Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Образование

04 Септември 13, 19:17 / Автор: Сирма Медия
Започна вторият есенен Форум на директорите в системата на образованието
По време на събитието издателството Сирма Медия ще представи новата версия на своята Класна стая на бъдещето
Тази сутрин в София започна второто издание на есенния Форум на директорите в системата на образованието, под мотото „За качествено образование чрез ефективно управление на ресурсите“. Събитието, което е най-голямата национална среща на училищни директори, ще се проведе днес и утре в столичния хотел Хилтън, а организатор е РААБЕ България. По време на форума издателството на мултимедийни знания Сирма Медия, което е партньор на събитието, ще представи новата версия на своята Класна стая на бъдещето, базирана на образователното решение - преносим лаптоп/таблет Acer Iconia W510. Концепцията „Класна стая на бъдещето“, която вече функционира успешно в редица български и чуждестранни училища, позволява на учениците и учителите да се възползват максимално от новите образователни технологии, достъпвайки мултимедийно съдържание практически навсякъде.

Акцент на тазгодишното издание на конференцията е управлението на училищните ресурси с цел постигане на по-качествено образование. Участниците имат възможност да се запознаят с работещи модели от практиката и да обменят опит с водещи експерти от сектора по въпроси, свързани с привличането на допълнителни финансови средства за образование, подобряването на материалната база, управлението на училищната документация, всички аспекти от сключването и прекратяването на трудови правоотношения, мотивирането и оценяването на персонала и др.

Официални гости на събитието са Йорданка Фандъкова – кмет на Столична община, Самуил Шейнин – председател на Съюза на работодателите в системата на народната просвета в България, Румен Джуров – държавен експерт в Министерство на културата, Райнхард Крап – ръководител на отдел „Политика и протокол“, Посолство на Германия в България, началници и старши експрети от Регионални инспекторати по образованието на МОН. Сред гостите е и Филип Хаусман - член на борда на директорите на Издателска група „Клет“, която обхваща 59 фирми с представителства в 17 държави. Групата е един от най-големите доставчици на образователни услуги и ресурси в Европа.

Повече за Сирма Медия

Сирма Медия АД, част от Сирма Груп Холдинг, е първото българско издателство на мултимедийни електронни знания – енциклопедии, речници, образователни игри, уеб базирани бази знания и инструменти за работа на български език. Дейността на Сирма Медия започва през 2002 г. с издаването на първата електронна Българска енциклопедия „А-Я”, съвместно с Българска академия на науките и Книгоиздателска къща „Труд”. Сирма Медия подкрепя изцяло обучението по природни науки за ученици и студенти в България и от 2010 г. е официален представител на FOURIER SYSTEMS. Друга инициатива на Сирма Медия е изключителната Класна стая на бъдещето, която в момента работи в 20 училища в страната и още няколко в Европа. Основата на класната стая е таблетът Intel Classmate PC, който тепърва навлиза в България. Сирма Медия е и регионална координираща агенция (RTA) на Intel по програмата за обучение на учители Intel Teach.

За Контакти: http://sirmamedia.com/

Източник: http://sirmamedia.com/

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.4967