Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Общество

Вземи в gLOG
14 Октомври 13, 16:33 / Автор: United Partners
Procter & Gamble България се включи в доброволчески проект на Хабитат България в Костинброд
Procter & Gamble партнира на Habitat for Humanity в глобален мащаб за финансиране на изграждането, ремонта и подобряването на домове в 12 страни по света. Този ангажимент към Habitat представлява високо ниво на глоблано доброволчество в рамките на една година.
Procter & Gamble партнира на Habitat for Humanity в глобален мащаб за финансиране на изграждането, ремонта и подобряването на домове в 12 страни по света. Този ангажимент към Habitat представлява високо ниво на глоблано доброволчество в рамките на една година.

През тази година близо 3 000 служителя на P&G ще се включат в доброволчески дейности заедно със семейства партниращи на Habitat в повече от 30 проекта в САЩ, Сингапур, Малайзия, Южна Африка, Полша, Румъния, България, Коста Рика и други държави в цял свят. Някои от проектите влючени в тазгодишното партньорство са:
- Построяване на 5 къщи и обучение на семейства по отношение на здравеопазване, хигиена и финансова грамотност във Филипините.
- P&G ще осигури образователна брошура за грижа за нов дом за всички нови семейства към Habitat в САЩ и Коста Рика.
- В Йоханесбург, Южна Африка P&G и семейства партниращи на Habitat ще построят 6 къщи.
- В Румъния служителите на P&G помогнаха на Habitat for Humanity за построяването на 4 къщи за нуждаещи се.

Служителите на P&G България се включиха в подкрепа на този ангажимент с участието си в еднодневна доброволческа програма, организирана от Хабитат България за техния проект за построяване на домове за многодетни семейства в нужда. Проектът предвижда построяването на четири нови, енерго-спестяващи еднофамилни къщи на територията на Костинброд.

“За служителите на P&G България бе голямо удоволствие да се включат в проекта на Хабитат в Костинброд и да помогнат за построяването на домове на семействата. Вълнуваме се, че сме част от глобалното партньорство с Habitat for Humanity и че посветихме време и усилия, за да помогнем за построяването на удобни домове за семейства в България и цял свят.“, коментира Еуджен Драгомиреску, Управител на P&G България.

“Благодарни сме на P&G България за участието им в проект, пример за успешно съвместно партньорство между бизнеса и неправителствения сектор. Във всички страни Habitat for Humanity работи заедно с бизнеса, стремим се чрез конкретни проекти да помогнем по най-бързия и ефикасен начин на семейства в нужда и да привлечем към мисията на организацията и други партньори. Участието на P&G България в конкретния проект показва устойчива обществена позиция и активност в областта на социалната корпоративна отговорност от страна компанията.“, споделя Минчо Бенов, Национален директор на Хабитат България.


###



За Procter & Gamble
P&G служи на приблизително 4,6 милиарда души в цял сват, чрез своите марки. Компанията притежава едно от най-стабилните портфолиа с доверени, водещи качествени марки, сред които Pampers®, Ariel®, Always®, Pantene®, Mach3®, Lenor®, Blend-a-med®, Oral-B®, Duracell®, Head & Shoulders®, Wella®, Gillette®, Braun®, Fusion® и Ambi Pur®. Общността на P&G включва дейности в приблизително 75 страни в света. Моля посетете http://www.pg.com/ за последни новини и подробна информация за P&G и марките на компанията.

Habitat for Humaity International
Habitat for Humaity International е глобална организация, работеща в обществена полза, посветена на каузата за елиминиране на мизерните жилищни условия. От основаването си през 1976 година, Хабитат е построила и ремонтирала повече от 600 000 достойни и достъпни жилища, същевременно подпомагайки жилищните условия на повече от 3 милиона души в над 90 страни по света. За повече информация посетете http://www.habitat.org


Хабитат в България
Хабитат работи в България от 2001 година, като основните дейности на организацията са насочени в следните стратегически направления:
- изграждане на нови къщи;
- безлихвено микрофинансиране за подобряване на жилищните условия;
- жилищна енергийна ефективност;
- обучения по финансова грамотност;
- участие в разработването на политики и стратегически документи по жилищна проблематика;
- изпълнение на проекти за социални жилища по ОП „Регионално развитие“ и за разработване на иновативна топлоизолация от рециклиран текстил по ОП „Конкурентноспособност“.

За Контакти: elena.yordanova@united-partners.com

Източник: www.united-partners.com

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.4512