Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Общество

01 Октомври 13, 11:45 / Автор: Marketor
Содексо оглавява класацията на Индекса за устойчиво развитие на Dow Jones (DJSI) за девета поредна година
Компанията Содексо, световен лидер в предоставянето на услуги, които подобряват качеството на живот, е призната за девета поредна година за най-добра в категорията Социална, екологична и икономическа отговорност от Индекса за устойчивост Dow Jones (DJSI). Содексо е лидер в своя сектор в класацията на Dow Jones – Sustainability Index (DJSI) от 2005 г.
качеството на живот, е призната за девета поредна година за най-добра в категорията Социална, екологична и икономическа отговорност от Индекса за устойчивост Dow Jones (DJSI). Содексо е лидер в своя сектор в класацията на Dow Jones – Sustainability Index (DJSI) от 2005 г.

Индексът се фокусира изключително върху устойчивото развитие и проследява представянето на водещите в тази област компании от цял свят. Годишната класация на DJSI се базира на задълбочен анализ на икономическото, екологичното и социалното представяне на компаниите, както и върху оценка на корпоративното управление, управлението на риска, политиката за опазване на околната среда/управлението на системи, стандартите за веригата на доставки и условията на труда.

Сред постиженията на Содексо в сферата на корпоративната социална отговорност през 2013 г. са още: отличието Gold Class лидер в сектора, което получи на Световния икономически форум в Давос от RobecoSAM - годишник за устойчивост 2013; признанието от страна на DiversityInc за ангажимента на Содексо към разнообразието и приобщаването на човешкия капитал; признанието от името на Marine Stewardship Council за напредъка в процеса на сертифициране на веригата за контрол върху устойчивия добив на морски дарове.

"Содексо е класирана като лидер в своята индустрия за девета поредна година, което показва, че компанията е посветена на непрекъснатото подобряване на качеството на живот и на икономическото, социалното и екологичното развитие на общностите, регионите и държавите, в които оперира", каза Манджит Джъс, Оперативен мениджър устойчиво развитие, RobecoSAM. "Содексо демонстрира, че създаването на стойност за партньорите и общностите не трябва да бъде за сметка на създаване на бизнес стойност. Групата успя да наложи опита си в проактивното управление на въпросите, свързани с устойчивото развитие, и от позицията си на един от водещите доставчици на услуги в световен мащаб приобщи своите потребители и доставчици"

"За Содексо е чест да бъдем признати отново като лидер в сектора заради нашите социални, икономически и екологични постижения", заяви Дамиян Верди, член на Изпълнителния комитет на Содексо за устойчиво развитие. "Силните резултати на Содексо по отношение на въздействието върху местните общности, здравословният начин на живот и политиката за опазване на околната среда са потвърждение, че нашите услуги подобряват качеството на живот", допълни той.

"Човешките ресурси в бъдеще ще станат водещ фактор за конкурентоспособност. През последните девет години сме свидетели на еволюцията в това, какво хората очакват от компаниите и сме много доволни, че Содексо разбира добре какво означава да бъдеш социално отговорна компания. С разработването на политики, насочени към жените и мъжете на всички нива на организацията, компаниите ще станат по-силни, и качеството на живот няма да бъде резултат от техния успех, а основен елемент от него", каза Елизабет Карпентър, Изпълнителен вицепрезидент на групата, Мениджър човешки ресурси.

За Содексо

Групата Содексо
Основана през 1966 от Пиер Белон, Содексо е световен лидер в предоставянето на услуги, които подобряват качеството на живот, важен фактор за представянето на хората и организациите. Содексо осъществява своята дейност в 80 държави и обслужва 75 милиона потребители всеки ден, благодарение на уникалната комбинация от трите основни дейности, които развива: Услуги за управление на обекти, Услуги за социални придобивки и възнаграждения и Персонални и домашни услуги. Предоставяйки повече от 100 услуги, Содексо осигурява на своите клиенти комплексна оферта, която развива в продължение на повече от 45 години опит: от рецепция, охрана и почистване до кетъринг и управление и поддръжка на съоръжения и оборудване; от ваучери за храна, за подаръци и гъвкави социални придобивки за служителите до предоставянето на домашни грижи и консиерж услуги. Успехът и представянето на Содексо се основават на независимост, стабилност и способността да се развива постоянно и да ангажира своите 420,000 служители по цял свят.

Ключови цифри (към 31 август 2012)

Групата Содексо в световен мащаб:

18.2 милиарда евро в консолидирани приходи
420 000 служители
20-тият по големина работодател в света
80 държави
34,300 обекта
75 милиона потребители, обслужени дневно

За Контакти:

Вероника Нинова
veronica@marketorbg.com
0885 20 34 49

Източник:
www.marketorbg.com

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

4.6895