Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Събития

Вземи в gLOG
11 Октомври 13, 12:24 / Автор: M3 Communications Group, Inc.
Десетки японски спортове и традиции ще бъдат представени на открито
Демонстрациите ще се проведат в събота, 12 октомври от 11 ч., при фонтаните в подлеза на НДК
11 октомври 2013 г., София. Десетки спортове и традиции ще демонстрират представители на японски бойни изкуства и членове на клуб „Нихоно Томоно Кай“. Откритите тренировки и демонстрации ще се проведат в събота, 12 октомври, при фонтаните в подлеза на НДК, от 11 до 16 ч.

Денят на японските спортове и традиции се организира от клуб „Приятели на Япония в България“ и Посолството на Япония в България за четвърта поредна година. Събитието се провежда под патронажа на кмета на София Йорданка Фандъкова и е с вход свободен за всички желаещи.

Денят на японските спортове постоянно се развива и обогатява. Тази година ще бъдат демонстрирани над десет спорта, водещи началото си от Япония. Включено е още по-широко представяне на японската култура, философия и традиции.

Публиката ще се запознае със спортовете: айкидо, джодо, джу джуцу, джудо, иайдо, катори шинто рю, кендо, куокушин карате, такемусу айкидо, шотокан карате до, които имат силно въздействие, особено върху подрастващите. В програмата ще се постави спектакълът „Пътят на самурая към хармония“ с водещ Шихан Камен Радев, председател на Българската „Джу-джуцо“ федерация и „Ко-Будо“ академия.

Освен с чайна церемония и японска кухня ще се срещнем с японските традиции, свързани с Пътя на живота: бонсай, дзен, икебана, кири-е, оригами, хайга, хайку, шодо и юмейхо.

Денят на японските спортове има за цел да популяризира японската философия и традиции и да обедини усилията за сплотяване и утвърждаване на българската общност, свързана с Япония.

По традиция на събитието присъстват много организации и личности, свързани емоционално и професионално с Япония – студенти, ученици и спортисти.

За Дните на японската култура в България
Дните на японската култура се организират в Република България от Посолството на Япония от 1990 година. За двадесет и четвърта поредна година българската общественост има възможността да се докосне до древното и съвременното лице на богатата японска култура.
Дните на японската култура през 2013 година се осъществяват със съдействието на клуба на приятелите на Япония в България „Нихон Томоно Кай“ и с любезната финансова подкрепа на: Allianz, Astellas, Canon, Honda, JTI, Kaliakra Wind Power, Mazda, Mitsubishi Corporation, Nissan, Toyota, Toshiba, YAZAKI и Yokogawa България.

За Контакти:

За повече информация, моля, свържете се с
M3 Communications Group, Inc., тел. 02/ 818 70 10.

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

4.1361