Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Събития

01 Октомври 13, 17:44 / Автор: Crossroads Bulgaria
Българската софтуерна фирма Онтотекст ще представи технологии в сферата на културното наследство на първата по рода си в Европа конференция за дигитални библиотеки
Българската софтуерна компания Онтотекст, която е част от Сирма Груп, е сребърен спонсор на първата по рода си в Европа Конференция за дигитални библиотеки (Digital Libraries conference).
Българската софтуерна компания Онтотекст, която е част от Сирма Груп, е сребърен спонсор на първата по рода си в Европа Конференция за дигитални библиотеки (Digital Libraries conference). Събитието се провежда от 22 до 26 септември 2013 г. в гр. Валета, Малта под мотото „Теория и практика на дигиталните библиотеки“. Обхватът на конференцията включва различни технологични и културни теми, включително такива, свързани с културното наследство, както и сфери като семантичния уеб и свързаните отворени бази данни (Linked Open Data).

Онтотекст, която е сред водещите в света фирми в специфичния сегмент на семантичните технологии, е силно заангажирана и с решенията в сферата на културното наследство. Сред най-значимите проекти на българската фирма са за Националния архив на Великобритания, Британския музей, Софийския университет „Св. Климент Охридски“ и др. Екипът на Онтотекст ще организира в рамките на форума работна среща на тема „Практически опит със CIDOC CRM и неговите разширения“. Целта на уъркшопа е да се популяризира навлизането и използването на CIDOC CRM - фундаменталната технология в сферата на културното наследство.

За Онтотекст

Онтотекст предоставя основни семантични технологии с висока производителност, мащабируемост и съвместимост. Онтотекст е известен с няколко свои продукта: KIM (популярна платформа за семантична анотация и търсене), OWLIM (семантична база данни, доказала се като най-бърза и мащабируема RDF(S)/OWL система). Решенията, създавани с технологиите на Онтотекст, пестят значително време и финансови ресурси в процеса на достъп и обработка на текст и данни от множество източници в сферата на науките за живота (фармацевтика, медицина, биология), издателската дейност, търговското разузнаване (Business Intelligence), телекомуникациите, набирането на персонал и други. През последните десет години Онтотекст се е наложила и като важен участник в редица значими проекти с отворен код, като GATE и Sesame. Компанията е една от най- иновативните и успешни български софтуерни фирми и е част от Сирма Груп Холдинг.

За Контакти:press@crossroadsbulgaria.com

Източник:
crossroadsbulgaria.com

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.099