Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Изкуство

Вземи в gLOG
16 Октомври 13, 13:55 / Автор: Studio 5
Classic In The Jazz: Let's BAROQUE с Мария Каракушева
Нощта на 17-ти октомври (четвъртък) гостите на Studio 5 ще се пренесат в епохата, наречена Барок. Това ще стане благодарение на едни от най-добрите млади пианисти в България – Мария Каракушева и Момчил Атанасов. В проекта Classic In The Jazz: Let’s Baroque отново се акцентира върху оригиналните аранжименти. Това е акустичен концерт, в който подчертано се търси атрактивната и театрална форма на представянето на музиката и смесицата между класика и Jazz. Classic In The Jazz: Let's Baroque.

Именно това ще се случи с произведения на Жан Филип Рамо и Й. С. Бах. Тяхната музика и изобщо бароковата музика се характеризира с преувеличено движение и изобилни детайли, за да създаде усещане за драматизъм, напрежение, изобилие и величие в музиката. Основните отличителни черти са: пищност, парадност, тържественост, динамика, жизнеутвърждаващ характер, съвместяване на реалността с фантазията. Този стил е призван да прославя и пропагандира могъществото на властта, на аристокрацията, на църквата, но заедно с това и да изразява прогресивните за своето време идеи.

Прогресивни са и идеите на Мария и Момчил. От съвсем ранна детска възраст и двамата започват да свирят на пиано, а по-късно вече печелят международни награди, свирят на международни сцени с големи имена от България и чужбина и участват в множество проекти. Така се ражда и Classic In The House, в който Мария Каракушева заедно с DJ Borra смесва класическа музика с хаус. Целта й е да привлече вниманието на младите хора към класическите произведения чрез модерно звучене в авангарден формат. Сега, заедно с Мария, в Classic in the Jazz Момчил Атанасов завладява пианото, кийборда, баса, барабаните и бийтбокса. На сцената заедно с тях ще бъдат още Антон Пиперов (бас) и Деян Илиев (барабани), и специалният гост на събитието - Мария Силвестър, в ролята на разказвача на приказка.

Не пропускайте един различен поглед на барока и резервирайте своите места за Classic In The Jazz: Let’s Baroque на тел: 0887 934 335 или 02/ 963 12 54. А ако желаете да знаете винаги какво се случва в Studio 5 заповядайте на www.clubstudio5.com или станете наши приятели във Facebook: Studio 5* music club, защото музиката има значение!

За Контакти:

Биляна Кънчева
PR Club Studio 5
0885 79 52 53
pr@clubstudio5.com
Facebook: Studio 5* music club

Източник:
www.clubstudio5.com

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.1613