Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Образование

11 Септември 13, 14:49 / Автор: Сирма Медия
Сирма Медия представи новото поколение на своята „Класна стая на бъдещето“ на Форума на директорите в системата на образованието
Събитието се проведе на 4 и 5 септември в столичния хотел Хилтън
Българското издателство на мултимедийни знания Сирма Медия, което е част от Сирма Груп, представи новото поколение на своята „Класна стая на бъдещето“ в рамките на Форума на директорите в системата на образованието. Събитието се проведе на 4 и 5 септември в столичния хотел Хилтън.

„Класната стая на бъдещето“ на Сирма Медия представлява иновативно решение, позволяващо на преподавателите да създават лесно и бързо мултимедиен компютърен кабинет във всяко училищно помещение и дори извън училищата. Сред основните предимства на тази концепция са достъпът до компютър за всеки ученик и учител, във всеки училищен кабинет, голямата гъвкавост и възможностите за промени според конкретния учебен час, ниската крайна цена, както и липсата на разходи за внедряване. Класната стая на бъдещето е цялостно решение, което включва лаптопи или таблети, интерактивна дъска и подходящо електронно образователно съдържание. На практика то елиминира недостатъците на традиционния компютърен кабинет като скъпо оборудване и поддръжка, липса на мобилност, ограничаване на използването, само до часовете по „Информационни технологии”, необходимостта от отделен кабинет и нужда от отговорник на кабинета.

Новото поколение класни стаи на бъдещето, създадени от Сирма Медия, се базират на преносимия лаптоп/таблет Acer Iconia W510. Той представлява достъпен, пълно функционален, компактен и устойчив ученически преносим компютър от типа хибрид (лаптоп/таблет), проектиран да окуражава взаимодействието между учениците и учителите по време на обучението. Компютърът е здрав и лек специално разработен за работа в училище. Той обединява малки размери, функционалност, мобилност и неоспоримото високо качество на Acer като въпреки размерите си не отстъпва по нищо при изпълняване на мултимедийни задачи и интегрирането му в мултимедийни информационни кабинети или презентационни зали. Acer Iconia W510 използва презареждаща се батерия, която издържа в режим на работа до 10 часа, а когато таблетът е закачен за клавиатурата - до 18 часа.

„Класната стая на бъдещето, създадена от нашия екип, вече работи успешно в десетки училища в България и в чужбина. Решението е чудесен пример за това, как иновациите могат да повишат ефективността в образователния процес, да разширят значително възможностите на учителите и да помогнат на учениците, да развият своите умения“ - обяснява Кичка Минкова, представител на Сирма Медия.

Повече за Сирма Медия

Сирма Медия АД, част от Сирма Груп Холдинг, е първото българско издателство на мултимедийни електронни знания – енциклопедии, речници, образователни игри, уеб базирани хранилища за образователни ресурси и инструменти за работа на български език. Дейността на Сирма Медия започва през 2002 г. с издаването на първата електронна Българска енциклопедия „А-Я”, съвместно с Българска академия на науките и Книгоиздателска къща „Труд”. Сирма Медия подкрепя изцяло обучението по природни науки за ученици и студенти в България и от 2010 г. е официален представител на портативните лаборатории за работа по науки на FOURIER SYSTEMS. Компанията е лидер на пазара на интерактивни дъски в България с портативните решения eBeam на американската компания LUIDIA. Друга инициатива на Сирма Медия е изключителната „Класна стая на бъдещето ™”, която в момента работи в над 20 училища в страната и още няколко в Европа. Основата на класната стая са лаптоп-таблетите (сред предлаганите решения са Intel Classmate PC, Acer Iconia Tab W5P и други), които тепърва навлизат в България. Сирма Медия е и регионална координираща агенция (RTA) на Intel по програмата за обучение на учители Intel Teach.

За Контакти:http://sirmamedia.com/

Източник:
http://sirmamedia.com/

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1128