Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Банки и финанси

08 Октомври 13, 14:12 / Автор: Комуникационна агенция PRoWay
Групата на ПРОФИ КРЕДИТ навлиза на руския пазар
Новата структура, базирана в Санкт Петербург, ще се ръководи от българин
Международната финансова група Profireal Group, част от която е ПРОФИ КРЕДИТ България, излиза на руския пазар. Начело на новата структура в Русия застава Николай Колев, който до края на 2012 г. заемаше позицията изпълнителен директор на ПРОФИ КРЕДИТ България, а екипът, който ще развива първоначално дейността в страната, се състои основно от български специалисти.
„Доверието, което получихме да бъдем „флагман“ на навлизането на Profireal Group в Русия, е следствие от изключително добрите резултати, които постигна ПРОФИ КРЕДИТ България. Стилът на работа и моделът на управление на компанията, които наложихме у нас, пренесе на местна почва най-доброто от международния опит на групата. Сега предстои да направим същото и в Русия, където предизвикателствата са големи, но същевременно и потенциалът на пазара е огромен“, коментира изпълнителният директор на ПРОФИ КРЕДИТ Русия Николай Колев.

Местната компания, регистрирана под името PROFIREAL OOO, ще бъде базирана в Санкт Петербург. Руското дружество е изградено съвместно с групата J&T, с която Profireal Group има установено дългогодишно ползотворно сътрудничество. J&T оперира в Русия чрез своя банка в Москва.

PROFIREAL OOO ще предлага на руския пазар небанкови кредити, като ще се фокусира първоначално върху индивидуалните клиенти. Екипът на руското дружество е подсилен от доказани български специалисти, под чието ръководство за период от 3 години ще се структурира компанията в Русия, ще се адаптират продуктите и ще се изгради бизнесът в страната.

„Навлизането на руския пазар считаме за логична стъпка в развитието на дейността ни“, коментира председателят на борда са директорите на Profireal Group Давид Хор. Той допълни, че компанията си поставя амбициозната задача в рамките на няколко години да се превърне в един от най-големите играчи в сектора на небанково кредитиране в европейската част на Русия, а едновременно с това обмисля навлизане и на други развиващи се пазари в Европа и Азия.

ПРОФИ КРЕДИТ е една от трите дивизии на мултинационалната компания Profireal Group, специализирана в предоставянето на небанкови кредити. Към момента ПРОФИ КРЕДИТ оперира на пазарите в Чехия, Словакия, Полша и България. От 2000 г. насам компаниите от групата са раздали над 700 000 небанкови заема, чиято обща стойност надхвърля 1,37 млрд. евро. У нас ПРОФИ КРЕДИТ България предлага нецелеви потребителски заеми за физически лица, а от 2012 г. – и специализирани заеми за бизнеса. Компанията има изключително добре развита търговска мрежа, която покрива над 73% от територията на страната.
Второто направление в Profireal Group – PROFIDEBT, се занимава със събирането на вземания, а PROFI INVESTMENT разработва нови инвестиционни проекти.




Източник:

Комуникационна агенция PRoWay


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1