Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Технологии

Вземи в gLOG
29 Август 13, 16:50 / Автор: M3 Communications Group, Inc.
Изключителна скорост и реакция – Canon представя PowerShot G16 и PowerShot S120
29 август 2013 г., София. Canon допълни популярната си серия PowerShot с PowerShot G16 и PowerShot S120 – два нови фотоапарата, демонстриращи богатия опит на Canon в обработката на изображения и в проектирането на обективи. Създадени, за да предложат вълнуващи нива на качество на изображението и производителност за гамата компактни модели за напреднали на Canon, и двата фотоапарата се отличават със забележителна скорост и реакция.
В основата и на двата модела е новият графичен процесор DIGIC 6 на Canon – мощна платформа, даваща възможност за заснемане на брилянтни снимки. Високата производителност на DIGIC 6 позволява на потребителите да заснемат невероятни снимки при голямо разнообразие от предизвикателни ситуации. HS системата на Canon комбинира процесора DIGIC 6 с 12,1-мегапикселов 1/1,7 високочувствителен CMOS сензор за заснемане на изображения с по-широк динамичен диапазон, нисък шум и висока детайлност – дори в условия на ниска осветеност, благодарение светлочувствителност до ISO 12800.

С подобрена скорост и производителност двата фотоапарата предлагат изключително бързо снимане и реакция – с продължителна серия от снимки с честота приблизително 9fps . Фотографите могат да се възползват и от значително подобрените скорости на автоматично фокусиране (AF) – PowerShot G16 сега е с 41% по-бърз от предшественика си PowerShot G15, а AF скоростта на PowerShot S120 е с 50% по-висока от тази на неговия предшественик PowerShot S110. G15 и S110 вече бяха значително по-бързи от предходните модели от серии G и S.

PowerShot G16
PowerShot G16 предлага оригинален обектив на Canon с много голям отвор на диафрагмата (f/1,8-2,8), конструиран от лещи от стъкло с висок коефициент на пречупване и уникално покритие от няколко материала, чувствително към специфични дължини на вълната по нанометровата скала. Неговото 5x оптично увеличение осигурява невероятна гъвкавост, предлагайки f/1,8 отвор на диафрагмата при 28mm широк ъгъл и f/2,8 отвор на диафрагмата при максимално фокусно разстояние 140mm. Това осигурява на фотографите допълнителна свобода за снимане при слаба светлина с използване на високи скорости на затвора – за изображения без размазване дори при максимално телеувеличение.

Отличаващ се с характерния стил за G-серията на PowerShot, моделът G16 предлага набор от ръчни настройки и отлични възможности за ежедневна употреба, като неговото леко и здраво алуминиево тяло го прави идеално допълнение към DSLR фотоапарат. Проектиран за лесна работа с една ръка, фотоапаратът предлага контролен селектор с две нива, специален бутон за запис на видео, персонализируем преден селектор, заден селектор и бутон за достъп до често използвани функции – с които достъпът до и задаването на настройки между снимките е лесно и бързо. Нещо повече: G16 е първият по рода си PowerShot от серия G с функция за безжична комуникация.
G-серията на Canon е избор за напреднали фотографи. Скорошно проучване, организирано от Canon Professional Network , разкри, че 83% от собствениците на модели от серия G използват фотоапарата си за лични цели, а 53% от тях го използват и за професионална фотография. Този резултат подчертава доверието, което професионалните фотографи имат към фотоапаратите от серията G, използвайки ги като втори фотоапарат в ежедневната си работа и за заснемане на важните моменти от личния си живот.

PowerShot S120
PowerShot S120 е първият модел от S-серията и е най-тънкият фотоапарат в света, който разполага с f/1,8 обектив . Обективът с отвор на диафрагмата f/1,8, ултраширок ъгъл 24mm и 5x оптично увеличение ви осигурява гъвкавостта да заснемате разнообразни обекти. С обектива се заснемат ясни изображения дори при слаба светлина, благодарение на широкия отвор на диафрагмата (f/1,8), ултраширокия ъгъл (24mm) и 5x оптичното увеличение, които ви осигуряват гъвкавостта да заснемате разнообразни обекти. Ултраширокият (24mm) ъгъл на обектива, който е идеален за улавяне на необятни сцени, гъвкавостта на 5x увеличението, с което можете лесно да се доближите до обекта, и широкият диапазон на отвора на диафрагмата осигуряват голям набор от възможности за заснемане на разнообразни сцени.
Като демонстрира перфектен баланс между размер и изключително качество на изображението, S120 обединява набор от ръчни контроли в тънко и компактно тяло. Изображения могат да бъдат споделяни директно към преносими устройства и социални мрежи чрез Wi-Fi комуникация, а важни настройки могат да бъдат задавани по няколко начина – чрез специалните бутони за управление, чрез 7,5 cm (3,0’’) сензорен дисплей или чрез традиционния за S-серията пръстен за управление на обектива, който осигурява удобен контрол.

Творческа гъвкавост с ръчен контрол
Предлагайки нива на контрол, подобни на EOS DSLR фотоапаратите на Canon, двата модела са проектирани да позволят пълно ръчно управление на важните настройки за експонация. Фотоапаратите предлагат множество настройки за съотношение на образа и поддръжка на RAW формат за творческо композиране на кадъра и свобода при последващата обработка.
Въвеждането на два нови творчески филтъра – "Звезди" и "Разфокусиране на фона", и подобрените възможности на HDR режима насърчават креативността при снимане. Заедно с превъзходните характеристики за снимане при слаба светлина и висока ISO светлочувствителност режимът "Звезди" с три предварително конфигурирани настройки – "Звезди – нощна сцена", "Звезди – следи от движението" и "Звезди – интервално снимане", позволява на потребителите да заснемат драматични звездни сцени. Нов режим "Разфокусиране на фона" създава ефекти с малка дълбочина на рязкост чрез автоматично разфокусиране на фона, докато усъвършенстваният HDR режим ви дава изключителна свобода да заснемате изображения с широк динамичен диапазон без статив.

Яснота на изображението с "Интелигентен стабилизатор на образа"
Известната технология за оптичния стабилизатор на образа на Canon компенсира заклащането на фотоапарата, намалявайки размазването на снимки и видео, записвано в движение. Технологията "Интелигентен IS" автоматично разпознава условията на снимане и избира най-подходящия режим за стабилизатора на образа измежду седем предварително конфигурирани настройки. И двата фотоапарата разполагат с 5-осов усъвършенстван режим "Динамичен IS", компенсиращ ротационните движения на фотоапарата, които обикновено възникват, когато записвате видео, докато пътувате с превозно средство или вървите пеша.

Бъдете винаги свързани
Wi-Fi функцията на Canon е налична и за двата модела, което означава, че можете да споделяте ценните си спомени, като прехвърляте изображения безжично към социални мрежи (когато сте свързани интернет) или чрез преносими устройства, като смартфони и таблети. Фотоапаратите поддържат и функцията GPS Tagging Via Mobile, която позволява GPS данни да бъдат добавяни към снимки чрез специалното приложение на Canon за смартфони или таблети. Новата функция Image Sync удобно създава резервни копия на незабравими снимки. Потребителите могат да избират и изпращат изображения чрез Wi-Fi, като използват функцията Image Sync, която интелигентно определя най-подходящия метод за създаване на резервни копия на изображения – или чрез онлайн съхранение в облака , или в компютър – и след това синхронизира автоматично изображенията.

Ясно Full HD видео без размазване
PowerShot G16 и PowerShot S120 поддържат Full HD (1920 x 1080) 60p запис на видео със стереозвук – идеално за запис на творческо видео с високо качество. Оптичното увеличение на двата фотоапарата може да се използва по време на запис на видео, докато режимът "Проследяващ AF за видео" гарантира обектите да останат ясни и фокусирани. PowerShot G16 предлага функцията "Обработка на фините детайли на видеото" и усъвършенствано редуциране на шума при снимане в режим 60p – за висококачествен запис на видео дори при слаба светлина. Потребителите могат също да фокусират ръчно преди запис на видео чрез функцията "Подчертаване на контурите", за да използват зони с висок контраст за постигане на точен и прецизен фокус. За по-добра съвместимост със смартфони и таблети фотоапаратите PowerShot S120 и PowerShot G16 записват видео във формат MP4 и видеофайловете може лесно да се транскодират чрез фотоапарата с цел намаляване на размера (до 88% по-малък) за бързо и лесно споделяне.

Основни характеристики на PowerShot G16:

• Обектив с голям отвор на диафрагмата (f/1,8-2,8, 28 mm) и 5x варио
• HS система: 12,1-мегапикселов CMOS сензор, DIGIC 6
• "Интелигентен IS" с 5-осова стабилизация за видео
• Бърза серия от снимки до 9,3fps
• 7,5 cm (3,0") LCD, OVF
• Преден селектор, Пълен ръчен контрол, RAW формат
• Full HD (60fps)
• Wi-Fi, функция "GPS чрез мобилни устройства"
• Режим "Звезди"
• Разнообразие от аксесоари
Основни характеристики на PowerShot S120:
• Обектив 24mm, f/1,8, 5x варио
• HS система: 12,1-мегапикселов CMOS сензор, DIGIC 6
• "Интелигентен IS" с 5-осова стабилизация за видео
• Бърза серия от снимки до 9,4fps
• 7,5 cm (3,0”) сензорен дисплей
• Пръстен за управление на обектива, пълно ръчно управление и RAW формат
• Full HD (60fps)
• Wi-Fi, функция "GPS чрез мобилни устройства"
• Режим "Звезди"
• Опционен водоустойчив калъф (40m)

За Canon Eвропа

Canon Eвропа е регионален център за продажби и маркетингови операции на Canon Inc., представена в 116 страни с над 16 000 служители в Европа, Близкия изток и Африка (EMEA).
Основана през 1937 г. с конкретна цел да създаде най-качествените камери за клиентите и с неуморната си страст за подобряване образа, Canon разпространява технологията по множество пазари, което го прави световен лидер в решения за потребители и бизнес решения. Решенията включват продукти, вариращи от дигитални компактни камери и камери SLR с помощта на широки обективи и преносими X-ray машини до многофункционални и производствени принтери, поддържани от поредица услуги.
Canon инвестира в научноизследователска и развойна дейност, за да предостави най-добрите и иновативни продукти и услуги и да задоволи творческите потребности на клиентите. Canon дава възможност на всички клиенти – от фотографи аматьори до професионални печатни компании, да осъществят желания от тях образ.
Корпоративната философия на Canon Kyosei гласи: „Да живеем и работим заедно за общото добро“. В EMEA Canon Europe преследва устойчиво развитие на бизнеса, като се фокусира върху намаляване на собственото си въздействие върху околната среда и стимулиране на клиентите си да го понижат, чрез употребата на продукти, решения и услуги от Canon. Canon притежава световния сертификат за управление ISO 14001, което показва високия екологичен стандарт.
Допълнителна информация за Canon Европа се намира на: www.canon-europe.com

За повече информация, моля, свържете се с:

Живка Атанасова, Canon Bulgaria, на тел. 807 92 53,
или М3 Communications Group, Inc. на тел. 02/ 818 70 10 и press@m3bg.com

________________________________


1. PowerShot G16 може да заснема стабилна серия от снимки с честота 12,2fps за първите 5 кадъра и с честота 9,3fps за следващите приблизително 522 кадъра. PowerShot S120 може да снима с 12,1fps за първите 5 кадъра и след това с 9,4fps за приблизително 635 кадъра. И за двата модела общият брой снимки в серия, които могат да бъдат заснети, варира в зависимост от обекта на снимане. Необходима е карта памет SDHC/SDXC UHS с клас на скорост 1.
2. Canon Professional Network е уебсайт на Canon, в който ще откриете вдъхновение, обучения, информация за продукти и новини, насочени към професионални фотографи и видеофотографи, които използват фотоапарати Canon, както и към напреднали ентусиасти. 2919 потребители отговориха на проучването през юли 2013 г.
3. Най-тънкият фотоапарат в света с обектив с отвор на диафрагмата f/1,8. Според проучване на Canon, валидно към 28 юни 2013.
4. Съвместимост с Flickr и Canon Image Gateway. Необходимо е създаването на потребителски акаунт.

За Контакти:

М3 Communications Group, Inc. на тел. 02/ 818 70 10 и press@m3bg.com

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.5724