Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Музика

Вземи в gLOG
17 Октомври 13, 14:17 / Автор: M3 Communications Group, Inc.
Феноменът Фуджико Хеминг с концерт в София
„Вълшебната кампанела“ ще звучи на 24 октомври, от 19 ч. в зала 11 на НДК
Световноизвестната пианистка Фуджико Хеминг ще изнесе солов клавирен концерт на 24 октомври от 19 ч. в зала 11 на НДК (кино „Люмиер“). Изпълнителката е в България по покана на Посолство на Япония.

Въпреки частичната загуба на слуха Хеминг предизвиква възхищението на публиката със своите виртуозност и силно музикално присъствие (https://www.youtube.com/watch?v=xNzzF0M5hB0). Българската публика ще се наслади на нейната „Вълшебна Кампанела“, както се казва и дебютният албум на голямата пианистка, продаден в тираж от над 2 милиона копия.

Фуджико Хеминг започва да взима уроци при видния пианист и музикален педагог Леонид Кройцер на 10-годишна възраст. Той веднага предрича успехa й на изпълнител, който един ден ще очарова света със своя сензационен талант. Завършва Токийския университет по изкуства и печели различни награди в най-важните музикални конкурси на Япония като Музикалния конкурс на NHK Mainichi и Музикалните награди на Cultural Radio Broadcasting Inc. Постъпва в Берлинския музикален институт с най-висок резултат, а по-късно се премества във Виена, където учи при легендарния Пол Бадура Шкода. Фуджико продължава своята активна концертна дейност, но в резултат на тежък инцидент почти губи слуха си.

През 1999 г. Фуджико предизвиква истинска сензация в Япония след свой успешен концерт там и документалния филм, който японската телевизия NHK излъчва за нея.

През 2001 г. Хеминг изнася концерт в Карнеги хол в Ню Йорк, а година по-късно вече е направила изяви в почти всеки по-голям град в света (http://www.fujiko-hemming.com/global/profile/index.html).

През годините Фуджико Хеминг е гост на много европейски музикални фестивали, като през 2010 г. свири пред отбрана публика в последния ден на Фестивала на Шопен във Варшава.

Концертът на световноизвестната пианистка е част от Дните на японската култура, които се провеждат за 24-ти път у нас. Събитията от програмата винаги предизвикват огромен интерес в страната и имат голям принос за заздравяване на отношенията и взаимното опознаване на България и Япония.

Достъпът до концерта на Фуджико Хеминг е само с покани. Интервюта с виртуозната изпълнителка се организират между 20 и 24 октомври по предварителна заявка.

За Дните на японската култура в България
Дните на японската култура се организират в Република България от Посолството на Япония от 1990 година. За двадесет и четвърта поредна година българската общественост има възможността да се докосне до древното и съвременното лице на богатата японска култура.
Дните на японската култура през 2013 година се осъществяват със съдействието на Клуба на приятелите на Япония в България „Нихон Томоно Кай“ и с любезната финансова подкрепа на: Alliants, Astellas, Canon, Honda, JTI, Kaliakra Wind Power, Mazda, Mitsubishi Corporation, Nissan, Toyota, Toshiba , YAZAKI и Yokogawa България.

За Контакти:За повече информация, моля, свържете се с
M3 Communications Group, Inc., тел. 02/ 818 70 10.

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.4757