СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Култура

24 Септември 13, 18:08 / Автор: M3 Communications Group, Inc.
Постановката „Хората от Оз“ под патронажа на ОББ
Банката връчи статуетката „Обединени в изкуството“ на Цветана Манева
24 септември 2013 г., Пловдив. Постановката „Хората от Оз“ под патронажа на Обединена българска банка закри международния фестивал „Сцена на кръстопът“. Акцентът в края на пловдивското културно събитие беше връчването на статуетката на ОББ – „Обединени в изкуството“, на актрисата Цветана Манева.

„ОББ е патрон на постановката „Хората от Оз“ поради няколко основни причини –
споделяме една обща съдба, а именно, че сме изненада в програмата. Тази година банката се завърна като спонсор на фестивала след 6-годишно отсъствие, а включването на постановката беше обявено дни преди началото на „Сцена на кръстопът“, коментира Анка Костова, мениджър „ПР и спонсорство“, Обединена българска банка.

Банката, която е част от спонсорското сосиете на фестивала, връчи статуетката „Обединени в изкуството“ на актрисата Цветана Манева, част от актьорския състав на постановката.

„Подкрепата на ОББ за „Хората от Оз“ се дължи не само на високия професионализъм на актьорския състав, но най-вече на вдъхновяващия творец и прекрасен човек – Цветана Манева. Именно поради тази причина ние връчваме специалното отличие на ОББ, с което изразяваме своето възхищение и уважение към огромния талант на актрисата“, добави Анка Костова.

В рамките на фестивалните дни ОББ допринесе в организацията им чрез поставянето на зелени графити на централни места в града. Инициативата беше обвързана със стартирането на „Сцена на кръстопът“ и желанието на банката да представи по нетрадиционен начин културното събитие.

За Сцена на кръстопът
Фестивалът „Сцена на кръстопът“ е учреден през 1997 г. в град Пловдив по инициатива на видния български актьор Стефан Данаилов и със съдействието на Община Пловдив, Министерството на културата и Драматичен театър – Пловдив. С времето се превръща в традиционен есенен фестивал в Пловдив и се утвърждава като едно от най-внушителните културни явления не само в страната, но и в Европа. В програмата му се включват от 20 до 25 театрални прояви и 7-8 съпътстващи събития – кръгла маса, семинари, научни конференции, представяне на книги, творчески арт срещи, изложби с театрална тематика и др.

За Обединена българска банка
Учредена през 1992 г. след сливането на 22 български регионални търговски банки, Обединена българска банка е първият и най-мащабен консолидационен проект в българския банков сектор. Банката поддържа и развива устойчива политика на корпоративна социална отговорност като част от активния си ангажимент към обществото, неговите членове, неговата история и бъдеще. Цялостната стратегия на ОББ в сферата на корпоративната социална отговорност е насочена към няколко основни линии на подкрепа, тясно обвързани със съхраняването на обществените устои в исторически и културен план, с поощряването на иновативните изяви в изкуството и науката, с подкрепата за спорта и активния начин на живот и не на последно място – с отговорността към уязвимите членове на обществото.

За Контакти:

Анка Костова
Мениджър „ПР и спонсорство“, ОББ
тел.: + 359 2 8112375
моб.: +359 887 31 59 61
email: kostova_a@ubb.bg
pr@ubb.bg, www.ubb.bg
M3 Communications Group, Inc. на телефон 02/818 70 10.