Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Изкуство

Вземи в gLOG
13 Октомври 13, 14:46 / Автор: Tea House
Българският Джон Скофийлд отново в „Чайната”
След поредното дълго отсъствие Шибил Бенев се завръща на родна сцена и първата му среща с публиката е в „Чайната” на 16 октомври.
Той си идва с есента и събужда душите на струните. След поредното дълго отсъствие Шибил Бенев се завръща на родна сцена и първата му среща с публиката е в „Чайната” на 16 октомври. Музикалните критици го наричат българския Джон Скофийлд. В удоволствието да свири у дома компания ще му правят Петър Момчев и Наско Попов. Триото на пръв поглед изглежда малко странно, защото няма басист. Но Наско Попов определено може да свири отворено и по този начин музиката им носи усещането за плаващ ритъм, лекота и въздушност. От 22 ч. започва традиционният джемсешън, в който триото Бенев – Момчев – Попов ще проведе импровизиран „кастинг” за джазови музиканти.

Cantaloupe woman, Alligator boogaloo, A caddy for daddy са само част от пиесите, които ще звучат в тематичната вечер „Харлемски джаз” в петък. Селекцията е на китариста Петър Георгиев и отразява впечатленията му от музиката в автентичните харлемски клубове, които той посещава всяка седмица в продължение на четирите години, докато живее в Голямата ябълка. Заедно с Венци Благоев и Митко Карамфилов ще свирят разнообразна и мелодична музика с много груув и импровизации, но без излишно усложняване и търсене на модерност. Просто музика, с която да се отпуснеш и да се усмихнеш след дълга и напрегната работна седмица.

Бразил акустик , боса нова, фънк , етно джаз, фюжън – един много приятен микс от всички тези стилове ще звучи в събота вечер с музиката на Еchoo Balkan Samba. Групата пречупва оригиналната стилистика през призмата на балканското звучене и залага изцяло на акустичното изпълнение.

Ето програмата за седмицата по дни и часове:

16.10 (сряда), 20:00 ч.
Шибил Бенев – китара, Петър Момчев – саксофони, Наско Попов – барабани;
22:00 ч. Джемсешън

18.10 (петък), 20:00 ч. Харлемски джаз с:
Венци Благоев – тромпет, Петър Георгиев – китара, Димитър Карамфилов – бас

19.10 (събота), 20:00 ч. Еchoo Balkan Samba в състав:
Павел Терзийски – вокал, Борислав Ангелков – китара, Руслан Кискинов – пиано, Петър Йорданов-Бъни – перкусии

До 20 ноември в „Чайната” можете да видите благотворителната изложба "People of Asia" на фотографа Теди Марков-Marconi . Средствата от продажбата на фотографиите ще отидат за коледни подаръци за децата от „Дом за медико-социални грижи за деца” – гр. Дебелец.

Tea House (Чай във фабриката) се намира на ул. „Бенковски” 11 в София. Разполага с уникална вегетарианска кухня и предлага сто вида чай.
За резервации: 088 705 1080.

Източник: https://www.facebook.com/teahousesofia.page?ref=hl

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1438