Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Общество

Вземи в gLOG
07 Октомври 13, 08:30 / Автор: Цвета Калейнска
Цвета Калейнска създаде Дарителски книжен фонд
Цвета Калейнска създаде Дарителски книжен фонд
Търновката Цвета Калейнска постави началото на Дорителски книжен фонд по името “Цвета за цветовете на езика” в Езикова гимназия “Проф. д-р Асен Златаров”. Инициативата, която стартира в Европейския ден на езиците, има за цел да разшири и обогати фонда на училищната библиотека на английски език и да стимулира учениците да четат повече книги в оригинал. Цвета дари първите 40 учебника и книги на английски, като пое ангажимента да поддържа през годините създадения от нея книжен фонд чрез дарения.

Цвета Калейнска е възпитаник на елитното училище, а сега живее и работи в Ню Йорк. В откритото писмо, отправено към бившите възпитаници на Езиковата гимназия чрез социалните мрежи, тя призова всички, живеещи в чужбина, да последват нейния пример и да обновят книжния фонд на училищната библиотека. “Независимо къде сме – в Ню Йорк, Страсбург, Париж, Фрибург, Фрайбург, Виена, Мадрид и Барселона, Москва и Осака, на изток или на запад, на север и на юг – ние се борим, учим, работим, побеждаваме благодарение на тази изключителна последователност, книжовна и езикова грамотност, дисциплина да пишем под диктовка и да знаем всяко спрежение, неправилен глагол, идиом, която ЕГ “Проф. д-р Асен Златаров” възпита във всеки от нас. Да бъдем първи, най-добри, най-можещи, най-знаещи, най… Реших, че стигнах до тук благодарение на книгите и любовта към тях, които учители, възпитатели и родители възпитаха у мен. Събирах своите учебници, любими книги в Америка и сега искам да ги даря на моето/наше училище. За да може и други да четат, да усъвършенстват езика, да развиват речник и въображение”, се казва в откритото писмо.
Цвета Калейнска, позната като Tsvetta, е стратег по социални мрежи и работи за корпорацията db5 в Ню Йорк. Тя консултира големи компании от ранга на филмовото студио “Парамаунт”, “Тойота”, “НАСКАР” и “Сони”. Тя живее в САЩ от 2008 г., когато започна следването си в колежа “Св. Франциск” – Ню Йорк, в две бакалаварски степени – по маркетинг и мениджмънт и по международен бизнес и икономика. Сега следва магистратура в Градския университет на Ню Йорк. През 2010 г., като “Мис България Диаспора САЩ”, беше коронясана за Любимка на публиката в международния конкурс “Мис Диаспора Моделс”. Така, въпреки 165-сантиметровия й ръст, започна нейната кариера на модел.

Цвета владее свободно пет езика. Стимулирането на четенето сред младите хора е една от основните каузи, на които се е посветила младата търновка. Тя бе и едно от лицата на националната инициатива “Да напълним Студентски град с книги” на информационна агенция “Дартс нюз”.

За Контакти:0887270007

Източник: http://www.dnesbg.com/kultura/tsveta-kaleynska-sazdade-daritelski-knizhen-fond-v-ezikova-gimnaziya.html

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.6429