Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Общество

03 Октомври 13, 12:54 / Автор: Crossroads Bulgaria
Националният исторически музей е победител в първото издание на конкурса „Културата Онлайн“
Музеят спечели в изключително оспорвана надпревара с други 50 български културни институции, неправителствени организации или отделни творци, участвали в първия по рода си конкурс у нас
Националният исторически музей е победител в първото издание на конкурса „Културата Онлайн – уеб технологиите в подкрепа на българската култура“, организиран от най-голямата българска дигитална агенция eDesign. Музеят спечели в изключително оспорвана надпревара с други 50 български културни институции, неправителствени организации или отделни творци, участвали в първия по рода си конкурс у нас. Сред тях се отличават имената на такива значими национални институции като Археологическия музей „Велики Преслав“, Държавната Опера в Пловдив, Национален фонд „Култура“, Националната академия за театрално и филмово изкуство, Националният военноисторически музей и др. С не по-малки шансове за успех бяха и някои от най-интересните нови организации, които преобразяват ежедневно обществения живот и променят представите ни за култура: Сдружение „Трансформатори“, Фондация „Човешката библиотека“, CULTRO, Timeart.bg и други. Повече информация за всички участници има на адрес http://coolture.info/ , в меню „Участници“.

Припомняме, че победителят ще се сдобие с нов модерен уебсайт на стойност до 10 000 евро. Всички останали участници в конкурса пък ще получат отстъпки в размер на 30% за всички услуги, предлагани от eDesign, както и безплатен хостинг от компанията SuperHosting.BG, която е хостинг партньор на инициативата.

„Създадохме инициативата „Културата Онлайн“, за да обърнем внимание на проблема със слабото присъствие на българската култура в онлайн пространството. Екипът на eDesign e убеден, че културата е сфера, на която по-скоро ние трябва да дадем нещо, а не да търсим печалба. Затова и се оказахме в малко парадоксалното положение в момент, когато повечето фирми в България се интересуват, как могат да получат достъп до държавни пари, ние да предлагаме безплатно услугите си на държавни културни институции. Радвам се, че победителят е обект от национално значение, защото съм добре запознат с уебсайтовете на подобни институции в други страни по света и съм убеден, че българските музеи, театри, библиотеки и галерии трябва да бъдат много по-добре представени в интернет“ - сподели Георги Костов, криейтив директор на eDesign.

Изборът на победител беше направен чрез комбинация от онлайн гласуване на публиката и решение на жури, като и двата елемента имаха равна тежест за крайното класиране. Журито на първото издание включваше актьора и телевизионен водещ Захари Бахаров, журналиста, радио и телевизионен водещ Ники Кънчев, певицата и актриса Миленита, Георги Костов, криейтив директор на eDesign, Симеон Цеков, ИТ специалист в областта на уеб дизайна, както и технологичните журналисти Начо Стригулев, Тихомир Иванов и Светлин Желев.

Според Георги Костов първото издание на конкурса вече е постигнало целта си, защото е провокирало диалог по един толкова важен въпрос като представянето на културата ни в онлайн пространството. „В България има чудесни примери както за дългогодишни културни институции и паметници, определящи облика на страната, така и за интересни нови организации и форми на изкуство, които обогатяват културния живот у нас и създават една нова динамика в него. Въпреки постиженията на много от тях обаче, представянето им в интернет все още е слабо, особено ако бъде сравнено с това на културните институции и организации в други страни по света. Конкурсът „Културата Онлайн“ има за цел именно да отговори на тази нарастваща необходимост. Затова и гледаме на неговото първо издание по-скоро като на началото на един дълъг процес и се надяваме в бъдеще да успеем да привлечем повече компании и обществени организации към тази кауза“ - добави той.

Повече информация за инициативата е достъпна на адрес: coolture.info.

Повече за eDesign

eDesign (http://edesign.bg) е българска уеб дизайн агенция, създадена през 2004 година. Компанията е фокусирана върху осигуряването на уеб базирани десктоп и мобилни решения, дигитален маркетинг и кампании в социални мрежи. За последните 9 години eDesign се превърна в запазена марка за високо качество, иновативни решения и креативни идеи, както и в най-награждаваната уеб агенция в България. Компанията е Уеб агенция на годината за 2013, 2012, 2010 и 2008 година, както и сертифициран пълноправен член на Българската Уеб Асоциация. Тя е печелила и едни от най-престижните световни награди в сектора - FWA (Favorite Website Award), AWWWARDS, CSS Winner, The Webby Awards и др. През май 2013 г. eDesign спечели най-много награди от конкурса E-Volution Awards на списание Forbes, включително и отличието за най-добра уеб агенция. Компанията разполага с екип от около 40 тясно профилирани специалисти. Проектите на eDesign варират от корпоративни и продуктови сайтове, до комплексни уеб базирани софтуерни решения, реализирани за малки, средни и големи компании.

За Контакти:http://edesign.bg/

Източник:
http://edesign.bg/

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.104