Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Общество

Вземи в gLOG
01 Октомври 13, 17:39 / Автор: M3 Communications Group, Inc.
Националната стипендиантска програма „За жените в науката“ стартира за четвърти път в България
Жени учени от цялата страна вече имат възможността да спечелят стипендия от 5000 евро
1 октомври 2013 г., София. Четвъртата Национална стипендиантска програма „За жените в науката“ на L’Oreal и UNESCO стартира официално. В рамките на програмата жени от цяла България на възраст до 35 години, които учат по докторски програми или вече имат докторска степен и се занимават с научни изследвания в сферата на естествените науки, ще имат възможността да кандидатстват за стипендиите за 2014 г.

Две стипендии, по 5000 евро всяка, ще бъдат присъдени на жени учени с цел да подпомогнат тяхната изследователска работа в България и да ги поощрят да продължат своята академична кариера. Подробна информация за програмата, както и изискванията и формулярите за кандидатстване са достъпни на www.zajenitevnaukata.bg. Партньори на програмата са Софийският университет „Св. Климент Охридски“, Националната комисия за ЮНЕСКО в България и L'Oreal България.

Националната програма присъжда стипендии на млади жени учени в България и е част от глобалната програма на L’Oréal и ЮНЕСКО „За жените в науката“. Целта на Националната стипендиантска програма е да подпомогне млади жени учени в тяхното научно и професионално развитие и да предостави практическа помощ на стипендиантите да продължат изследователската си работа в избраната от тях област в родната си страна.

„Много сме щастливи и горди, че програмата „За жените в науката“ продължава за поредна година в България, което показва нашата постоянна ангажираност да подпомагаме жени изследователи. Всяка година тази програма отличава научни постижения и насърчава таланти, като присъжда две стипендии на млади жени в науката. Това ни прави много горди от стартирането на Четвъртата Национална стипендиантска програма в България“, каза Бриджит Стрелър, генерален мениджър на L'Oreal ADRIA-BALKAN (от която L'Oreal България е част).

„През последните няколко години програмата „За жените в науката“ стана известна сред научната общност в България. Ето защо вярвам, че тази година ще има повече кандидатури от млади успели учени в сферата на естествените науки, и ние ще се радваме да ги получим от всички краища на страната“, коментира Румяна Митрева, главен секретар на Националната комисия за ЮНЕСКО в България.

Кандидатите за стипендии по програмата могат да подадат заявленията си в периода 1 октомври 2013 г. – 15 декември 2013 г. по пощата в Националната комисия за ЮНЕСКО в България, онлайн на уебсайта на програмата www.zajenitevnaukata.bg или на имейл адрес: snishkova@mfa.government.bg. Желаещите да участват в програмата могат да получат повече информация или да изтеглят необходимата за кандидатстване документация и от следните уебсайтове: www.zajenitevnaukata.bg и www.unesco-bg.org.

Кандидатурите се оценяват от високопрофесионално жури, което се състои от водещи специалисти от Софийския университет „Св. Климент Охридски“ и представители на партньорите в проекта. Стипендиантите за 2014 г. ще бъдат обявени на церемония, която ще се състои през 2014 г. в София.

За глобалната програма „За жените в науката“
L’Oreal-UNESCO „За жените в науката“ е единствената глобална програма, създадена, за да подпомогне и насърчи жените да допринесат за развитието на науката в света. Програмата съществува от 1998 г., когато L'Oreal и ЮНЕСКО учредяват наградите „За жените в науката“, които всяка година отличават пет водещи жени изследователки в света. Партньорството „За жените в науката“ създава и глобална мрежа от Международна, Регионална и Национална стипендиантска програма, за да подкрепи младите жени, които представляват бъдещето на науката. Цялата програма е отправна точка за международно научно постижение и безценен източник на мотивация, подкрепа и вдъхновение за жените в науката.

За Контакти:www.zajenitevnaukata.bg

facebook.com/forwomeninscience/ youtube.com/forwomeninscience/ twitter.com/4womeninscience/

За повече информация:
M3 Communications Group, Inc., тел.. 02/818 70 10.

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1355