Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Информационни технологии

16 Септември 13, 18:44 / Автор: www.ontotext.com
Българска софтуерна фирма създаде иновативна платформа за търсене на работни места във Великобритания
Проектът Yagajobs.co.uk дава достъп до разнообразна информация за тенденциите в британския пазар на труда
Българската софтуерна компания Онтотекст, която е част от Сирма Груп, представи официално във Великобритания платформата „YAGAJOBS: the UK Jobs Data API”, която позволява лесно търсене на информация за работни места по различни показатели на Острова. Услугата предоставя достъп до милиони актуални свободни места, събрани от над 355 британски борси за работа и постоянно обновявани в една единна и изчерпателна база данни.

Онтотекст е сред световните лидери в софтуерния сегмент на семантичните технологии и семантичните бази данни. Компанията има сериозен опит на британския пазар, където на нейни технологии са базирани сайтовете на The British Museum, Националния архив на Великобритания, както и порталите на медийната група BBC за Летните олимпийски игри в Лондон през 2012 г. и за Европейското първенство по футбол през 2012 година.

Новият проект на компанията на Острова - http://yagajobs.co.uk/ - използва технологиите, разработени от Онтотекст, за да предостави разнообразна информация за ежедневните нужди на британския пазар на труда и на специфични негови сектори. Освен това сайтът позволява търсене и класифициране на информация по различни показатели като работна позиция, местоположение, обхват на заплащането, дата на публикуване, тип работна позиция, тип и име на създателя на обявата и др. Платформата може лесно да бъде интегрирана с други софтуерни приложения, онлайн услуги, както и с разнообразни бизнес процеси, посредством създадения от Онтотекст API – интерфейс (Application Programming Interface – интерфейс за разработка на приложения). Интерфейсът е изключително удобен, а сред поддържаните от системата формати са hr-xml, json, xml и др.

За Онтотекст

Онтотекст предоставя основни семантични технологии с висока производителност, мащабируемост и съвместимост. Онтотекст е известен с няколко свои продукта: KIM (популярна платформа за семантична анотация и търсене), OWLIM (семантична база данни, доказала се като най-бърза и мащабируема RDF(S)/OWL система). Решенията, създавани с технологиите на Онтотекст, пестят значително време и финансови ресурси в процеса на достъп и обработка на текст и данни от множество източници в сферата на науките за живота (фармацевтика, медицина, биология), издателската дейност, търговското разузнаване (Business Intelligence), телекомуникациите, набирането на персонал и други. През последните десет години Онтотекст се е наложила и като важен участник в редица значими проекти с отворен код, като GATE и Sesame. Компанията е една от най- иновативните и успешни български софтуерни фирми и е част от Сирма Груп Холдинг.

За Контакти: http://www.ontotext.com/

Източник:
http://www.ontotext.com/

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

8.6778