Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Изкуство

Вземи в gLOG
15 Октомври 13, 18:42 / Автор: M3 Communications Group, Inc.
Изложба на „рязани картини“ за пръв път в България
Японските изкуства кири-е и икебана ще бъдат изложени в галерия „Мисията“ на Държавен културен институт към МВР, от 17 до 21 октомври
14 октомври 2012 г., София. За пръв път България посреща изложба на японското традиционно изкуство кири-е – картини от ръчно рязана хартия. То ще бъде представено заедно с изложба на икебана „Силата на цветята“ в галерия „Мисията“ на Държавен културен институт към МВР. Официалното откриване на изложбата е в четвъртък, 17 октомври от 18 ч.

Малко популярното извън Япония изкуство кири-е – „рязаните картини“ води началото си от катагами – щампи, използвани за декорация на платовете за кимона. То ще бъде представено, извисено до параметрите и дълбочината на изящно такова, благодарение на Рина Пападопулу-Узунова – единствената неяпонка, поканена за член на Senga Association (сенга – цветно кири-е). През миналата година тя проведе първата в България работилница по кири-е, а сега ще представи своето майсторство съвместно с някои от българските си ученици.

Школата по икебана „Сога“ ще представят философията на изкуството икебана и основните техники за естетическо подреждане на цветята.

„За мен, да правиш композиции от цветя, това е да погледнеш в себе си и да формираш състоянието на духа си, на съзнанието си чрез цветята. Цветята приемат всички наши мисли, включително и слабостите ни, но и силата да стъпим отново на краката си и с топлина, сърдечност да се грижим за другите. Нашите сърца се отразяват в цветята“ пише по повод на силата на цветята четвъртият иемото (потомствен основател) на Школата по икебана „Согецу“ Тешигахара Акане.

За Дните на японската култура в България
Дните на японската култура се организират в Република България от Посолството на Япония от 1990 година. За двадесет и трета поредна година българската общественост има възможността да се докосне до древното и съвременното лице на богатата японска култура.
Дните на японската култура през 2012 година се осъществяват със съдействието на Клуба на приятелите на Япония в България „Нихон Томоно Кай“ и с любезната финансова подкрепа на: Alliants, Astellas, Canon, Honda, JTI, Kaliakra Wind Power, Mazda, Meiji, Mitsubishi Corporation, Nissan, Toyota, Toshiba и YAZAKI.

За Контакти:

За повече информация и завка за интервюта, моля, свържете се с
M3 Communications Group, Inc., тел. 02/ 818 70 10.

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1393