Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Транспорт и спедиция

Вземи в gLOG
16 Октомври 13, 14:00 / Автор: GEFCO
GEFCO започва дейност и в Хърватия
Водещата логистична компания GEFCO открива филиал в Загреб, Хърватия. Разположението на страната на стратегически кръстопът е фактор за разгръщането на товарни потоци със съседни страни: Италия, Словения, Унгария, Сърбия, Черна гора, Босна и Херцеговина. Членството на Хърватия в ЕС разкрива допълнителни възможности за развитие на новия офис на GEFCO като предимството на опростените митнически процедури, повлияни от отварянето на границите. Тихомир Скрътич е Изпълнителен директор на GEFCO Хърватия.
Курбевоа, 16 октомври 2013 г. – Групата GEFCO, европейски лидер в автомобилната логистика и световен еталон в логистиката за производители, открива филиал в Загреб, Хърватия. Стратегическото разположение на страната – кръстопът между няколко граници – ще допринесе за засилване на хърватския сухопътен и морски транспорт на Балканите.

“Хърватия, една от най-динамичните икономики в Югоизточна Европа, ще допринесе за налагането на Групата и на тези пазари. Хърватският филиал ще предоставя на местните и международни компании по-лесен достъп до услугите на GEFCO с висока добавена стойност”, обяснява Тихомир Скрътич.
Хърватинът Тихомир Скрътич е назначен за изпълнителен директор на GEFCO Хърватия. До този момент той е бил Мениджър Бизнес развитие в словенското звено на Групата.

Изключително благоприятен момент за увеличаване на логистичните дейности
На 1 юли тази година Република Хърватска се присъедини към ЕС, отбелязвайки значителен етап в своята историята. Членството разкрива нови възможности както за развитие, така и за укрепване на стратегическата позиция на страната в Югоизточна Европа.
Разположеният в Загреб нов офис на GEFCO вече има предимството на опростените митнически процедури, повлияни от отварянето на границите. Следователно филиалът може да предлага пълната гама услуги без каквито и да е административни усложнения.

Стратегическо географско разположение
Три от десетте Паневропейски транспортни коридора минават през Хърватия и свързват Западна Европа, Азия, Източна Европа и Средиземно море. По този начин страната се явява съществено звено от веригата на доставки в Югоизточния регион.
Този динамичен район с потенциал, много по-висок от този на други страни със стремително нарастващи икономики, несъмнено ще се разгърне още повече. Откриването на база в Хърватия позволява на GEFCO да развива товарните потоци със съседни страни: Италия, Словения, Унгария, Босна и Херцеговина, Сърбия и Черна гора.
Чудесното географско разположение превръща хърватския филиал както в истинска платформа за сътрудничество, така и в оператор, предлагащ оптимизирани услуги на клиентите на GEFCO в този район.
Освен това, близостта на офиса в Загреб до Рийека, градът с най-голямо пристанище в страната, е от съществено значение в стратегията на GEFCO Хърватия. Звеното планира да разшири дейностите си в сухопътната логистика и през 2014 г. ще създаде офис в самия пристанищен комплекс, като идеята е да се оформи като входен пункт към Европейския съюз.

GEFCO - истински партньор на индустриални клиенти
Филиалът вече подписа договор за логистика на готови автомобили и резервни части за PSA Peugeot Citroën, както и за техни местни подизпълнители.
В допълнение на посочените услуги, GEFCO Хърватия извършва дистрибуторски услуги, съдействие за митнически процедури, както и международен и морски транспорт на пълни и/или частични товари за клиентите си в България, Румъния, Босна и Херцеговина и Сърбия.
В съзвучие с стратегията за развитие на Групата, за филиала е приоритет да диверсифицира дейностите си в различни сектори като енергетика и промишлено оборудване.

За Контакти:

PR Point/Cohn&Wolfe
+359 2 943 87 04
info@prpoint.bg

Източник: www.gefco.net

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1527