Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Банки и финанси

17 Септември 13, 11:42 / Автор: Пощенска банка
Пощенска банка се присъедини към инициативата за опазване на околната среда на ООН
Пощенска банка (www.postbank.bg) се присъедини към Финансовата инициатива към Програмата за опазване на околната среда на Организацията на обединените нации (UNEP). Инициативата обединява над 200 институции от над 40 страни, включително банки, застрахователи и инвестиционни фондове, и представлява уникална форма на партньорство, спомагаща за своевременния и конструктивен анализ на глобалните, екологични и социални проблеми в светлината на устойчивото развитие на бизнеса.
Финансовата институция ще работи за постигането на баланс между икономическия растеж, опазването на околната среда и устойчивото развитие

17 септември 2013 г.

Пощенска банка (www.postbank.bg) се присъедини към Финансовата инициатива към Програмата за опазване на околната среда на Организацията на обединените нации (UNEP).

Инициативата обединява над 200 институции от над 40 страни, включително банки, застрахователи и инвестиционни фондове, и представлява уникална форма на партньорство, спомагаща за своевременния и конструктивен анализ на глобалните, екологични и социални проблеми в светлината на устойчивото развитие на бизнеса.

„Пощенска банка вярва, че една отговорна финансова институция може да подкрепи усилията за опазване на околната среда, като същевременно запази здравословното състояние и доходността на бизнеса си“, коментира Петя Димитрова, главен изпълнителен директор на банката.
Програмата за опазване на околната среда към ООН е създадена през 1972 г. в Стокхолм и има мандат да насърчава постигането на икономически растеж, съвместим с приоритетната цел за опазване на околната среда. Финансовата инициатива към Програмата се заражда през 1991 г., когато малка група търговски банки се присъединяват към усилията на ООН за катализиране на екологичните идеи в сектора.
Инициативата спомага за диалога между широк кръг финансови институции, включително търговски банки, инвестиционни банки, фондове, международни банки за развитие и агенции и допринася за постигането на баланс между икономическия растеж, опазването на околната среда и устойчивото развитие. Допълнителна цел на UNEP е стимулирането на частните инвестиции в екологично чисти технологии и услуги.
С присъединяването си към програмата Пощенска банка ще насърчава интеграцията на решения на наболели екологични проблеми във всички аспекти на своята дейност.

Пощенска банка с правно име „Юробанк България” АД е член на Юробанк Груп.
Юробанк е европейска банкова организация с 67,7 млрд. евро активи (към 31.12.2012), която предлага универсално банкиране в осем страни. Юробанк има ключово присъствие в Гърция и водещи позиции в България, Румъния и Сърбия. Банката предлага ексклузивни решения за управление на активи в Кипър, Люксембург и Лондон и присъства на банковия пазар в Украйна.

Повече информация за Пощенска банка можете да намерите на www.postbank.bg, както и на www.facebook.com/PostbankBG.

Повече информация за Юробанк можете да намерите на www.eurobank.gr.

За Контакти:

Илияна Захариева, началник отдел „Корпоративни комуникации”, Пощенска банка

Източник:
www.postbank.bg

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.476