Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Образование

09 Октомври 13, 13:51 / Автор: Ucha.se
С над 3 200 000 изгледани видеоурока само за година и половина сайтът Уча.се стана феномен сред учениците в България
Порталът, който е известен с това, че запали отново масово интереса на учениците към уроците, вече се ползва и от учители, а ежедневно в него се регистрират над 1000 нови потребители
Над 3 200 000 видеоурока са гледани в сайта за образователни видеоматериали Уча.се от неговото създаване преди година и половина до днес. Това съобщи основателят му Дарин Маджаров, отчитайки статистиката за досегашното развитие на онлайн проекта. Към момента Уча.се се налага като един от най-популярните образователни сайтове в България с около 100 000 посетители месечно и над 25 000 урока, гледани всеки ден. При това този успех е постигнат без нито една стотинка реклама, а повечето потребители са категорични, че уроците им помагат много в училище. Проектът е избран и за образователен сайт номер 1 на България за 2012 година в конкурса БГ Сайт 2012.

Уча.се предоставя достъп до видео уроци по всички училищни предмети, изучавани от 1 до 12 клас. Ежедневно сайтът отчита над 2400 часа гледане на образователно съдържание и над 1000 нови регистрации, а отдадените потребители прекарват по над 1 час и половина на ден, гледайки със затаен дъх уроци и коментирайи под видеоклиповете. Много ученици са категорични, че именно лесните и забавни видеоуроци в Уча.се са запалили интереса им към определени учебни предмети или към образованието като цяло. Екипът на сайта пък за около година се е увеличил от един човек (самият Дарин), достигайки 20 отдадени и влюбени в проекта хора - дизайнери на видеоклипове, учители - консултанти, софтуерни инженери и др.

„Желанието ни беше да създадем една иновативна платформа за обучение, която вместо да отегчава, да запалва сред учениците интереса към знание и обучение. Едновременно с това искахме да покажем нагледно, как иновациите могат да променят образованието и да го направят много по-достъпно и ефективно. Днес, отчитайки числата за броя на нашите посетители и на гледаните видеоклипове на сайта, разбираме, че сме на прав път. А това ни мотивира да продължим още по-активно да развиваме проекта. И все пак най-важни за нас си остават не сухата статистика, а всички онези позитивни коментари и благодарности, които ежедневно получаваме от ученици от цяла България“ - споделя Дарин Маджаров.

Ето какво пише една от редовните посетителки на сайта Мориел Георгиева: „Здравейте! Честита нова учебна година :-)! Поздравления за този сайт! Втората учебна година, която започвам с помощта на Уча.се. Без Уча.се много неща щяха да са ми непонятни. Благодаря, благодаря, благодаря...! Помогнахте на хиляди ученици (знам, че не е нужно някой да ви го казва... и все пак го казвам)! Мечтата ви, описана в сайта, се сбъдва. С уважение и благодарност от Мориел Георгиева“

Уча.се не само запалва интереса да младите хора към придобиването на нови знания. Сайтът помага много и за по-лесното преминаване през най-трудните и сложни уроци, улеснява подготовката за изпити и матури, а не на последно място пести на родителите и пари за частни уроци. Проектът изцяло променя представата за образование, показвайки че възприемането на визуална информация чрез видеоуроци е много по-достъпен и разбираем метод, а използващите го ученици почти винаги подобряват успеха си в училище. Сайтът вече се ползва и от много учители, които прожектират образователни клипове в класните стаи и препоръчват на учениците определени видеоуроци за гледане в къщи. Все повече родители също използват Уча.се, за да помагат на своите деца при подготовката на домашните работи. Плановете на екипа са, да разшири значително базата с видеоуроци и скоро на сайта да са достъпни всички уроци за всички предмети от 1 до 12 клас.

За Контакти: http://ucha.se/

Източник: http://ucha.se/

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.6218