10.

За Контакти:За повече информация, моля, свържете се с

M3 Communications Group, Inc. на телефон 02/818 70 10.

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1004