Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Технологии

04 Септември 13, 13:01 / Автор: LG
LG с креативен дебют на прахосмукачката Smart HOM-BOT Square на IFA 2013
Устройството притежава усъвършенствани smart възможности за контрол
София, 4 септември 2013 г. - LG Electronics (LG) представя най-новия модел прахосмукачка робот Smart HOM-BOT Square на IFA 2013 в Берлин. Тя може да се похвали с по-добра функционалност, благодарение на възможността LG Corner Master. Устройството е оборудвано и с иновативните технологии на LG – Smart Control, Cleaning History, Smart Diagnosis™ и Software Update, които позволяват на потребителя да контролира прахосмукачката от разстояние посредством своя смартфон.

„Smart HOM-BOT Square безпроблемно достига до трудните за почистване места, защото тя е проектирана така, че да разпознава всякакъв тип ъгли, независимо от големината и наклона им,“ каза Сеонг-жин Джо, президент и изпълнителен директор на LG Home Appliances Company. „Нашите инженери отчитат водещото предимство на тази функция, както и възможността потребителите да контролират и наблюдават работата на прахосмукачката посредством смартфона си. Това носи добавена стойност и повече удобство на клиентите.“

На тазгодишното издание на IFA прахосмукачката робот на LG ще покаже способността си да маневрира по предварително зададен режим. Демонстрацията ще бъде част от програмата на LG по време на изложението.

Тих режим на работа
Моделът LG Smart HOM-BOT Square работи ефективно благодарение на частта си Corner Master, която се състои от две дълги четки, сензори за ъгли и чистачка с уникална форма. Поради ъгловата си извивка и дългите четки - с 1,5 см по-дълги от тези на предходния модел, Smart HOM-BOT Square премахва прах и боклук от най-тесните ъгли на всеки дом. Сензорите за ъгли разпознават точната локация на прахосмукачката и сигнализират за завой, веднага щом тя достига ъглите на стаята.

Усъвършенстваният вариант на Smart HOM-BOT Square е оборудван с двойна камера Dual Eye 2.0™ за по-бързо, ефективно и качествено почистване на помещението. Горните и долни части на камерата сканират тавана, стените и пода, дори на тъмно. Информацията, набавена чрез камерите, бива анализирана и пресъздавана под формата на карта на стаята. Паралелно с този процес многобройни сензори забелязват възможни препятствия пред устройството в радиус от 180 градуса, като така му осигуряват по-плавна работа. Smart HOM-BOT Square разполага и с функцията Learning Function за разпознаване на вече почистени обекти.

Изключително ниското ниво на шум по време на работа – само 60 децибела, не безпокои семейството докато те гледат телевизия, говорят по телефона или си почиват. С височина само от 89 мм роботът с лекота маневрира в дома ви, под легла, дивани и други мебели.

Прахосмукачката LG Smart HOM-BOT Square притежава голяма торбичка за складиране на боклука Easy-out Dust Bin, която прави почистването по-удобно понеже не изисква честото й почистване. За разлика от повечето прахосмукачки робот, при които торбичката за боклук е разположена отстрани, Easy-out Dust Bin се намира на върха на модела за по-бързо и безпроблемно изваждане. Функцията Turbo Mode позволява на потребителите ръчно да настройват чистачките на прахосмукачката според подовата повърхност. Възможността Smart Turbo Mode разпознава типа настилка и автоматично променя режима на работа спрямо нея за оптимална функционалност.

По-удобен живот с повече контрол
Най-новият модел на LG Smart HOM-BOT Square е снабден и с усъвършенствана smart технология. Характеристиката Smart Control, например, позволява на потребителите да управляват прахосмукачката посредством своя смартфон, по всяко време, когато са си у дома.

Функцията Cleaning History улеснява контрола над работата на прахосмукачката, а Map View визуализира вече почистената част от дома. Нещо повече – притежателите на Smart HOM-BOT Square могат да настроят напълно автоматично режима на почистване посредством своя мобилен телефон.

Потребителите могат да извлекат полза и от още няколко удобни характеристики, като Voice Guidance, която включва над 90 гласови сигнали. Функцията LG Smart Diagnosis™ разпознава препятствия и проблеми пред устройството, като бързо уведомява потребителите за тях и дори предлага решения. Прахосмукачката има устойчива батерия с дълъг живот, така че собствениците й могат да се насладят на по-продължителен автоматичен период на почистване. Те могат лесно да ъпдейтнат софтуера на своето устройство или да инсталират нов посредством своя смартфон.

Ключови спецификации:
• Corner Master
• Dual Eye 2.0™
• Easy-out Dust Bin
• Ниво на шум: 60 децибели
• Филтър: HEPA 11
• Smart Turbo
• Learning Function
• Voice Guidance
• Батерия с удължен живот
• Smart Control
• Cleaning History
• Smart Diagnosis™
• Възможност за ъпдейт на софтуера



# # #

About LG Electronics, Inc
LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) е световен лидер и технологичен иноватор в областта на потребителската електроника, мобилните комуникации и домакинските електроуреди. В компанията работят 87 000 души в 113 представителства по целия свят. С продажби на стойност 50,96 трилиона корейски вона (45,22 милиарда щатски долара) през 2012 г., LG Electronics се състои от пет бизнес подразделения – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance, Air Conditioning and Energy Solutions и Vehicle Components. LG е един от водещите производители в световен мащаб на телевизори с плосък панел, мобилни устройства, климатици, перални машини и хладилници. LG Electronics е партньор на годината на ENERGY STAR® за 2013 г. Повече информация за компанията можете да намерите на www.LGnewsroom.com.

За LG Electronics Home Entertainment Company
LG Electronics Home Entertainment Company е сред водещите световни производители на телевизори, монитори, бизнес дисплей, системи за домашно кино, персонални компютри и системи за сигурност. Едновременно с мултифункционалните възможности на устройствата, от компанията се фокусират и върху стилния дизайн на продуктите, както и върху въвеждането на технологични иновации, за да подобрят забавлението и изживяването за потребителите. Потребителските продукти на LG включват: CINEMA 3D Smart телевизори, OLED телевизори, IPS монитори, системи за домашно кино, Blu-rayТМ плеъри, мишки-скенери и външни устройства за съхранение на данни. Бизнес продуктите на LG включват digital signage дисплей, системи за видео конференции и охранителни камери базирани на IP протокол.

За Контакти:Тони Стойкова; +359 892 256 188; toni.stoykova@amic.bg

Източник: www.lge.com

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.4479