Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Енергетика

Вземи в gLOG
13 Октомври 13, 16:49 / Автор: Десислава Виткова
СТОТИЦИ СЕ ВЕСЕЛИХА В ДЕНЯ НА ОТВОРЕНИТЕ ВРАТИ В МВЕЦ „ЦЕРОВО”
Първият ден на отворените врати на МВЕЦ „Церово” привлече стотици гости от Своге и околностите. В централата, част от проекта „Среден Искър”, изграден с публично-частното партньорство на община Своге и ПВБ „Пауър България” АД, посетителите се запознаха с най-модерните и екологични технологии в хидроенергетиката.

Домакините на събитието организираха безплатни разходки с водни колела и каяци във водното огледало на централата. Проведен беше и първият турнир по дърпане на въже, на който присъстващите измериха своята енергия.

„Принципите на устойчивото развитие са следвани в изграждането на всяка една от нашите хидроцентрали. Подобни успешни примери за публично-частно партньорство са от полза както за нас и община Своге, така и за жителите на региона. Нашата „Синя платформа” се основава на публично-частно партньорство плюс най-модерните технологии в енергетиката и гарантира енергийната независимост на страната по отношение на доставчиците на суровини в т.ч. газ, въглища, ядрено гориво. Според специалисти България има неусвоен потенциал в енергетиката за 2 800 мегавата енергия, който може да привлече инвестиции от 10 млн. евро”, каза инж. Пламен Дилков, изпълнителен директор на ПВБ „Пауър България” АД.

Целодневният празник беше уважен от министъра на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев, който изпрати поздравителен адрес. Сред официалните гости бяха и зам.-кметът на община Своге Ренета Кръстанова, Емил Иванов – областен управител на София-област, г-н Еленко Бошков – комисар на ДКЕВР, адвокат Руди Ос – председател на УС на ПВБ „Пауър България” АД и президент на „Доломити Енерджия”, г-н- Костадин Джатев – съветник на заместник министър-председател по икономическото развитие.

За Контакти:

Десислава Виткова
0888 33 21 30

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1058