Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Общество

Вземи в gLOG
07 Октомври 13, 08:27 / Автор: Цвета Калейнска
Дарителски книжен фонд "Цвета за цветовете на езика" стартира бивша възпитаничка на Езикова гимназия
Дарителски книжен фонд "Цвета за цветовете на езика" стартира бивша възпитаничка на Езикова гимназия
Дарителски книжен фонд „Цвета за цветовете на езика“ стартира в Езиковата гимназия „Проф. Асен Златаров“ моделът Цвета Калейнска в Европейския ден на езиците. Инициативата има за цел да разшири и обогати фонда на училищната библиотека на английски език и да стимулира учениците да четат повече книги в оригинал. Цвета дари първите 40 учебника и книги на английски език, като пое ангажимента да поддържа през годините дарителския книжен фонд, който основава.

В откритото писмо, отправено към бившите възпитаници на Езиковата гимназия, чрез социалните мрежи, Цвета призова всички, живеещи в чужбина да последват нейния пример и да обновят книжния фонд на училищната библиотека.

“Обръщам се към вас, приятели! Пазете вашите книги и когато им се наситите, дарете ги в книжния фонд. За да може, така както ние успяхме и свободно побеждаваме света на неговия език, тези след нас да четат и вървят след нас. За да наложим всички ние новото лице на знаещият, можещият, комуникиращият, побеждаващ български млад човек – в България, в Европа и в света!”, пише в отвореното писмо Цвета Калейнска.

Тя е стратег по социални мрежи и работи за корпорацията db5 в Ню Йорк, консултирайки големи компании като филмовото студио Парамаунт, Тойота, НАСКАР и Сони. Родена е във Велико Търново и е възпитаник на Езиковата гимназия „Проф. Д-р Асен Златаров“. През 2008 се премества в САЩ, където учи висше образование в две бакалаварски степени по Маркетинг и мениджмънт и по Международен бизнес и икономика в колежа “Св. Франциск”- Ню Йорк. По настоящем е студентка в Градския университет на Ню Йорк в Колеж Барух, където учи магистратура. През 2010 г. като Мис България Диаспора САЩ, е коронясана за Любимка на публиката в международния конкурс Мис Диаспора Моделс и започва кариерата си на модел, въпреки 165 сантиметровия си ръст. Владее свободно пет езика.

Стимулирането на четенето сред младите хора е една от основните каузи, на които се е посветила младата великотърновка. Цвета бе и едно от лицата на националната инициатива „Да напълним Студентски град с книги“ на информационна агенция “Дартс нюз”, провела се през 2012.

Източник: http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1150142

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

2.9737