Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Бизнес

07 Октомври 13, 17:36 / Автор: www.delhaizegroup.com
ПРОМЕНИ В УПРАВЛЯВАЩИЯ ЕКИП НА ДЕЛЕЗ ГРУП
Делез Груп, белгийската международна компания за търговия с хранителни стоки на дребно, съобщи днес, че Стефан Дешмехер взе решение да напусне поста си на Главен изпълнителен директор на Делез Европа, считано от 31 октомври 2013 г.
Стефан Дешмехер напуска поста Главен изпълнителен директор на Делез Европа

БРЮКСЕЛ, БЕЛГИЯ, 7 октомври 2013 г. – Делез Груп (Euronext, Brussels: DELB, NYSE: DEG), белгийскаta международна компания за търговия с хранителни стоки на дребно, съобщи днес, че Стефан Дешмехер взе решение да напусне поста си на Главен изпълнителен директор на Делез Европа, считано от 31 октомври 2013 г.

Пиер-Оливие Бекерс, Главен изпълнителен директор на Делез Груп, коментира: „Искам да благодаря на Стефан за значителния му принос към успеха на Делез Европа и Делез Груп. И на двете позиции, които той заемаше - първо Главен финансов директор и след това Главен изпълнителен директор на Делез Европа, Стефан беше енергичен лидер, който подобри насоката на компанията към генерирането на свободен паричен поток и я доведе до по-високо ниво на представяне, като едновременно с това твърдо поддържаше нашите ценности. Искам да му пожелая всичко най-добро в бъдещите му начинания.“

Вследствие напускането на г-н Дешмехер, Делез Груп анонсира следните организационни промени, които влизат в сила от 1 ноември 2013 г.:

- Костас Макерас, Изпълнителен вицепрезидент на Делез Груп, понастоящем член на Изпълнителния комитет на компанията и Главен изпълнителен директор на Делез Югоизточна Европа (ЮИЕ) и Азия, ще бъде директно подчинен на Главния изпълнителен директор на Групата;
- Дирк Ван ден Бърг, Главен изпълнителен директор на Делез Белгия, ще бъде директно подчинен на Главния изпълнителен директор на Групата.

Франс Мюлер, който през ноември 2013 г. ще встъпи в длъжност Главен изпълнителен директор на Делез Груп на мястото на Пиер-Оливие Бекерс, каза: „Очаквам с нетърпение да започна работа с Костас и Дирк за надграждане на постигнатия успех в бизнеса ни в Европа, както и за реализиране на по-нататъшен напредък. Също така очаквам да започна работа и с Главния финансов директор на Групата – Пиер Бошу, за да продължим да подобряваме фокуса и цялостното представянето на Групата. Това ще бъде сред моите ключови приоритети в допълнение към работата ми с екипа на Делез Америка, за където в момента търся най-добрия кандидат за поста Главен изпълнителен директор на Делез Америка.“


» За Delhaize Group
Delhaize Group е белгийска международна компания за търговия с хранителни стоки на дребно, която оперира в 10 страни на три континента. В България тя е собственик на търговска верига Пикадили. В края на второто тримесечие на 2013 г. търговската мрежа на Delhaize Group обхваща 3455 магазина. През 2012 г. Delhaize Group обяви 22.6 милиарда евро (29.0 млрд. щатски долара) приходи и 104 милиона евро (134.00 млн. щатски долара) консолидирана нетна печалба. В края на 2012 г. заетите са приблизително 158 000 души. Delhaize Group е листвана на Euronext Брюксел и на Нюйоркската фондова борса.

За Контакти: Ния Чакова - 0896 665668; niya.chakova@v-consulting.net

Източник: http://www.delhaizegroup.com

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.6271