Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Общество

30 Септември 13, 09:50 / Автор: PR Point / Cohn&Wolfe
ЕВРОПА НА ИНОВАЦИИТЕ, новини септември – октомври 2013
ИЗЛЪЧИХА ПОБЕДИТЕЛИ ОТ НОМИНИРАНИТЕ ЗА ЕВРОПЕЙСКИ МЛАД ИЗСЛЕДОВАТЕЛ! Три изобретения от областта на медицината, изчислителните и инженерните науки представиха тази година младите български учени в състезанието Европейски млад изследовател. ТРАНСПОРТ Откриването на рентабилни, щадящи околната среда начини за пътуване е важно предизвикателство за Европа и света. Продължаващият дебат за данъка върху въглеродните емисии ясно подчертава това. НАНОТЕХНОЛОГИИ Някога мечтали ли сте колата ви сама да се пази чиста? Тази мечта е много по-близо до реалността отколкото предполагате. ОКОЛНА СРЕДА Една трета от всички плодове и зеленчуци, които консумираме нямаше да ги има, ако не бяха пчелите и другите опрашващи насекоми. Пчелите и насекомите бавно са унищожавани от различни фактори, причинени най-често от човека: замърсяване, пестициди и други вредни земеделски практики. Второто издание на Наградата „Жена иноватор на ЕС” ще отличи три жени, създали изключителни изобретения и реализирали ги на пазара. Конкурсът е отворен до 15 октомври 2013 г.
ИЗЛЪЧИХА ПОБЕДИТЕЛИ ОТ НОМИНИРАНИТЕ ЗА ЕВРОПЕЙСКИ МЛАД ИЗСЛЕДОВАТЕЛ!

Три първи награди бяха връчени на Фредерик Едуард Търнър от Великобритания за проекта „Генетика у дома: Изграждане на PCR машина и оборудване за домашна генетична лаборатория”, на Перту Полонен от Финландия за проекта „Музикален часовник” и на Киара Джъдж, Иймър Хики и Софи Хийли-Тоу от Ирландия за проекта „Статистическо изследване на въздействието на азотофиксиращите бактерии върху покълването на растенията”. Три втори награди бяха дадени на проекти от Австрия, Германия и Швейцария и три трети награди на проекти от Унгария, Германия и Беларус. Повече подробности за учените на бъдещето ще намерите на:
http://www.eucys2013.cz/home/index.html

Три изобретения от областта на медицината, изчислителните и инженерните науки представиха тази година младите български учени в състезанието Европейски млад изследовател. Още информация за българското участие ще намерите на:
http://bit.ly/15EpXLt

ТРАНСПОРТ
Откриването на рентабилни, щадящи околната среда начини за пътуване е важно предизвикателство за Европа и света. Продължаващият дебат за данъка върху въглеродните емисии ясно подчертава това.
Финансирания от ЕС латвийски проект ESTOLAS (“Изключително кратко излитане и приземяване при всякаква повърхност”) се опитва да открие алтернативни начини на транспорт с нов вид летателна машина. Тя съчетава най-добрите характеристики на дирижабъл, самолет, хеликоптер и кораб на въздушна възглавница. Тази летателна машина на бъдещето може да бъде използвана като лек пътнически самолет, а също и като голям пътнически или товарен самолет, с по-нисък разход на гориво и по-висока рентабилност. Проектът включва партньори от Германия и Обединеното кралство.
http://www.estolas.eu/en/home

НАНОТЕХНОЛОГИИ
Някога мечтали ли сте колата ви сама да се пази чиста? Тази мечта е много по-близо до реалността отколкото предполагате.
Проектът NANOCLEAN изследва оптимизирането на самопочистващи се повърхности за автомобилния сектор, съчетавайки специално разработени повърхности със сложни матрични технологии. Възможността да се контролират овлажняващите свойства на големи обеми от пластмасови изделия ще отвори вратата за много други пазари, включително потребителски стоки, медицински изделия и електрически/ електронни уреди. NANOCLEAN събира на едно място промишлени и изследователски партньори от Испания, Нидерландия, Италия и Германия.
http://www.nanoclean-project.eu/media-centre-nanoclean.html

ОКОЛНА СРЕДА
Една трета от всички плодове и зеленчуци, които консумираме нямаше да ги има, ако не бяха пчелите и другите опрашващи насекоми. Пчелите и насекомите бавно са унищожавани от различни фактори, причинени най-често от човека: замърсяване, пестициди и други вредни земеделски практики.
Проектът STEP (Състояние и тенденции на опрашващите насекоми в Европа) има за цел да документира характера и степента на намаляване на дивите и домашните опрашващи насекоми, които са основен компонент на здравословното биологичното разнообразие в Европа. Проектът ще картографира паралелното намаляване на растенията, които се опрашват от пчели и насекоми и освен това ще предложи стратегии, които да ограничат това намаляване и да съхранят нашите източници на храна. STEP обединява изследователски партньори от 16 страни: Великобритания, Испания, Франция, Дания, Германия, Швеция, Швейцария, Гърция, Италия, България, Естония, Финландия, Полша, Холандия, Белгия и Сърбия.
http://step-project.net/

ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ И НАГРАДИ

За всички жени изобретатели…
Второто издание на Наградата „Жена иноватор на ЕС” ще отличи три жени, създали изключителни изобретения и реализирали ги на пазара. Конкурсът е отворен до 15 октомври 2013 г. за всички жени, които са основатели или съоснователи на компания и които, в някакъв момент от кариерата си, са били подкрепени от програмите на ЕС „Научни изследвания и иновации” или „Конкурентноспособност и иновации”. Научете повече на:
http://ec.europa.eu/research/innovation-union/index_en.cfm?section=women-innovators

За Контакти: info@prpoint.bg

Източник: PR Point / Cohn&Wolfe

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

2.8954