Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Информационни технологии

03 Октомври 13, 16:31 / Автор: Орак Инженеринг
Орак Инженеринг спечели два златни медала за иновации от Международния панаир в Пловдив
Софтуерната компания събра българския бизнес на най-значимото социално събитие на панаирната седмица - джаз сешъна „Българския софтуер по световния път на пловдивски джаз“ с участието на виртуоза Теодосий Спасов и световни джаз импровизатори
Българската софтуерна компания Орак Инженеринг спечели два златни медала от Международния панаир в Пловдив – за своите иновативни софтуерни решения ORAK R6 SMART REGISTRY (on the Cloud) и ORAK R6 E-CAMPUS (Cloud & Mobile). Двата продукта са част от успешната фамилия софтуер за управление на бизнеса ORAK R6, която има стотици клиенти в Европа, САЩ, Русия и Близкия Изток. Орак Инженеринг отпразнува отличията си като покани корпоративния елита на България на най-значимото социално събитие на панаирната седмица - джаз сешъна „Българския софтуер по световния път на пловдивски джаз“ с участието на виртуоза Теодосий Спасов и световни джаз импровизатори.

Музикалното събитие се проведе на 2.10.2013 (сряда), от 19.30 в парк-хотел „Санкт Петербург“, гр. Пловдив, в партньорство с Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България, както и Българската търговско – промишлена палата. Един от поводите за събитието беше и 17-годишнината на компанията Орак Груп, която е сред най-успешните български софтуерни групи, с офиси в САЩ, Русия, Великобритания и Дубай.

„Това, което най-много ми харесва при екипа на Орак е, че те наистина се целят високо и се стремят да постигнат световни постижения. Това е, което и аз се стремя да правя през целия си живот“ - споделя виртуоза Теодосий Спасов - „В 21 век, когато компютърните технологии са в своя подем и оказват влияние върху всички области на човешките занимания, това спомага за сближаването на хората от различни сфери. Именно тази революция, на която сме свидетели и в която участваме, ни сближава и разговорите между хора от сферта на изкуството, технологиите и други сфери на иновация имат все повече допирателни. В крайна сметка въпросът вече е, кой колко е отдаден на професията си и е развит духовно. Затова съм радостен, че имах възможност отново да свиря на празника на Орак и че с годините нашето приятелство е по-силно и по естествен начин си обменяме нови идеи, провокирайки се взаимно.“

Световно известният музикант представи своя проект Теодосий Спасов Джаз Оркестра, включващ солистката Диана Младенова, преподавателя по джаз пиано в Музикалната академия Мирослав Турийски, Александър Леков, преподавател по бас, Николай Карагеоргиев, китарист и Начо Господинов, барабани. „Обичам да свиря на такива празници, на които срещата на партньори ражда нови идеи и обичам тръгвайки си от събитието гостите да носят със себе си атмосферата на музиката. Това не беше стандартен концерт, а музикална прегръдка към всички гости в една по-приятелска обстановка, в която сцената не е бариера между нас“ - добави Теодосий Спасов.

ORAK R6 Smart Registry (on the Cloud) e oблачен продукт за надеждно и бързо изграждане на автономни и споделени регистри в централна и общинска администрация. С вградената в технология за надграждане с 'умни' он-лайн услуги за граждани и фирми. Системата работи в интерактивен режим през web браузър и смартфони и е с повишено ниво на сигурност на информацията. Създадена е основно за пазарите на Европа, САЩ, Русия и Близкия Изток, където Орак разполага със собствени технически и „облачни“ центрове. През SaaS ( Software as Services) бизнес модела продуктът е достъпен за всеки гражданин и компания, независимо от неговото местоположение. Платформата дава възможност на централната и местна власт да израждат изключително бързо и ефективно интегрирани регистри на разнородни обекти и да създават регистри с интелигентни услуги за граждани на общината и страната, фирми работещи на териториите им, както и чуждестранни гости на съответните региони .

Проектиран да бъде гъвкав с множество облачни услуги, продуктът позволява интеграция и синхронизация към всяка действаща система, отговаряща на съвременните критерии за електронно управление. Системата е разработена на базата на иновативната бизнес платформа ORAK R6.

От началото на годината системата е представена на световните изложения в Германия – Хановер CEBIT 2013, САЩ – Las Vegas CES 2013 , Русия - Москва ПИР 2013. Офицалното представяне на продукта за България е на Международен Технически панаир Пловдив 2013.

Повече за Орак Инженеринг :

ОРАК Инженеринг е лидер на пазара за комплексни софтуерни решения за туризъм, търговия и производство. Компанията е носител на множество отличия, сред които Иновативна компания на годината за 2008, 2009 и 2011 г. и множество отличия от световни изложения сред който и два Златни медала за 2012 г. от Международен техниески панаир - Пловдив. ОРАК разполага с клонова мрежа, покриваща изцяло територията на България, както и със свои представителства и технически центрове във всички балкански страни, Русия, САЩ и Обединените арабски емирства. През последните 16 години екипите на ОРАК Инженеринг в страната и чужбина имат успешно внедрени технологиични решения в над 5000 компании, държавни и общински структури. Компанията разработва и собствено портфолио от решения ORAK R6 за мобилни устройства, социални мрежи и инфраструктури тип „облак“.

За Контакти: http://www.orakgroup.com/

Източник: http://www.orakgroup.com/

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

4.3384