Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Технологии

Вземи в gLOG
02 Септември 13, 11:21 / Автор: LG
LG покорява световния пазар на таблети със своя LG G PAD 8.3
Устройството ще дебютира на IFA 2013, а след това и на световните пазари
София, 2 септември 2013 г. — LG Electronics (LG) обяви своя таблет LG G Pad 8.3, най-новото попълнение в G серията мобилни устройства от висок клас. Устройството притежава първия Full HD дисплей сред 8–инчовите таблети, предлагащ невероятно потребителско изживяване и широк набор от възможности за свързване. Официалното му представяне ще бъде следващата седмица на търговското изложение IFA 2013 в Берлин. Въвеждането на новия LG таблет цели да заздрави лидерските позиции на компанията в производството на ново поколение мобилни устройства.

“LG G Pad 8.3 обогатява продуктите от серията G, които използват премиум технологии,” казва д–р Йонг-сеок Парк, президент и главен изпълнителен директор на LG Electronics Mobile Communications Company. “G Pad е още едно доказателство за това, че LG създава устройства, които в пълна степен отговарят на нуждите на потребителите по света.”

Мощна батерия в устройство с джобни размери
Въпреки големия си екран, LG G Pad 8.3 се отличава с фин и елегантен дизайн, удобен за употреба само с една ръка. Компактността на модела е резултат от проучванията на LG сред потребителите за оптималните размери на един таблет. Въпреки мощната си 4600mAh батерия с дълъг живот, LG G Pad 8.3 тежи само 338 грама.

Първият 8–инчов таблет с Full HD дисплей
Таблетът LG G Pad 8.3 съчетава функции, характерни за смартфоните G Pro и G2. Той е оборудван с WUXGA (Widescreen Ultra Extended Graphics Array) дисплей с резолюция на екрана 1920 x 1200 мегапиксела, която допринася за отличното качество на картината. В допълнение - процесорът 1.7GHz Quad-Core Qualcomm® Snapdragon™ 600 още повече засилва визуалното изживяване за потребителите и предлага изрядно Full HD съдържание.

Възможности за свързаване с приложението QPair
LG G Pad 8.3 отговаря на всички изисквания на потребителите за свързаност с различни устройства. С уникалното приложение QPair, всяко обаждане или съобщение, получено на смартфон, се появява и на екрана на таблета, като G Pad 8.3 дава опция на потребители да върнат отговор. QPair осъществява връзката с мобилни устройства и таблети на други производители (за предпочитане с операционна система Jelly Bean OS). Потребителите могат да водят записки на таблета чрез функцията QMemo, да ги съхранят на своите смартфони и споделят с останалите устройства.

Оптимално потребителско изживяване
LG G Pad 8.3 притежава характеристики за усъвършенстван мултитаскинг. Притежателите му могат да се насладят на отлично качество на картината благодарение на 8.3–инчовия Full HD дисплей и подобрените UX възможности:
 Slide Aside - осигурява непрекъснат мултитаскинг чрез приплъзване на вече отворени приложения настрани от екрана;
 QSlide – позволява работата на три различни приложения в един прозорец; подходящ за употреба на голям екран;
 KnockON - включва и изключва устройството чрез двукратно докосване на дисплея

LG G Pad 8.3 ще бъде пуснат на ключови пазари в Северна Америка, Европа, Азия и други региони в края на 2013 г. Информация за цените на устройството се очакват успоредно с неговата поява.

Ключови спецификации:
• Процесор: 1.7GHz Quad-Core Qualcomm® Snapdragon™ 600
• Дисплей: 8.3 инчовWUXGA (1920 x 1200 пиксела / 273 ppi)
• Памет: 16GB eMMC
• RAM: 2GB LPDDR2
• Камера: Задна 5.0MP / Предна 1.3MP
• Батерия: 4,600mAh
• Операционна система: Android Jelly Bean 4.2.2
• Размери: 216.8 x 126.5 x 8.3мм
• Тегло: 338 гр
• Цветове: Черен / Бял

# # #

About LG Electronics, Inc
LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) е световен лидер и технологичен иноватор в областта на потребителската електроника, мобилните комуникации и домакинските електроуреди. В компанията работят 87 000 души в 113 представителства по целия свят. С продажби на стойност 50,96 трилиона корейски вона (45,22 милиарда щатски долара) през 2012 г., LG Electronics се състои от пет бизнес подразделения – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance, Air Conditioning and Energy Solutions и Vehicle Components. LG е един от водещите производители в световен мащаб на телевизори с плосък панел, мобилни устройства, климатици, перални машини и хладилници. LG Electronics е партньор на годината на ENERGY STAR® за 2013 г. Повече информация за компанията можете да намерите на www.LGnewsroom.com.

За LG Electronics Home Entertainment Company
LG Electronics Home Entertainment Company е сред водещите световни производители на телевизори, монитори, бизнес дисплей, системи за домашно кино, персонални компютри и системи за сигурност. Едновременно с мултифункционалните възможности на устройствата, от компанията се фокусират и върху стилния дизайн на продуктите, както и върху въвеждането на технологични иновации, за да подобрят забавлението и изживяването за потребителите. Потребителските продукти на LG включват: CINEMA 3D Smart телевизори, OLED телевизори, IPS монитори, системи за домашно кино, Blu-rayТМ плеъри, мишки-скенери и външни устройства за съхранение на данни. Бизнес продуктите на LG включват digital signage дисплей, системи за видео конференции и охранителни камери базирани на IP протокол.

За Контакти:

+359 892 256 188 toni.stoykova@amic.bg
Тони Стойкова

Източник: www.lge.com

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

2.8507