Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Технологии

Вземи в gLOG
10 Октомври 13, 13:51 / Автор: CKBB
ASUS Republic of Gamers представи видеокартите Matrix R9 280X
Ексклузивната технология VGA Hotwire и 20% по-доброто охлаждане позволяват лесен и сигурен овърклок на последното поколение GPU AMD Radeon R9 280X
ASUS Republic of Gamers (ROG) обяви, че пуска две нови видеокарти, които използват последното поколение графичен процесор (GPU) AMD Radeon™ R9 280X – Matrix R9 280X Platinum и базовата Matrix R9 280X.
Новите видеокарти на ROG Matrix R9 280X отговарят на всички геймърски очаквания. Те са снабдени с ексклузивни технологии и инструменти, а за направата им е използвана медна метализация за по-висока производителност при по-ниска температура на работа. Моделите са снабдени с технологиите VGA Hotwire за контрол на напрежението на хардуерно ниво и DIGI + VRM за дигитално регулиране на напрежението. Заедно те предоставят по-прецизно и стабилно подаване на енергия към картата. Видеокартите на ASUS се предлагат и със софтуера GPU Tweak, който позволява бързи настройки на картата като регулиране на натоварването, настройка на честота на VRM регулатора и други параметри.

Тиха, с добро охлаждане и по-бърза от най-бързите
При изработката на корпуса на видео картите Matrix R9 280X е приложен процесът „медна метализация“ и по този начин се осигурява по-ефективното провеждане на топлината далеч от графичния процесор. Тестовете показват, че ROG Matrix R9 280X позволяват на последното поколение графичен процесор AMD Radeon да работи при 20% по-ниска температура и три пъти по-тихо в сравнение с референтните видео карти Radeon R9 280X. Предимствата на корпуса се допълват от двойните вентилатори с диаметър 100 мм. Заедно те позволяват на геймърите да се наслаждават на стабилна и приятна игра с много ниски нива на шум. Графичният процесор на R9 280X работи с честота 1000MHz, а този на R9 280X Platinum с 1100MHz, което е със 100MHz повече в сравнение с референтната.

Овърклок с лесна промяна на електрическото напрежението
Видеокартите Matrix R9 280X са снабдени с ексклузивната технология ROG VGA Hotwire, която позволява по-лесен и сигурен овърклок. Когато изводите на VGA Hotwire се свържат с дънната платка, потребителите могат да променят напрежението без допълнителни инструменти.
Благодарение на софтуера TweakIt и бутоните за намаляване и увеличаване на напрежението на някои модели дънни платки ASUS ROG, VGA Hotwire прави промяната на напрежението изключително лесна операция. В съчетание, те дават възможност на потребителите постепенно и сигурно да увеличават мощността за по-висока скорост и по-гладък гейминг. TweakIt е усъвършенствана за видеокартите Matrix R9 280X и сега позволява както по-големи възможности за промяна на волтажа, така и моментално включване на двойните 100-милиметрови вентилатори. По този начин софтуерът осигурява максимален поток на въздух и незабавно охлаждане с натискането само на един бутон.
Картите имат и защитен режим („safe mode“), чрез който потребителите могат бързо да възстановят първоначалните настройки по всяко време. Matrix R9 280X разполагат и с осветено лого на Matrix, което променя цвета си спрямо натоварването на картата към момента.

Първокласна стабилност с технологиите DIGI+ и Super Alloy Power
Видеокартите използват ексклузивните технологии DIGI+ и Super Alloy Power. DIGI+ VRM осигурява 20-фазна мощност и дигитално регулиране на напрежението. Super Alloy Power конструкцията, състояща се от изключително здрави кондензатори, дросели с бетонена сърцевина и MOSFET транзистори, е специално проектирана да издържи на големи натоварвания и висока температура.
DIGI+ VRM и Super Alloy Power намаляват също така нивото на шум и удължават живота на картите. В сравнение с референтния модел, нивото на шума е намалено с 30%, а животът на картите се удължава до 2,5 пъти.

Лесен овърклок с промяна на нивата на натоварване и настройка на честота на VRM
Софтуерът GPU Tweak позволява на потребителите лесен и интуитивен контрол на честотите на графичния процесор и паметта, електрическото напрежение, скоростта на вентилаторите и консумираната енергия. По този начин геймърите могат да овърклокнат картите Matrix R9 280X бързо и лесно. GPU Tweak също позволява калибриране на нивата на натоварване на графичния процесор и настройка на VRM. Това осигурява прецизен контрол върху няколкото различни параметри, които са нужни за овърклок. Софтуерът има функция за стрийминг, която дава възможност на потребителите да споделят екрана си, докато играят в реално време. Като допълнение, те могат да добавят и заглавие на прозореца, снимки и изображения от уеб камера.
ROG Matrix R9 280X Platinum и Matrix R9 280X ще се предлагат в световен мащаб от 11 октомври 2013 г.

Пълните характеристики са налични на: www.asus.com

###
Повече за ASUS
ASUS е водеща компания, която се нарежда в Топ 3 на световните лидери в продажбите на потребителски ноутбуци и е най-награждаваният производител на дънни платки в света. ASUS създава и произвежда продукти, които по най-добрия начин удовлетворяват нуждите както на съвременния потребител, така и на модерните домакинства и офиси. Портфолиото на компанията включва дънни платки, видеокарти, оптични устройства, дисплеи, десктоп-конфигурации, персонални компютри, ноутбуци, нетбуци, таблети, сървъри, мултимедийни и безжични устройства, мрежови устройства и смартфони. Водена от иновациите и посветена на качеството, компанията е носител на 4168 награди през 2012 г., а благодарение на Eee PC™ е световнопризнат лидер в революционното развитие на компютърната индустрия. Компанията е работодател на над 12500 служители в света и разполага с инженерен екип от 3800 доказани специалисти. Приходите на ASUS за 2012 г. са близо 14 млрд. щатски долара.

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.4761