Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Музика

Вземи в gLOG
07 Октомври 13, 08:23 / Автор: Tea House
Tea House Live: Шарено, топло, свободно
Три знакови проекта, очертаващи търсенията и процесите в битието на джаза у нас, представя клубната програма Tea House Live в предстоящата седмица.
Три знакови проекта, очертаващи търсенията и процесите в битието на джаза у нас, представя клубната програма Tea House Live в предстоящата седмица.

На 9-и октомври „Джиджи-бидижи квартет”ще провокира музикалните ни сетива с авторските композиции на Петър Момчев. Майсторът на саксофона и източните бойни техники влага в пиесите си преди всичко своето разбиране за модерен джаз, диалогизира с традиционните форми, но ги надгражда с ново и по същество свободно импровизационно съдържание. Темите му са отчетливи и изненадващи, „пълни с настроение и много шарени”, както сам казва той. Палитрата от звуци се случва и с помощта на Мирослав Иванов – китара, Димитър Карамфилов – бас, и Атанас Попов – барабани.

От 22.00 ч. започва традиционният джемсешън, по време на който към „Джиджи-биджи квартет” може се присъедини всеки музикант, ако го засърбят пръстите.

В петък, 11-и октомври, Павел Терзийски, Михаил Йосифов и Александър Даниел ни пренасят в едни други географски ширини, където кръвта на човек никога не изстива. Много топлина и широта ни поднасят със селекцията си на любими боса нова композиции от Жобим, Моралес, Жилберто. Освен от музиката, Павел е омагьосан и от португалския език и овладява до съвършенство пеенето на него, защото само така може да се изрази в пълнота красотата на боса нова.

На 12-и октомври на SoundSkaters изключват метронома и се гмуркат в моментното си усещане за музика. Росен Захариев – тромпети, Мирослав Иванов – китара, и Росен Ватев – барабани, само формално опирайки се на джаз-фънк стилистиката, освобождават Духа и оставят звуците му да се изливат свободно чрез тях. В търсене на автентичност и откровеност музикантите се стремят към абстрахиране от музикалното минало и натрупвания, за да изразят настоящия момент и себе си в него.

Ето и пълната програма на Tea House Live по дни и часове:

09.10 (сряда), 20:00 ч. Джиджи - биджи квартет
Петър Момчев – саксофони; Миро Иванов- китара; Митко Карамфилов- бас; Наско Попов- барабани
22:00 ч. Джемсешън

11.10 (петък), 20:00 ч. Bossa Nova
Павел Терзийски – вокал; Михаил Йосифов – китара; Алаксандър Даниел - барабани

12.10 (събота), 20:00 ч. SoundSkaters
Росен Захариев – тромпети, Мирослав Иванов – китара, Росен Ватев – барабани.

Tea House (Чай във фабриката) се намира на ул. „Бенковски” 11 в София. Разполагаме с уникална вегетарианска кухня и предлагаме сто вида чай. За резервации: 088 705 1080.

Източник:
https://www.facebook.com/teahousesofia.page

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1015