Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Изкуство

30 Септември 13, 17:09 / Автор: УниКредит Булбанк
Фондация УниКредит навършва 10 години
В България за десетте години на съществуването си Фондация УниКредит е подкрепила благотворителни проекти на стойност близо 800 хил. лв.
Корпоративната фондация на водещата европейска банкова група е изключително ангажирана и с проекти в България, оказвайки подкрепа на различни социални каузи;

Сумата на дарения на Фондация УниКредит в значими социални каузи в България е близо 800 000 лева, а общо над 31 млн. евро са дарени от фондацията за благотворителни проекти в Европа и Африка за последните 10 години;

В следващите три години фондацията и УниКредит Булбанк ще подкрепят Програмата за социално предприемачество на Българския център за нестопанско право с дарение в размер на 70 хил. евро.

Фондация УниКредит стана на 10 години. Финансирана от водещата европейска банкова група и в сътрудничество с местни организации с нестопанска цел, фондацията развива, изпълнява и контролира проекти и инициативи за развитие в двадесетте държави, в които УниКредит е представена. За десет години работа фондацията е подкрепила повече от 330 проекти и инициативи на стойност близо 85 млн. евро.

В България за десетте години на съществуването си Фондация УниКредит е подкрепила благотворителни проекти на стойност близо 800 хил. лв.

Сред най-значимите инициативи, реализирани със 100% финансиране на Фондация УниКредит, е проект за изграждане на центрове за домашни грижи за възрастни хора в Смолян и Добрич, които в продължение на две години осигуряваха храна и квалифицирани медицински грижи за хора, останали сами в следствие на емиграционните процеси. Тази година приключи двугодишният съвместен проект с Фондация Лале, насочен към превенция на изоставянето на деца в социални институции. Проектът „Вяра в семейството“, който се реализира в Хасково, Свиленград, Любимец, Стамболово, Харманли и Пловдив, вече помогна на десетки семейства да останат заедно. Традиционно, Фондация УниКредит, заедно със служителите на УниКредит Булбанк, прави дарения и за текущи проекти като Програмата „Топъл обяд“, Фонда за подпомагане на деца, жертва на пътнотранспортни произшествия, Стипендии за деца-сираци и т.н.

През следващите три години Фондация УниКредит и УниКредит Булбанк ще са сред основните партньори на Програмата за социално предприемачество, организирана от Българския център за нестопанско право.

Учредена през 2003 г. като корпоративна фондация, Фондация УниКредит има за мисия да осигури потвърждение за нова култура на доброволческия труд и даряването през реализирането на важни инициативи, посветени на общностите, в които работи групата.

„Равносметката от десетте години работа със сигурност е въпрос на гордост за цялата група. Като имаме предвид трудния период, преживяван от много от страните, в които работим, се чувстваме изключително отговорни за по-уязвимите сегменти на обществото. В този смисъл нашето предизвикателство ще бъде да гарантираме, че получателите на нашите проекти няма да загубят вяра в бъдещето, като им помагаме да се възползват от инициативи, които са устойчиви във времето. Нашата амбиция, разбира се, освен да действаме в различни среди според наличните ни ресурси, е също и да изградим повторяеми модели за намеса, които могат да бъдат използвани от други обществени и частни лица, за да се увеличи до възможния максимум социалната полза от нашия опит“, обясни мисията на фондацията нейният председател Маурицио Карара.

Карара акцентира на приноса на служители на УниКредит за реализиране на мисията на фондацията: „Винаги сме били способни и можем да продължим да разчитаме не само на непрекъснатия ангажимент и участие на нашите служители, но и на техния творчески принос, който се е доказал като изключително полезен през отминалите десет години чрез изграждане на новаторски модели за подобряване на качеството на живот“.


За Фондация УниКредит
Фондация УниКредит е корпоративна фондация, учредена през 2003 г,. с цел да подпомогне развитието на солидарност и филантропия в общностите и на териториите, на които тя работи и като приоритет - в географските зони, в които е представена УниКредит (20 страни в Европа и Централна Азия). Чрез прехвърлянето на икономически ресурси и управленски умения, което е типично за дружеството, Фондация УниКредит подпомага големи проекти от гледна точка на тяхното социално въздействие и новаторство, реализирани от местни организации с нестопанска цел.
www.unicreditfoundation.org


Допълнителна информация за медии:

УниКредит Булбанк, Връзки с обществеността и комуникации
Виктория Блажева, тел: 02/9264 993 viki.davidova@unicreditgroup.bg
Екатерина Анчева, тел: 02/9264 963, ekaterina.ancheva@unicreditgroup.bg
Магдалена Иванова: тел: 02/9232 magdalena.ivanova@unicreditgroup.bg

За Контакти:kaloqna.petrova@gmail.com

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1302