Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Информационни технологии

Вземи в gLOG
17 Октомври 13, 14:15 / Автор: ScaleFocus
ScaleFocus: Намаляват разходи със софтуер за анализи и прогнози
Все повече организации у нас купуват статистически софтуер, за да го използват за спестяване на разходи в краткосрочен план и генериране на повече приходи в дългосрочен. Това отчитат от ScaleFocus по повод нарасналия брой запитвания за софтуера за статистически анализи и прогнози SPSS.
Все повече организации у нас купуват статистически софтуер, за да го използват за спестяване на разходи в краткосрочен план и генериране на повече приходи в дългосрочен. Това отчитат от ScaleFocus по повод нарасналия брой запитвания за софтуера за статистически анализи и прогнози SPSS. Наблюдава се ръст в търсенето от университети, министерства, както и от традиционните досега потребители – банки, застрахователи и телекоми. Най-честата причина за покупка в частния сектор е намаляването на разходите и свързания с това стремеж към задържане на настоящи клиенти. Университетите пък инвестират чрез SPSS в по-добро обучение. Тенденцията се обяснява, от една страна, с финансовата криза, а от друга – с потребностите на пазара от такъв тип решения. Инвестициите на компании в подобен софтуер са очаква да надхвърлят 120 милиона щ.д. до 2015 г.

„Ако преди години банките например използваха SPSS основно за анализ на риска и привличане на нови клиенти, днес фокусът е върху оптимизацията – как на съществуващ клиент с депозит да се предложи точната допълнителна услуга - кредитна карта, например”, поясняват от ScaleFocus. Задържането на настоящи клиенти е водещо и при телеком операторите, и при застрахователите.

Университетите и министерствата чрез покупката на софтуер за статистически анализи и прогнози инвестират в по-добра подготовка. Доста завършващи студенти посочват при кандидатстване за работа, че могат да работят със софтуер за прогнози, какъвто е SPSS Statistics. За тях това е предимство пред работодателите. Все повече образователните институции кандидатстват по европейски програми, за да използват най-новите софтуерни решения за повишаване нивото на преподаване и познанията на студентите.

В развитите икономики SPSS се използва доста по-широко. Футболна асоциация във Великобритания чрез него увеличава с близо 30% своите фенове. В Израел следи турбини и предотвратява аварии. В САЩ открива защо едни ученици имат по-ниски оценки и повтарят, и „взема мерки” за повишаване броя на завършилите. „Надяваме се в близко бъдеще SPSS да навлезе по-широко у нас - да се използва в още сектори. Защо не здравеопазване, спорт или изкуства?”, заключават от ScaleFocus.
ScaleFocus е premier бизнес партньор е на IBM за България и предлага продукти от портфолиото на „Голямата синя”. SPSS е софтуер на IBM, който чрез т.нар. предричащ анализ идентифицира проблем, прави прогноза и предоставя препоръки за действие. Открива скрити зависимости в масиви от данни от различни източници, прави сравнения, прогнозира резултати – от кампания, пускане на продукт или услуга, задържане на служители или клиенти и т.н.

За Контакти:

Верислава Йорданова, +359 2 862 8247, +359 888 717 023

Източник: ScaleFocus

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.0599