Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Спорт

Вземи в gLOG
21 Октомври 13, 15:09 / Автор: Vorpal e-Sports
Рекорден зрителски интерес регистрира първото издание на The Vorpal Bulgar Challenge
Финалът на най-мащабното Starcraft II събитие на балканите бе излъчен Online по http://www.twitch.tv/vorpal_esports с рекордна за България на подобни турнири гледаемост
Финалът на най-мащабното Starcraft II събитие на балканите бе излъчен Online по http://www.twitch.tv/vorpal_esports с рекордна за България на подобни турнири гледаемост. Състезанието се проведе пред публика в залата на Boulderland в Мall Paradise Center.

В оспорван Startcraft II финал между двамата фаворити Samuli Sihvonen (Elfi) от Финландия и Antoine Stievenart (Dayshi)от Франция, победи безапелационно финландеца.
Победителят си тръгна с 2500 евро, за второто място Stievenart спечели 1500 евро, трети остана Тодор Димов (Bate Toshko) с награда от 750евро. Изненадата на турнира бе и поущрителната награда от 250евро за четвъртия финалист, а именно Ваклин Петков (MetHix).

Събитието се коментира от един от най-успелите френски киберспортисти Yoan Merlo (ТоD) . В дебюта си на балканите той демонстрира своите дълбоки познания по Starcraft II . Негов партньор беше най-добрият български коментатор Константин Кънев ( NoThx ), който за първи път анализира lAN състезание на английски език.

Обзървър на състезанието беше Alexandre Verrier (Funka) от Франция, известен с работата си по WCS (World Championship Series) за Европа.

Организатор на събитието е новата българска компания за електронни спортове Vorpal e-Sports, учредена от двама амбициозни деветокласници Филип Пенчев и Петър Пешев.

Целта на организаторите е това да е първото състезание от серия такива, които ще се проведат в страната ни, както и с инициативата да подпомогнат развитието на Българските професионалисти в международен мащаб.

За Контакти:sharkyizrod@vorpalchallenge.com

Източник: Vorpal e-sport

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1049