Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Култура

Вземи в gLOG
26 Септември 13, 18:20 / Автор: M3 Communications Group, Inc.
Музикални, спортни и филмови събития ще пренесат част от Япония в България по време на 24-тите Дни на японската култура. Официалното откриване ще бъде отбелязано с концерт на Детския хор на БНР в зала „България“ на 9 октомври от 19 ч.
Над 14 събития ще се състоят до края на годината в 7 населени места в България в рамките на 24-тите Дни на японската култура. Интересен акцент тази година са музикалните събития с участието на утвърдени японски творци и изпълненията на традиционна японска музика.
26 септември 2013 г., София. Над 14 събития ще се състоят до края на годината в 7 населени места в България в рамките на 24-тите Дни на японската култура. Интересен акцент тази година са музикалните събития с участието на утвърдени японски творци и изпълненията на традиционна японска музика.

Официалното откриване на Дните на японската култура ще бъде на 9 октомври от 19 ч. в зала „България“ с концерт на Детския хор на Българското национално радио под диригентството на академик Христо Недялков под наслов „Япония в нашите сърца“. В програмата на концерта са включени песни от японски и български композитори. Някои от тях са по стихове на Нейно Величество императрицата на Япония Мичико и президента на Токайската образователна система професор Тацуро Мацумае, а други са по музика на академик Христо Недялков. Ще бъдат изпълнени и български песни с японски текстове. Концертът се осъществява със съдействието на Асоциацията на българите, завършили Токайския университет.

„Дните на японската култура допринасят за по-доброто опознаване на нашите традиции и култура, за по-задълбоченото разбиране на ценностите, които са важни за нас, японците, и за насърчаване на по-нататъшното развитие на японо-българските отношения. Благодарение на интереса на българската публика и съдействието на всички български организации, свързани с Япония, събитията от програмата ни стават все повече и по-разнообразни“ сподели Н. Пр. Такаши Коидзуми, посланик на Япония в България.

Световноизвестната пианистка Фуджико Хеминг ще изнесе солов концерт на 24 октомври от 19 ч. в зала 11 на НДК (кино „Люмиер“). Въпреки частичната загуба на слуха, изпълнителката предизвиква възхищението на публиката със своите виртуозност и силно музикално присъствие (https://www.youtube.com/watch?v=xNzzF0M5hB0). Българската публика ще се наслади на нейната „Вълшебна Кампанела“, както се казва и дебютният албум на голямата пианистка, продаден в тираж от над 900 хиляди копия.

За първи път в България ще бъде представено уникално музикално концертиране на 60 звънчета само с две ръце. Дамското дуо Belly Love ще очарова публиката в София, Хасково и с. Узунджово на 7, 8 и 9 ноември.

Едновременно с традиционното представяне на японски филми и демонстрацията на спортове, за пореден път Посолството на Япония планира и бизнес събития. Българо-японска бизнес седмица, която ще се проведе от 4 до 8 ноември ще се фокусира върху възможностите за малък и среден бизнес между двете държави. В рамките на инициативата проф. Хитоши Осада ще изнесе лекция за студенти в курса „Глобален мениджмънт и лидерство“ към УНСС. Междувременно в началото на месец ноември по покана на Българската търговско-промишлена палата на посещение в България ще пристигне японска икономическа делегация и макар тази визита да е различна инициатива от Българо-японската бизнес седмица, все пак на 5 ноември е планирано общо заседание на членовете на японската делегация и участниците в Бизнес седмицата. В края на ноември се планира икономическа лекция на тема „Предложението на Япония за умно общество“ с участието на гост-лектор от компания „Хитачи“.

Павликени ще бъде домакин на изложба на колекциите от съвременна керамика на петима изявени японски автори, заедно с колекции от японски гравюри, произведения на хартиеното изкуство и творби на изтъкнатия калиграф Кихачиро Нишиура. Нишиура лично ще посети Павликени и Русе, за да демонстрира съвременни похвати и стилове в калиграфията.

Всички събития от програмата ще бъдат със свободен вход както в столицата, така и в Казанлък, Хасково, Русе, Павел баня, Павликени и с. Узунджово. Покани за концертите могат да се вземат предварително от касите на съответните зали.

Дни на японската култура се организират за първи път през 1990 г. Те винаги предизвикват огромен интерес в страната и имат голям принос за заздравяване на отношенията и взаимното опознаване на България и Япония.

За Дните на японската култура в България
Дните на японската култура се организират в Република България от Посолството на Япония от 1990 година. За двадесет и четвърта поредна година българската общественост има възможността да се докосне до древното и съвременното лице на богатата японска култура.

Дните на японската култура през 2013 година се осъществяват със съдействието на Клуба на приятелите на Япония в България „Нихон Томоно Кай“ и с любезната финансова подкрепа на: Alliants, Astellas, Canon, Honda, JTI, Kaliakra Wind Power, Mazda, Mitsubishi Corporation, Nissan, Toyota, Toshiba , YAZAKI и Yokogawa България.

За Контакти:За повече информация, моля, свържете се с M3 Communications Group, Inc., тел. 02/ 818 70 10.

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1072