Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Банки и финанси

29 Август 13, 20:07 / Автор: „Кеш Кредит“
Delta Partners инвестира до 25 млн. долара в „Кеш Кредит“ като финансиране на международното им разширяване
29 август, 2013 г., София – Delta Partners Capital Limited („Делта Капитал“) обяви днес, че е подписан договор за инвестиция в размер до 25 млн. долара от Delta Partners чрез компанията майка на „Кеш Кредит“ ЕАД и нейните филиали в София, където е базирана като иновативен доставчик на микрофинансиране (в България известно като "бързи кредити") в партньорство с мобилни оператори.
29 август, 2013 г., София – Delta Partners Capital Limited („Делта Капитал“) обяви днес, че е подписан договор за инвестиция в размер до 25 млн. долара от Delta Partners чрез компанията майка на „Кеш Кредит“ ЕАД и нейните филиали в София, където е базирана като иновативен доставчик на микрофинансиране (в България известно като "бързи кредити") в партньорство с мобилни оператори. Тази сделка е първата инвестиция от втория фонд на „Делта Капитал“.

„Кеш Кредит“ стартира дейността си в началото на 2012 г., използва собствен иновативен подход за кредитна оценка и предлага на клиентите бързи кредитни решения, и достъп до удобна услуга за микрофинансиране чрез мобилните оператори.

„Делта Капитал“ със седалище в Дубай е инвестиционното подразделение на „Делта Партнерс Груп“, водеща компания в развиващите се пазари, фокусирани към телекомуникациите, медиите, технологичното консултиране и инвестиционните предприятия. В „Делта Капитал“ работят около 200 души в офисите на компанията в Барселона, Богота, Дубай, Йоханесбург и Сингапур. През януари компанията успешно набра първия транш от над 100 млн. долара в своя втори фонд, чиято цел е да инвестира общо 350 млн. долара в компании, в ТМТ (Телекомуникации, медии и технологии) сектора с възможности за растеж в Африка, Централна и Източна Европа, както и в Югоизточна Азия.

„Кеш Кредит“ е една от най-вълнуващите компании в световен мащаб в сферата на бързите кредите с помощта на мобилни оператори. Ние вярваме, че мобилните оператори в световен мащаб ще са заинтересовани от възможността удобно да предлагат микрофинансови услуги на своите абонати. „Кеш Кредит“ доказа успешността на бизнес модела в работата си с двата най-големи мобилни оператора в България. Техните уникални опит, интелектуална собственост и ноу-хау в тази област ги правят идеален партньор за предоставяне на подобни услуги. Очакваме с нетърпение да използваме обширните си познания за телекомуникационния сектор, за да подпомагаме активно „Кеш Кредит“ и техните планове за международно развитие и растеж.“, Джефри Д. Финк, управляващ съдружник в „Делта Капитал“.

Георги Крумов, основател и изпълнителен директор на „Кеш Кредит“, коментира „Радвам се, че инвестиционна компания с подобен опит и знания за индустрията като „Делта Капитал“ е решила да ни подкрепи със средства и опит. Това ни дава уникалната възможност да излезем на нови пазари. „Кеш Кредит“ имаше много възможности за финансиране, но „Делта Капитал“ се очерта като предпочитан партньор, защото са експерти в ТМТ сектора и вече работят на най-бързо развиващите се пазари. Сигурни сме, че „Делта Капитал“ активно ще подпомага нашите амбициозни планове за растеж, защото за нас те не са само финансов, но и стратегически инвеститор, с висока добавена стойност.“

Условията по сделката не бяха оповестени. Инвестираните средства ще бъдат използвани за финансиране на по-нататъшен растеж и международно развитие на „Кеш Кредит“.

Г-н Финк и г-н Борис Немсич, изпълнителен съдружник в „Делта Капитал“, бивш изпълнителен директор на Телеком Австрия и Вимпелком, ще се присъединят към Борда на директорите на „Кеш Кредит“ след финализиране на транзакцията по сделката.
Завършването на транзакцията зависи от успешното изпълнение на условията по сделката и получаването на необходимите одобрения от регулаторните органи.

За „Делта Партнерс“
„Делта Партнерс“ е водеща консултантска и инвестиционна компания, специализирана в областта на телекомуникациите, медиите и технологиите с офиси в Африка, Азия, Европа, Латинска Америка и Близкия изток. Компанията предлага консултантски услуги в сферата на управлението, корпоративните финанси и инвестициите. Това дава уникални предимства за инвеститорите, клиентите и бизнес партньорите им.
„Делта Капитал Партнерс“ Лимитид се регулира от дубайските органи за финансов надзор.

Посетете www.deltapartnersgroup.com за повече информация.

За „Кеш Кредит“
„Кеш Кредит“ е технологична, небанкова финансова институция, основана през 2011 г. в България, и си партнира с мобилни оператори с цел предлагане на микрофинансови услуги на абонатите им чрез уникален бизнес модел. Компанията използва собствен, иновативен подход за кредитна оценка и предлага на клиентите си бързи кредитни решения, удобна и достъпна услуга с преференциални условия. В България „Кеш Кредит“ предлага бързи кредити от 100 до 1000 лева в партньорство с двата най-големи мобилни оператора и е достъпна в над 500 точки в цялата страна.

Посетете www.cashcredit.bg за повече информация.

За повече информация, моля, обърнете се към:
Диана Крумова, „Кеш Кредит“, тел. +359 888 58 42 59 и diana.krumova@cashcredit.bg

За Контакти:Диана Крумова, „Кеш Кредит“, тел. +359 888 58 42 59 и diana.krumova@cashcredit.bg

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.0373