Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Информационни технологии

Вземи в gLOG
05 Септември 13, 15:00 / Автор: CKBB
ASUS обяви ултрапреносимо „три в едно“ устройство Transformer Book Trio
Уникално ултрапреносимо устройство комбинира отделен 11,6-инчов таблет с Android и станция с клавиатура за употреба като самостоятелен настолен компютър с Windows 8
ASUS обяви нов вид ултрапреносимо устройство Transformer Book Trio. То има две отделни части, които могат да се свързват и разделят, така че да се използват от един човек като лаптоп или от двама като отделен таблет и настолен компютър. Моделът позволява превключване с един бутон между операционните системи Windows 8 и Android. По този начин Transformer Book Trio предлага удобството на три устройства в едно на потребителите, които искат най-доброто от света на мобилните технологии.

Двуядрен процесор и поддръжка на две операционни системи
ASUS Transformer Book Trio е с изчистен дизайн с метални елементи. Той е снабден с четвърто поколение процесори Intel® Core™, което позволява безпроблемна работа с няколко приложения едновременно и висока енергийна ефективност в режим на мобилен компютър с Windows 8. Освен за работа, устройството е изключително удобно и за забавление. То има 11,6-инчов дисплей, който може да се отдели от PC станцията, върху която е поставена и клавиатура. По този начин моделът се превръща в мултитъч таблет с операционна система Android, собствен Intel Atom™ двуядрен процесор и до 64 GB SSD.

Когато таблетът Transformer Book Trio се постави в своята PC станция, вече сглобеният ноутбук може да превключи от Android 4.2 на Windows 8 само с натискането на специалния „Trio“ бутон на клавиатурата. Двете операционни системи споделят паметта на таблета. За разлика от други ултрапреносими устройства с възможност за отделно използване на дисплея, PC станцията на Transformer Book Trio може да работи и без своя дисплей. Към нея може да се свърже външен екран чрез Mini DisplayPort или Micro-HDMI и така станцията се превръща в отделен настолен компютър, работещ под Windows 8. Това на практика означава, че Transformer Book Trio може да се използва от едновременно от двама различни човека, намиращи се на различни места.

Full HD мултитъч дисплей и аудио технология SonicMaster
ASUS Transformer Book Trio е снабден с 11,6-инчов Full HD дисплей с IPS панел за по-ярки и точни изображения, дори гледан под ъгъл от 178 градуса. 10-точковият капацитивен мултитъч дисплей прави управлението чрез допир по-бързо и интуитивно както при работа с Android, така и с Windows 8. Моделът разполага и с клавиатура със задно осветяване и удобен тъчпад. Отделни стерео високоговорители и технологията ASUS Sonic Master са вградени и в двете части на устройството – таблета и PC станцията. По този начин дори и двама различни потребители на едно и също устройство могат да се наслаждават на плътен и чист звук при гледане на видео, слушане на музика или забавление с игри.

Мобилна производителност
ASUS Transformer Book Trio съчетава преносимостта с различните начини на употреба, без да отнема от едното за сметка на другото. PC станцията разполага с 802.11ac Wi-Fi и Bluetooth 4.0, а таблетът с 802.11n Wi-Fi и Bluetooth 3.0. По този начин Transformer Book Trio премахва нуждата от кабели, без значение в каква конфигурация и коя част от устройството се използва. Отделните батерии за всеки модул повишават мобилността и Transformer Book Trio може да функционира до 13 часа под Android или 5 часа под Windows 8.

###
Повече за ASUS
ASUS е водеща компания, която се нарежда в Топ 3 на световните лидери в продажбите на потребителски ноутбуци и е най-награждаваният производител на дънни платки в света. ASUS създава и произвежда продукти, които по най-добрия начин удовлетворяват нуждите както на съвременния потребител, така и на модерните домакинства и офиси. Портфолиото на компанията включва дънни платки, видеокарти, оптични устройства, дисплеи, десктоп-конфигурации, персонални компютри, ноутбуци, нетбуци, таблети, сървъри, мултимедийни и безжични устройства, мрежови устройства и смартфони. Водена от иновациите и посветена на качеството, компанията е носител на 4168 награди през 2012 г., а благодарение на Eee PC™ е световнопризнат лидер в революционното развитие на компютърната индустрия. Компанията е работодател на над 12500 служители в света и разполага с инженерен екип от 3800 доказани специалисти. Приходите на ASUS за 2012 г. са близо 14 млрд. щатски долара.

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

5.4915