СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Технологии

04 Септември 13, 15:03 / Автор: GEFCO
GEFCO оптимизира наземния транспорт чрез CADIS - проследяваща система на Kratzer Automation
Групата GEFCO инвестира постоянно в информационни технологии. Наскоро беше внедрена и новата CADIS-система. Тя е част от проект за платформа, позволяваща да се оптимизира обмена между клиенти и превозвачи. CADIS е разработена от Kratzer Automation. Системата CADIS анализира, планира и документира всички действия по наземния превоз като ги проследява с PDA (ПДА - Персонален дигитален асистент). Това е единственото решение, чрез което е възможно да се обхване всеки етап на транспортирането – от събирането на пратките през товаро-разтоварните операции до окончателното им доставяне.
Курбевоа, 04 Септември 2013 – Лидер в логистиката на автомобили, Групата GEFCO инвестира постоянно в информационни технологии, за да подобрява качеството на предлаганите услуги. Внедряването на новата CADIS-система е част от основен проект за платформа, позволяваща да се оптимизира обмена между клиенти и превозвачи. CADIS е популяризирана от Kratzer Automation и е разработена съвместно с Cereza Management & IT.

Логистичните услуги, предлагани от GEFCO, се базират на отзивчивост, добро изпълнение и надеждност. За да гарантира постоянството на тези качества, Групата се обърна към KRATZER Automation, иновативна IT фирма, специализирана в индустриални разработки за управление на транспорта и за внедряване на адаптирани решения.

Средство за добро изпълнение, обхващащо всеки етап в логистичната верига.
Системата CADIS анализира, планира и документира всички действия по наземния превоз като ги проследява с PDA (ПДА - Персонален дигитален асистент). Това е единственото решение, чрез което е възможно да се обхване всяка стъпка от транспортирането – от събирането на пратките през товаро-разтоварните операции до окончателното им доставяне.
Бруно Ривоалан, директор в Групата GEFCO с ресор Наземен транспорт, е удовлетворен от успешното въвеждане на системата CADIS: „Това е средство, което показва значението на достъпа до информация на всяко отделно ниво от веригата на доставки – от производственото предприятие до точката на продажба. В космонавтиката и автомобилния сектор, транспортираните товари са много ценни и проследяването им е от изключителна важност. CADIS-системата дава невероятно предимство в привличането на нови клиенти.”

Водеща технология за оптимизиране на оперативната ефективност.
Системата CADIS, която беше разработена изцяло за бранша, включва инструкции за доставка и управлява графика за оптимизиране на доставките. Редовното наблюдение означава, че се предотвратяват грешки, както и че етапите на доставката се виждат в реално време. Повишената надеждност и възможността за проследяване на товарните пратки облагодетелстват клиентите на GEFCO. Освен всичко казано, системата позволява товарите да се фотографират, което е полезно в случай на рекламации. Тази електронна обратна разписка спестява окончателните писмени отчети по доставката, тъй като информацията в системата се обновява постоянно. Като допълнение към спестяването на хартия може да се подчертае и спестяването на време, което е изключително в полза на клиентите, гарантирайки им ефикасност и продуктивност.

За по-малко от година GEFCO внедри софтуера в повече от 100 свои агенции в 13 европейски страни: Белгия, Германия, Испания, Италия, Обединеното Кралство, Полша, Португалия, Румъния, Словения, Франция, Холандия, Чехия и Швейцария. Над 2,000 шофьори на GEFCO вече имат PDA, за да сканират товарите при вземането/доставянето до клиента. GEFCO предвижда да разшири функциите на CADIS като до края на 2013 г. системата ще включва управление на опаковането и изготвяне на маршрути. През 2014 г. ще се реализира друг основен етап - използването на системата на доковете, на които пристигат товарите. Това ще позволи директно описване на товарите още при заминаването и пристигането на камионите.

Качество, гарантирано чрез процедура по световен стандарт.
Анализ на товарните потоци, проследяване на доставките, индикатори за качество на услугите – GEFCO разви мощна информационна система за постоянен контрол и подобряване качеството на логистичните услуги. Този IT-интерфейс обезпечава проследяемостта и сигурността на стоковите потоци в логистичната верига.
Люк Надал, Президент на Групата GEFCO, споделя: „За компания с международен размах, каквато е GEFCO, е основополагащо да следва строги, стандартизирани процедури за качество. По този начин международните ни клиенти са винаги удовлетворени, тъй като виждат, че нивото на прозрачност във всяка от държавите, в които работят, е еднакво. Иновативните системи за управление на информация са поредното доказателство за стремежа ни да предоставяме безупречна комплексна „от-до” услуга. Ние постоянно инвестираме в проучване и развитие на най-нови технологични средства. Системата CADIS, разработена от Kratzer, е перфектният пример за казаното.”
Решението CADIS допълва и укрепва вече съществуващите на място средства за наблюдение. По този начин CADIS допринася за увеличаването на експлоатационната производителност на Групата, както и за постигането на глобалната цел за постоянно усъвършенстване.
За Жак Трéпант, Мениджър на KRATZER Automation Франция, „системата, което разработихме за GEFCO и успешното ѝ внедряване е свидетелство за ефективността на този род системи в логистиката. Благодарение на проекта на GEFCO се увеличи популярността на KRATZER Automation на европейския транспортен пазар. А освен това, GEFCO, използвайки огромна част от функциите на софтуера, ни дава стимул да подобряваме още повече функционалността на нашия продукт.”

За Kratzer Automation AG: Kratzer Automation AG е основана през 1980 г. в Мюнхен (Германия). Разпростираща в няколко европейски страни, а също и в САЩ и Азия, компанията вече има 250 служители като 80% от тях са инженери и техници. Оборотът на фирмата се увеличава постоянно, като през 2011г. е надвишавал 40 милиона евро. Kratzer Automation AG е сертифицирана по ISO 9001 и разработва решения за Siemens, Microsoft, National Instrument Matlab и SAP. Освен това членува в няколко организации като OPC, ASAM, VDI/VDE, FED.

За Kratzer Automation SARL: Kratzer Automation SARL съществува във Франция от 2005 г. На значителния по потенциал френски пазар дейността на Kratzer Automation S.A.R.L. е насочена основно в две направления. Едното е тестови системи и контрол на тестовите процеси, а второто е организация и оптимизация на транспортни, логистични и мобилни услуги.

За Контакти:

PR Point / Cohn & Wolfe