Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Технологии

02 Октомври 13, 18:15 / Автор: LG
LG създава стандарти с новата климатична системa Multi V IV
Компанията отново залага на иновативни технологии в комбинация с отлична функционалност и висока енергийна ефективност
София, 2 октомври 2013 г. – LG Electronics (LG) представи новата VRF климати-чна система – Multi V IV. Това е последният модел от успешната серия Multi V, който изцяло използва инверторна технология, което значително подобрява реак-цията на ситемите при резки температурни промени. Той предлага на потребите-лите водещи в индустрията показатели за енергийна ефективност, намалявайки разходите на електричество. Системата Multi V IV е снабдена с четири патентова-ни от LG технологии, както и новата характеристика, Smart Control, която позво-лява на потребителя да наблюдава и променя настройките на системата от разс-тояние. Четирите иновативни решения, които LG предлага на своите клиенти, се отнасят до компресора, топлообменника, маслото и хладилния агент. Multi V IV използва усъвършенствани технологии във всички тези области, с което надминава очакванията на потребителите и с основание можем да кажем, че LG създава нови стандарти в областта на климатичната техника и енергийните решения.

„Изключително горди сме да представим нашето най-ново поколение системи в областта на климатизацията - Multi V IV.” каза г-н Петър Митев, ръководител на отдел Климатична техника и енергийни решения в LG Electronics България. „Като VRF система от четвърто поколение, моделът предлага на потребителите несравнима енергийна ефективност и недостижими показатели от конкурентните производители, благодарение на четири нови технологии. Multi V IV може да се похвали с впечатляваща енергийна ефективност и коефициент на трансформация (COP) 5.74. В същото време, системата на LG High Pressure Oil Return (HiPORTM) ефективно решава проблема със загуба на енергия при връщане на маслото в компресора. Като водещ продукт в индустрията, Multi V IV създава нови стандарти предлагащи на нашите клиенти отлични възможности за намаляване на оперативните разходи при максимален комфорт.”

Коефициентът на сезонна енергийна ефективност на Multi V IV достига максимален ESEER – 7.9. Той е от най-високите при VRF системите на световния пазар и се постига благодарение на усилията на LG в разработването и внедряването на четирите патентовани от компанията климатични технологии. Намалявайки загубата на енергия в условия на частично натоварване, Multi V IV предлага със средно 22% по-добра енергийна ефективност от своя предшественик, достигайки средногодишен коефициент на трансформация в режим на охлаждане ESEER – 7.35.

Благодарение на технологията HiPORTM коефициентът на трансформация (COP) в режим на отопление се увеличава с 6.7%, а в режим на охлаждане с 5.4%. спрямо педходната генерация Multi V. Новият топлообменник Variable Heat Exchanger Circuit интелигентно избира оптималните нива на отопление и охлаждане, като по този начин подобрява цялостната енергийна ефективност на системата с 15%. В същото време, технологията на LG Active Refrigerant Control автоматично регулира количеството на циркулиращия хладилен агент. Така общата енергийната ефективност се повишава с още 3%. Функцията Smart Oil Return регулира нивото на маслото в реално време при необходимост и намалява енергийните загуби в системата.

В допълнение към впечатляващата енергийна ефективност, Multi V IV предлага и изключителна производителност. Охладителният диапазон на системата е разширен от -5 до -10 C⁰. Това я прави идеално решение за места, които се нуждаят от студени условия целогодишно, като стаи с компютърни сървъри, нап-ример. Освен това, функцията Continuous Heating Operation намалява времето за размразяване и подобрява отоплителния капацитет на системата с 27% в студени-те зимни месеци. Snowdrift Detection е друга иновативна енергоспестяваща технология, която включва вентилатора на външното тяло, за да премахне натрупания сняг при необходимост.

Multi V IV предлага усъвършенствани характеристики за по-голямо удобство при ползване. Сред тях е системата Smart Control, която позволява промяната на наст-ройки от разстояние посредством приложение, достъпно за всеки смартфон. Multi V IV може да работи с тръбна инсталация с дължина 1000 м., и за първи път в света , денивелация м/у вътрешнитетела до 40 м. Ниското тегло на външните тела на системата спестява време и финансови средства за монтаж.

Новата климатична система на LG, Multi V IV ще се предлага на българския пазар от 01.11.2013 г.

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

5.0698